Vissen in Nijmegen

Vissen in Nijmegen

Nijmegen centrum en omgeving hebben veel vismogelijkheden. Een populaire stek bij witvissers is de Waal, die langs het oude stadscentrum van Nijmegen stroomt. De Waal is bekend om zijn rijke witvisbestand, maar ook baars, snoekbaars en barbeel.

Ook de Nieuwe Wetering-Tochtsloot langs Wijchen, de woonwijken en het Maas-Waal kanaal zijn een goede optie. Zeker in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen. Of je nu in de woonwijken of in de natuur wilt vissen, de gemeente Nijmegen heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Nijmegen

Als karpervisser kom je in Nijmegen aan je trekken op de rivieren, op het Maas-Waal kanaal en vijvers. Zo zijn de vijvers in woonwijk ‘t Broek of het Berendonck een aanrader voor de beginnende karpervissers.

Vis bijvoorbeeld met zoete boilies en gebruik een voerboot om je aas op de juiste plek te krijgen. Op deze manier maak je de meeste kans om karper te vangen.

Houdt je meer van een uitdaging, begin dan een voercampagne op de Waal, Maas of het verbindingskanaal. Deze wateren zijn niet uitgesproken makkelijk maar de aanhouder wint!

Roofvissen in Nijmegen

De Waal, het Maas-Waal kanaal en de vele watergangen zijn bij uitstek geschikt om te roofvissen in Nijmegen. Naast snoek kun je er ook goed vissen op baars en snoekbaars.

Hoewel de visvangst in de Spiegelwaal voor iedereen toegankelijk is, is het vooral een paradijs voor roofvissers. Hier kun je vrijwel alle technieken toepassen, zoals werpend vissen, verticalen en dropshotten. De meest voorkomende vangsten zijn baars en snoekbaars, maar je hebt altijd kans op roofblei en snoek.

Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen, waarbij de meeste exemplaren ongeveer een meter lang zijn, maar er zijn ook uitschieters te vinden.

Vissen in Nijmegen

Witvissen in Nijmegen

Nijmegen is een mekka voor witvissers! Zowel de Waal als de Maas als ook het Maas-Waal kanaal zijn prachtige witvisstekken. Ga op pad met de winkle picker, feederhengel of method hengel en je kunt diverse soorten verwachten.

Met name voorn, winde en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Nijmegen.

Steur vissen in Nijmegen

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Appeltern. Op slechts 25 kilometer van Nijmegen kun je steur vissen op de avonturenvijver bij de ‘t Mun.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de avonturenvijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Nijmegen

Op slechts 20 minuten van Nijmegen kun je je maaltje vangen bij De Forel in Bergharen. In de vijvers zwemmen niet alleen forellen, maar ook graskarpers en paling zwemt rond in deze visvijvers.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Nijmegen

Huur een visboot bij Happy Boats en je kunt lekker vissen en of touren over de Kraaijenbergse Plassen.

Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op de Kraaijenbergse Plassen het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

De beste visstekken van Nijmegen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Nijmegen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Nijmegen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de struinende roofvissers zijn de vijvers en rivierkribben goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de grote rivieren en het Maas-Waal kanaal.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Nijmegen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Nijmegen?

Lijst van viswateren HSV Nijmegen:

 • Stadswateren Nijmegen alle wateren in de stadskern van Nijmegen ten zuiden van de Waal.
  Met uitzondering van de vijvers in het Kronenburgerpark, vijver bij de Tarweweg en de vijver tussen de Weezenhof en de Staddijk.
  Nachtvissen met schuilmiddel met de landelijke NachtVIStoestemming is toegestaan in:
 • De vijvers gelegen tussen de Winkelsteegseweg en de Vossendijk (beter bekend als Sint Jan) .

 • De vijvers aan de zuidzijde van de Staddijk (beter bekend als Park Staddijk) .

 • De vijvers tussen de Ypenbroekweg en de Smallesteeg gelegen aan de Weijbroekweg (alleen te bevissen vanaf de zuidzijde, industriekant).

 • Oostelijke vijver Bijsterhuizen gelegen tegen de A73 / Nieuwe Wetering.
 • Watergang rondom Colmarstraat en watergang Bellefleurstraat / Weefgewichtstraat
 • Vijver aan de Irene Vorrinkstraat. Vissen alleen toegestaan vanaf de verharde kade, vissen vanaf de grasoevers is verboden. Vissen alleen toestaan tussen 08.00 uur en 20.00 uur.
 • Spiegelwaal / Nevengeul Lent
 • Nieuwe Wetering-Tochtsloot ten oosten van en zuidelijk langs de A73 tot Westerkanaaldijk incl. zijtak Wijchenseweg (N236) tot Westkanaaldijk.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
 • Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.

2 gedachten over “Vissen in Nijmegen

 • Hallo ?
  Mijn dochter (8jaar) en ik (papa 41jaar) zijn er achter gekomen dat we het heel leuk vinden om samen te vissen. We hebben dit ontdekt bij een prive vijfer op een camping.

  Wij wonen in Nijmegen-Noord en vragen ons af of we een vergunning of een vispas nodig hebben om samen in onze wijk een hengeltje uit te gooien.

  We vissen puur voor het plezier samen en niet om de vissen er uit te halen om op te eten.

  Wat hebben wij nodig aan vergunningen of passen of samen gezellig te mogen vissen in onze wijk? ?

  Groet Pleun en Rick (papa)

  Beantwoorden
  • Hi Rick,
   wat tof dat jullie het leuk vinden om samen te vissen.

   Voor de exacte visrechten van jullie woonwijk kun je kijken op Visplanner.nl, hier kun je specifiek inzoomen op jullie viswater.
   Mijn tip is om een visvergunning van HSV de Sportvisser, Nijmegen te kopen voor jou Rick. Dan kun je samen met je dochter vissen, allebei met 1 hengel.

   Zodra Pleun 14 word of eerder al met 2 hengels wil vissen heeft ook zij een visvergunning nodig.
   Mocht Pleun zelfstandig willen vissen zonder begeleiding heeft ze een kleine vispas nodig.

   Mochten jullie meer vragen hebben, stel ze gerust. We helpen graag.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *