Vissen in Arnhem

Vissen in Arnhem

Arnhem in niet alleen de mooie hoofdstad van Gelderland maar biedt ook fantastische opties voor het vissen, zoals de Linge, Nederrijn, IJssel, Pleyhaven / Akzohaven en Haven van Coers. Deze wateren zijn populair onder vissers vanwege de diversiteit aan vissoorten die er te vinden zijn.

In het centrum van Arnhem kun je vissen in de stadswateren, die bekend staan om het goede visbestand. Hier vind je onder andere baars, brasem, karper, snoek en snoekbaars. Ook de IJssel en Nederrijn + bijbehorende grindplassen zijn goede opties, vooral in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen.

Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Arnhem biedt genoeg mogelijkheden voor iedere visser.

Karpervissen in Arnhem

De Linge, de Stadswateren, de Rhederlaag en andere plassen/vijvers rondom de woonwijken hebben een goed karperbestand. Boilies, particles of ander karperaas bieden goede kansen. Informeer vooraf even naar vis- en looprechten, je mag niet overal lopen en/of een karpertent opzetten.

Houdt je van een echte uitdaging? Start dan eens een voercampagne op de IJssel of de Nederrijn! Karper vissen op de rivier is een echte uitdaging, kost tijd en energie maar de beloning en voldoening is des te groter.

Forelvissen in Arnhem

Forelvissen in de regio van Arnhem vind je in Gendt, slechts 25 minuten afstand kun je forel vangen bij Forellenvijvers Gendt.

Je hebt keuze uit meerdere visvijvers. Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Baars en snoekbaarsvissen in Arnhem

Wederom zijn de IJssel en de Nederrijn de beste plek. Met name snoekbaars is een groot deel van het jaar goed vangbaar in de rivieren vanaf de kant. Ga in de zomermaanden of najaar werpend vanaf de kant bezig. Kies een hengel van 2.70mtr en 2500-formaat spinmolen, kunstaas van 7-10cm en je vangkansen zijn met name in de avonduren echt goed. 

Voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij duikers, bruggen of één van de Arnhemse grindgaten. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.

Snoekvissen in Arnhem

In iedere Arnhemse wijk is er goed snoek te vangen, ook de Linge, de Eldensche Zeeg en de stadswateren hebben een mooi snoek bestand. Werp de begaanbare stekken af met kunstaas en een aanbeet is iedere dag sowieso goed mogelijk. Staan de snoeken echt ‘aan’ dan ga je er zeker meerdere vangen.

Kies voor toegankelijk kunstaas zoals shads, jerkbaits en spinnerbaits voor het meeste succes.

De havens van Arnhem zijn met name in de winter erg goed voor het vissen op snoek. Kies voor het vissen met doodaas of vis je kunstaas traag binnen. Werp de stekken wel goed uit, de snoeken zijn in de winter erg voorzichtig.

Witvissen in Arnhem

De Nederrijn en IJssel zijn veruit favoriet bij brasem, winde en barbeelvissers. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de ijssel. De vijvers, recreatieplassen en weteringen zijn erg geschikt voor witvissen. Zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven. 

Ga je specifiek voor zeelt op pad? Probeer dan eens de Linge, met wormen of mais als aas maak je goed kans. Misschien is de methodfeeder wel de leukste hengel om ze aan te vangen.

Steur vissen in Arnhem

AquaVita in Driel dit is dé plek om op steur te vissen in de regio van Arnhem.

en vijver is goed gevuld met verschillende soorten vissen. De gemiddelde diepte van de vijver is 1,5 meter. U kunt er vissen op karper tot 4kg, Engels F1’s, graskarper tot 8kg, zeelt, winde, voorn. Er zwemmen enkele steuren (tot ca 1 meter) in deze vijver. Verder zit er een behoorlijk bestand aan zeelt op. Er zijn 14 visstekken rond deze vijver gemaakt.

Wil je tips en weten wat je nodig hebt voor deze visserij? Check dan ons artikel over vissen op avonturenvijvers.

Vissen in Arnhem

Vissen in de Rhederlaag

Je mag overdag vissen op Rhederlaag (als je een vergunning hiervoor bezit).
(https://www.leisurelands.nl/nl/doen/actief-sportief/vissen)
Leisurelands verhuurt het visrecht aan de regionale hengelsportfederatie.


De regionale hengelsportfederatie is het best op de hoogte van de noodzakelijke documenten en hoe je deze kunt verkrijgen. Je dient de volgende documenten te kunnen laten zien:
– VISpas
– Bewijs van lidmaatschap van een hengelsportvereniging.


Neem voor meer informatie contact op met de hengelsportfederatie Hengelsportfederatie Midden Nederland.

Visboot huren in Arnhem

Een visboot huren doe je bij de Veerstal. Huur een elektrische boot voor een dagje varen of vissen op het Rhederlaag. Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig, maar enige vaarervaring is wel gewenst. Voor alle (maximaal) 8 passagiers zijn zwemvesten aanwezig.

Ga slepend met kunstaas de taluds van de Rhederlaag af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.

Kies zeker in het najaar voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

De beste visstekken van Arnhem: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Arnhem echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Arnhem dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de struinende roofvissers zijn de Nederrijn en de uiterwaarden goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de grote grindgaten in de regio.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Arnhem? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Arnhem?

Lijst van viswateren HSV Arnhem:

Pleyhaven / Akzohaven
Haven van Coers
Geul gelegen aan de Neder-Rijn tegenover de Nieuwe Haven / Akzo Hoefijzerkolk aan de Drielsedijk

• Er mag niet gevist worden in de weilanden waar op dat moment vee rondloopt. • Er mogen geen schuilmiddelen geplaatst worden.
• Vissen in het weiland waar het water omheen ligt is niet toegestaan

(binnenring).

Alle stadswateren in Arnhem

M.u.v. de parken Zijpendaal, Westerveld, Sonsbeek, Singelpark, Klarenbeek, Angerenstein, Sacre Coeur, parkvijver Presikhaaf, Zuidzijde Immerlooplas, Zuidzijde De Wheme, vijver stadsboerderij “De Korenmaat”, Meinerswijk, Voorburgse kolk, vijver aan de Dennenweg, Westzijde zandwinplas Minervasingel Schuijtgraaf.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
 • Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.

Hengelsportvereniging Elden. De HSV heeft zijn standplaats in Elden, onder de rook van Arnhem. Leden van de vereniging zijn vooral te vinden in Elden en de omliggende Arnhemse wijken Elderveld, De Laar (Oost en West), De Schuytgraaf en Zuid (Malburgen).

2 gedachten over “Vissen in Arnhem

 • Sinds in 2023 de slootjes uitgediept zijn is er geen vis meer te vangen, bij de slootjes in de buurt ving ik met regelmaat snoek, Zeelt, karper en na het uitdiepen is het helemaal afgelopen, hebben ze met dat bootje ook alle vis eruit gehaald? Lijkt erop… hartstikke jammer natuurlijk, ze moesten wel uitdiepen maar om ook in alle vis eruit te halen is zonde.

  Beantwoorden
  • Hi Hans,
   bedankt voor jouw update!

   Heb je wellicht nog tips qua viswater waar er nu in 2024 wel kansrijk is om te witvissen, roofvissen en/of karpervissen? Dan vullen we onze informatie graag aan.

   Bedankt voor het meedenken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *