Vissen in Lelystad

Vissen in Lelystad

Lelystad is een populair als het gaat om vissen in de Flevopolder van Flevoland. Lelystad is rijk aan viswateren waarvan er veel in de landelijke lijst van viswateren zijn ingebracht. Populaire viswateren in de omgeving zijn onder andere het IJsselmeer, Larservaart, Havendiep, Lage Vaart en met name het het snoeken in de woonwijken van Lelystad is erg populair.

Karpervissen in Lelystad

Lelystad is een vrij jonge stad, dus zou je denken dat er alleen maar kleine karpers zwemmen. Het tegendeel is waar, ook in Lelystad kun je karpers vangen van 15 kilo+.

De Lage Vaart, Larservaart zijn mooie wateren om rustig te zitten en toch een visje te kunnen vangen. Karpers vangen op het IJsselmeer is al een veel grotere uitdaging, hierbij geldt zeker “de aanhouder wint”. 

De zuigersplas, Het bovenwater en wateren in de woonwijken bieden ook goede mogelijkheden om karpers te vangen in Lelystad. Zowel instant als met voorvoeren heb je altijd een goede kans, mits je de juiste stek kiest.

Witvissen in Lelystad

Vele landelijke en internatiale viswedstrijden zijn er gehouden in Lelystad. Met name de Lage Vaart is een viswater met internationale allure! Dit wil niet zeggen dat het makkelijk is om een visje te vangen, in tegendeel zelfs. 

Zeker in wedstrijdverband is het secuur vissen en schrapen voor een aanbeet. Vis met schraal en donker voer, en breng niet teveel aas want de witvis is moeilijk vast te houden in deze wateren.

Zowel voor de vaste stok als feedervisser is het leuk vissen in Lelystad. Het is werken voor een aanbeet, maar heb je eenmaal de zeelt, brasem of voorn geschept dan is de voldoening des te groter.

Snoekvissen in Lelystad

De woonwijken zijn heerlijk om af te struinen. Lekker werpen met ondiep kunstaas en je kunt overal wel een aanbeet verwachten. 

Kies zeker in de zomer voor natuurlijke kleuren kunstaas, want de wateren zijn vaak kraakhelder.

Het beste kun je in de maanden met veel planten groei kiezen voor weedless kunstaas, zo kun je wiervrij op snoek vissen.

Steurvissen in Lelystad

Steurvissen in Lelystad doe je bij Toms Creek. Deze commerciële visvijver heeft landelijke bekendheid en dat is logisch ook. Zowel voor vissers als passanten is het lekker zitten aan de visvijvers van Toms Creek Lelystad. 

Grote steuren, mega meervallen of lekker forelvissen. Het kan allemaal, zeker in de zomer een echte aanrader als je een dagje uit wil in Lelystad. 

Wat je nodig hebt, lees je in ons blog over avonturenvijvers.

Baars en snoekbaarsvissen in Lelystad

Zoek ze onder bruggen, duikers en/of rondom de stenen rotskade van het IJsselmeer. Ze liggen vaak tegen de betonnen beschoeiing vlakbij de aasvis. 

Vis traag met creature baits of wat sneller met twichbaits en qua vangsten moet het goedkomen. Heb je geen aanbeet gehad? Kom dan eens terug rond de schemering.

Visboot huren in Lelystad

Heb jij een goede visboot te huur in Lelystad? Laat het ons weten, wellicht kunnen we jouw website en informatie hier plaatsen.

Tot die tijd, check je hier de boten die te huur zijn in Lelystad. Wij zien er nog geen visboot aanboot tussen, dus wij zijn je super dankbaar als je ons hieraan kunt helpen.

Wil je de viswateren in Lelystad echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Flevoland en neem de tijd om een viswater en visstek in Lelystad ècht goed aan te pakken.

Welke vissen kan ik vangen in de Oostvaardersplassen?

De Oostvaardersplassen zijn vooral bekend vanwege de forel uitzet. Dit is één van de weinige plekken in Nederland waar er forel te vangen is in openbare water. Ga op pad met de rubberboot, bellyboot of waadpak en je hebt een topdag. 

Overige sportvissen die er zwemmen zijn; voorn, winde, graskarper, karper, baars, snoekbaars, snoek en brasem.

vissen in flevoland

Waar mag je vissen in Lelystad?

HSV Lelystad-Dronten:

Nachtvissen binnen de bebouwde kom is het gehele jaar verboden.

 1. Het Havendiep vanaf de instroom in de Lage Dwarsvaart met inbegrip van de waterpartijen gelegen achter de Schoener en Tjalk.
 2. De Zate
 3. IJsbaan
 4. Industrieterrein Oostervaart
 5. Middenhave
 6. Noorderhaven
 7. Gelderse Diep ten noordwesten van de Lage Vaart. Nachtvissen alleen toegestaan vanaf de Oostranddreef (Zoombrug ) tot aan Geldersebrugpad.
 8. Larservaart ten noordwesten van de Lage Vaart.
 9. Wateren Lelystadcentrum/zuid gelegen tussen Middendreef, Zuigerplasdreef en Larserdreef.
 10. Wijk Galjoen
 11. Wijk Golfpark
 12. Wortmantocht incl. zijtak Jagersveld.
 13. Wijk Noordersluis incl. cultuurhaven.
 14. Zeilhaven en haven Kraanweg ged.
 15. Torenvalktocht ten noorden van de Lage Dwarsvaart.
 16. De wateren woonwijk Jol en Punter   Kustpark Jol-zijde.
 17. De wateren woonwijk Gondel en Schouw  Noord-oostzijde Bultpark. Het is verboden te vissen in het water bij de rechtbank en provinciehuis.
 18. Looprecht langs de Lage Vaart ter hoogte van industrieterrein Flevopoort gelegen aan de oostzijde van de Lage Vaart, tussen de N302 en de Poseidonweg. Industrieterrein

Flevopoort 1: sloten grenzend aan de Rijksweg A6. Industrieterrein

Flevopoort 2 : water ‘driehoek’ gelegen tussen de Heralaan en Artemisweg. Verboden te vissen in het stukje sloot aan de zuidkant van deze “driehoek” en de sloten langs de Heralaan. Verboden te vissen in sloten van de woonwijk De Landerijen die grenzen aan de Lage Vaart.

Check voor de actuele regels omtrent de viswateren binnen de gemeente Lelystad die site van de hengelsportvereniging

Het Bovenwater,   gelegen in Lelystad-Haven, het waterdeel dat tussen de bebouwing aanwezig is. Uitgezonderd het deel tussen de Knardijk en jachthaven de Grutten, niet in de jachthaven zelf.

• Nachtvissen alleen toegestaan aan de oostzijde (achter de Purmer) vanaf de kleine knik tot en met de in de volksmond genoemde hondenkop. Dit stuk ligt achter de Purmer.

• Verboden te vissen in de Buizerdtocht langs Hollandse Hout.

Dorpsbos

 • Het water gelegen achter ’t Kofschip  
 • Het water gelegen langs de Houtribdreef.
 • Het water gelegen langs de Westerdreef.

Riettocht

 • Water in de Gilden.
 • Water in de Munten.
 • De wateren in de woonwijken Gondel en Schouw.
 • De wateren in de woonwijken Jol en Punter.
 • De wateren in de woonwijken Botter, Schoener en Tjalk.
 • De wateren langs de Middendreef en Stationsdreef.
 • De wateren die de Zuiderzeewijk omringen.
 • De wateren langs de Polderdreef.
 • De wateren gelegen langs de Runderweg.  
 • De wateren gelegen in de Atolwijk.
 • De wateren langs de Kustdreef.
 • De wateren langs de Zuigerplasdreef.  Verboden te vissen in het water in het Zilverpark en voor de brandweerkazerne.
 • De wateren langs de woonwijken Zoom en Horst.
 • De wateren in en langs de woonwijken Wold, Kamp, Archipel, Rozengaard, Griend.
 • De wateren langs de Oostranddreef.
 • De wateren gelegen in de Waterwijk.
 • De wateren gelegen in de Landerijen.
 • De wateren gelegen in de Landstrekenwijk.

Dorpsbos

 • Het water gelegen achter ’t Kofschip
 • Het water gelegen langs de Houtribdreef.
 • Het water gelegen langs de Westerdreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *