Visvijvers

Top 5 karper betaalwateren in Nederland

Als sportvisbrigade hebben wij door de jaren heen heel wat karper betaalwateren in Nederland bezocht en hebben wij heel wat ervaring opgedaan. Na vele bezoeken kunnen wij met zekerheid zeggen dat dit onze top 5 karper betaalwateren zijn.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Wij geven onze persoonlijke top 5, daarbij staat er niet uitgesproken op nummer 1. Wij kunnen je enkel verzekeren dat de faciliteiten, kennis van personeel en het viscomfort op deze vijvers perfect geregeld is. Wij hebben hier meerdere keren succesvolle visdagen beleefd, en dat bevestigd een goed visstandbeheer.

Carp Twenty, Almelo

Voor een fantastische viservaring ga je naar Carp Twenty, gelegen in het prachtige Twente in Almelo. Dit water stond eerder bekend als de Leemslagenplas en is de afgelopen jaren omgedoopt naar een waar karpermekka. Dit domein beslaat maar liefst 40 hectare, waarvan 28 hectare water, waarmee het het grootste betaalwater van Nederland is. Voor een onvergetelijk karperavontuur hoef je dus niet verder te zoeken dan ons eigen land!

Er zijn slechts tien stekken beschikbaar op Carptwenty, waarvan zeven 2-persoons stekken en drie 1-persoons stekken. Hierdoor kunnen vissers in alle rust en stilte genieten van het vissen op grote karpers. Het karperbestand op Carptwenty is werkelijk uniek en zeer goed onderhouden. Er zwemmen meer dan 750 karpers en er worden regelmatig vissen gevangen met een gewicht boven de 25 kg.

Het onderhoud van het water wordt verzorgd door een fanatieke groep karpervissers uit de regio, die ervoor zorgt dat het water in topconditie blijft en dat vissers altijd kunnen genieten van de beste viservaringen. Kortom, Carptwenty is dé ideale locatie voor een uniek karperavontuur in eigen land!

Carplantis, Rolde

Gelegen in het prachtige landschap van Drenthe, nabij het plaatsje Rolde. Deze 8 hectare grote zandafgraving is speciaal ontworpen voor karpervissen en heeft vier zeer ruime tweepersoons stekken (twee tenten), zodat er genoeg ruimte is voor elke visser.

Het karperbestand op Carplantis is werkelijk uniek te noemen voor Nederlandse begrippen. Het gemiddelde gewicht van de karpers ligt ruim boven de dertig pond (15kg) en er zwemmen zelfs een groot aantal vissen boven de veertig pond grens (20kg+). Dit zorgt voor een onvergetelijke viservaring.

Het landschap rondom het water is werkelijk adembenemend en het voelt alsof je even helemaal weg bent van de bewoonde wereld en opgaat in de natuur. Carplantis biedt dan ook de ideale omgeving voor een ontspannen en unieke viservaring.

Top 5 karper betaalwateren in Nederland

Bronsvoorderplas, Bathmen

Onlangs hebben we een fantastische viservaring gehad op Landgoed Bronsvoord. Dit unieke landgoed biedt een prachtige natuurlocatie met meer dan 2,8 hectare aan privéwater. Het bijzondere aan deze locatie is dat er 2 open stekken zijn die dichtbij elkaar liggen, van waaruit je het hele water kunt bevissen.

Het is een oase van rust en omgeven door veel groen. Ondanks dat dit water strak naast de snelweg A1 ligt, voelt het alsof je echt even weg bent van de bewoonde wereld en helemaal opgaat in de natuur.

De Koperen Plas, Zwolle

Onlangs hebben we ‘De Koperen Plas’ bezocht en we zijn nog steeds onder de indruk van deze prachtige vislocatie. Op ongeveer 10 autominuten ten noorden van Zwolle vind je ‘De Koperen Hoogte’, een indrukwekkende voormalige watertoren die je al van verre kunt zien aan de rechterzijde van de A28. En aan de voet van deze watertoren ligt ‘De Koperen Plas’, een zand- en grindafgraving van maar liefst 8 hectare groot.

De geschiedenis van deze locatie is opmerkelijk. Voorheen was het verboden om te vissen en werd er alleen rondom het water gegolfd door intimi van de eigenaar. Maar vanaf 2016 is alles veranderd en is ‘De Koperen Plas’ trots om het karperdomein te presenteren! Het oorspronkelijke karperbestand is uitgebreid met snelgroeiende spiegelkarpers en er zwemmen zelfs karpers rond met een gewicht van 28,4 kg. Het is werkelijk een lust voor het oog om deze prachtige karpers te zien zwemmen in deze unieke omgeving.

Het terrein is zeer goed onderhouden en er zijn diverse stekken om uit te kiezen. Ook kun je ter plaatse voerboten huren, wat onze viservaring nog leuker en spannender maakte. De omgeving is adembenemend en we hebben dan ook volop genoten van het uitzicht en de prachtige karpers.

Als je een bezoek brengt aan ‘De Koperen Plas’, vergeet dan niet om ook een kijkje te nemen bij ‘De Koperen Hoogte’. Het is een indrukwekkend gebouw dat je niet mag missen! Al met al kunnen we ‘De Koperen Plas’ ten zeerste aanbevelen voor een onvergetelijke viservaring.

Simavis, Eesterga

We hebben een geweldige tijd gehad bij de visplas en zijn nog steeds onder de indruk van de prachtige karperpopulatie. In de afgelopen 6 jaar hebben ze bijna 500 karpers met zorg uitgezet, waarvan een groot deel boven de 30 pond en zelfs ruim boven de 40 pond. We waren vooral verrast door de omvang en schoonheid van de karpers. Als je een kijkje neemt bij “ons bestand” onder “info”, krijg je een goede indruk van wat je kunt verwachten van dit mooie bestand.

Maar naast de indrukwekkende karpers, was de visplas ook voorzien van goede faciliteiten die ons verblijf nog comfortabeler maakten. De sanitaire voorzieningen waren van hoge kwaliteit en we mochten zelfs gratis een fiets gebruiken. Op stek 3, 4, 5, 6 en 7 waren er stroompunten en voor de stekken 1 en 2 was er toegang tot een lockerkastje met stopcontact in de buurt (op zonne-energie). Op dinsdag, donderdag en zaterdag bracht men vers brood naar onze stek, wat een leuke verrassing was.

We hebben ook erg genoten van het feit dat we voerboten konden huren, inclusief fishfinder. Dit maakte onze viservaring nog leuker en spannender. En als je de hele visplas huurt voor een week, midweek of weekend, krijg je zelfs een stek gratis en mag je als groep met je eigen boten het meer op. Het was fantastisch om ons eigen avontuur te kunnen samenstellen en daarbij het meer helemaal voor onszelf te hebben.

Als kers op de taart was het ook nog eens mogelijk om maaltijden te bestellen via Thuisbezorg.nl of bij enkele lokale bedrijven. De bestellingen werden bij de ingang van de visplas, nabij stek 1, gebracht en konden daar door ons zelf worden opgehaald. Dit maakte ons verblijf nog relaxter.

Al met al was onze ervaring bij de visplas top. Het persoonlijke contact dat we hadden met het team van de visplas was geweldig en ze deden er alles aan om ons verblijf onvergetelijk te maken. We kunnen deze visplas dan ook ten zeerste aanbevelen voor een geweldige viservaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.