Vissen in Zwolle

Vissen in Zwolle

Zwolle is wellicht misschien wel meest bekend van het WK Streetfishing die hier plaatsvond. Zwolle heeft fantastische viswateren voor alle vistechnieken. De Zwolse binnenstad is met zijn stadsgrachten een ideale stek voor streetfishing. Met name in de winter schoolt hier de vis en roofvis samen, ideaal om dus uit te werpen met creature baits of ander kunstaas.

De landelijke vispas geeft niet overal visrecht, check dus even de visplanner voordat je gaat vissen in Zwolse viswateren.

Witvissen in Zwolle

De IJssel is veruit favoriet bij brasem, winde en barbeelvissers. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de ijssel. De vijvers, recreatieplassen en weteringen zijn erg geschikt voor witvissen. Zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven. 

Ga je specifiek voor zeelt op pad? Probeer dan eens het Overijssels Kanaal of Soestwetering, met wormen of mais als aas maak je goed kans. Misschien is de methodfeeder wel de leukste hengel om ze aan te vangen.

Meer weten over zeelt vissen? Lees; zeeltvissen voor beginners.

Baars en snoekbaars vangen in Zwolle

Wederom is de IJssel de beste plek. Met name snoekbaars is een groot deel van het jaar goed vangbaar in de IJssel vanaf de kant. Ga in de zomermaanden of najaar werpend vanaf de kant bezig. Kies een hengel van 2.70mtr en 2500-formaat spinmolen, kunstaas van 7-10cm en je vangkansen zijn met name in de avonduren echt goed. 

Voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij duikers, bruggen of één van de Zwolse grindgaten. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.

Snoek vissen in Zwolle

In iedere Zwolse wijk is er goed snoek te vangen, ook de Soestwetering, Nieuwe Wetering, Overijsselse Vecht, Zwarte Water en Zwolse grachten hebben een mooi snoek bestand. Werp de begaanbare stekken af met kunstaas en een aanbeet is iedere dag sowieso goed mogelijk. Staan de snoeken echt ‘aan’ dan ga je er zeker meerdere vangen.

Kies voor toegankelijk kunstaas zoals shads, jerkbaits en spinnerbaits voor het meeste succes.

De binnenstad van Zwolle is met name in de winter erg goed voor het vissen op snoek. Kies voor het vissen met doodaas of vis je kunstaas traag binnen. Werp de stekken wel goed uit, de snoeken zijn in de winter erg voorzichtig.

Karper vissen in Zwolle

Werkerlaan, Dobbe, Milligerplas en andere plassen/vijvers rondom de woonwijken hebben een goed karperbestand. Boilies, particles of ander karperaas bieden goede kansen. Informeer vooraf even naar vis- en looprechten, je mag niet overal lopen en/of een karpertent opzetten. Houdt je van een echte uitdaging? Start dan eens een voercampagne op de Vecht, IJssel of Zwarte Water! Karper vissen op de rivier is een echte uitdaging, kost tijd en energie maar de beloning en voldoening is des te groter.

Informeer voor de beste visstekken van Zwolle altijd even bij de lokale hengelsportwinkel Zunnebeld deze zijn vaak goed op de hoogte van de actuele vangsten.

Visboot huren in Zwolle

Basbootverhuur.nl uit Raalte is de beste optie. Deze bootverhuur trailert zowel in Zwolle als in de Overijsselse Vecht bij Dalfsen. Je krijgt een volledig uitgeruste roofvisboot tot je beschikking met uitleg van potentieel goede stekken en vistechnieken. Uniek in nederland en dus beschikbaar in de regio Zwolle. Doe er je voordeel mee, het is stap 1 naar een vangrijk dagje roofvissen in Zwolse viswateren.

Wil je meer detail informatie van een professionele visgids uit Zwolle, kijk dan op Visgids.nl.

Steur vissen Zwolle

Toms Creek Zwolle, dit is dé plek om op steur en meerval te vissen in de regio van Zwolle.

Kijk voor de actuele openingstijden van Toms Creek even op de website en ga je met een grote groep vissen, reserveer dan vooraf. 

Wil je tips en weten wat je nodig hebt voor deze visserij? Check dan ons artikel over vissen op avonturenvijvers.

Vissen in Zwolle

Waar mag je vissen in Zwolle?

Lijst viswateren HSV de Hengelsport Zwolle:

 1.   Agnietenplas
 2.   Almelose kanaal
 3.   Berkumerkolk
 4.   Dobbe 
 5.   de Streng
 6.   Havens Harculo Centrale
 7.   Kolk de Noord
 8.   Kolk van Westerveld
 9.   Kolk Westerveldse zij
 10. Kolk Kiezenbrink
 11. Kolken aan het Zwartewater
 12. Kolk van “landschap van Overijssel“
 13. Langenholterplas
 14. Milligerplas
 15. Nieuwe vecht tot aan het nieuwe verlaat
 16. Nieuwe Wetering tot aan de Hoevenbrug 
 17. Overstortvijvers Hessenpoort
 18. Ruimzicht
 19. Riesebosch kolk
 20. Sierwateren en bergingsvijvers binnen de gemeente Zwolle
 21. Soestwetering 
 22. Stadsgracht
 23. Stadskolk
 24. Vecht
 25. kolk Vechtlusterbosch
 26. Westerveldse Aa
 27. Willemsvaart
 28. Wijde-Aa
 29. Wijthmenerplas
 30. IJC Kolk Harculo Centrale
 31. Zwolle-IJsselkanaal

Kijk voor actueel visrecht en aanvullende reglementen de website van HSV Zwolle.

vissen in overijssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *