Vissen in Almelo

Vissen in Almelo

Almelo heeft een actieve hengelsport vereniging en daar profiteer je van als je gaat vissen in Almelo! Bijna alle viswateren hebben een goed onderhouden waterkant en visstand, zowel karper, snoek, snoekbaars, baars, brasem en voorn zijn goed te vangen in en om Almelo. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vis vissen in de gemeente Almelo. Ben je dus een lekker dagje, weekendje of weekje weg op vakantie in Almelo? Ga dan zeker met de vishengel op pad.

Karpervissen in Almelo

Ben je dol op visvijvers met karper, ga dan zeker vissen op de Dollegoorvijver almelo. Dit is het verenigingswater met aangrenzend clubgebouw en heeft de afgelopen jaren een mooie karper uitzet meegemaakt. Vissen zijn goed vangbaar op de plekken met harde bodem en kantzone. Wees voorzichtig aan de waterkant, de voorbij rijdende treinen verstoren niet… Jouw voetstappen en trillingen wél. Vis en voer met boilies of tijgernoten en je zult een karper kunnen vangen als je een nacht gaat vissen.

Liever overdag karpervissen in Almelo? Probeer dan het Schelfhorstpark, daar is ook overdag goed een karper te vangen.

Forelvissen in Almelo

Forelvissers zitten op goud in de regio Almelo, er zijn veel plekken om heen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan;

Alle vijvers hebben goed verzorgde vijvers en personeel met kennis. Hengelhuur, aas en snacks zijn op locatie te verkrijgen.

Heb je tips nodig voor forel fileren, visrecepten of het forelvissen? Check dan onze pagina’s. Wij helpen je graag.

Roofvissen in Almelo

Almelo heeft fantastische wateren voor de struinende vissers; de Loolee, Almelo-Nordhorn kanaal, Weezebeeksingel, het Lateraalkanaal en ga zo maar door. Allemaal watergangen van 10-20 meter breed en ideaal om lekker met kunstaas uit te werpen op snoek.

Liever baars of snoekbaars vangen? Probeer dan tegen de schemering te vissen onder of in de buurt van de vele bruggen over het Twentekanaal. Een dood visje aan een sleepje of een langzaam gevist shadje zullen je wel één of meerdere aanbeten geven.

Voorhuis Hengelsport - Banner

Witvissen in Almelo

Met de feederhengel ga je vissen bij de insteekhavens vanaf het zandpad, met de winckle picker en vaste stok ga je vissen op de smallere watergangen in de omgeving van Almelo. 

Vis en voer schraal want de vissen in Almelo zijn vaak niet enthousiast over té attractief voer. Vis met maden op de haak en je beleeft een leuke dag. Ga je specifiek op pad voor dikke zeelt? Ga dan met pelletvoer en een dikke mestpier of mini-boilies aan de Loolee vissen.

Steurvissen in Almelo

Steur vang je bij:

Beide vijvers maken het een feestje om steur te vissen in Almelo en omgeving. Tips, tricks en hengelhuur alles is op locatie beschikbaar. Wil je weten wat je nodig hebt? Dan vertellen wij je alvast in ons blog over het vissen op catch en release avonturenvijvers.

Visboot huren in Almelo

Huur een fluisterboot en ga lekker vissen op de Regge. Deze prachtige rivier stroomt net buiten Almelo langs Enter en Rijssen. De Regge is slecht bereikbaar voor vissers vanaf de kant, dus ideaal om met de boot te ontdekken. 

Kies voor kunstaas dat felgekleurd is en een lekkere ratel heeft want zeker in het najaar is de Regge vaak troebel. De gemiddelde diepte is 2.20-2.40meter dus kunstaas dat tussen de 1,5-2 meter diept zwemt wordt wel gegrepen.

De beste visstekken van Almelo: Alles wat je moet weten

Wij je het vissen in Twente en/of regio Almelo echt ontdekken? Boek dan je visvakantie bij de Tolplas is Hoge Hexel.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Er is volop viswater in en om Almelo en er is niet specifiek één stek als beste aan te wijzen. Voor de roofvissers is het fantastisch om in de beken en kanalen te bevissen, voor de serieuze karpervissers is het Twentekanaal een super mooie uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken of visboot verhuur specifiek voor Almelo? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

 • Kanaal Almelo Nordhorn(vanaf het Overijssels kanaal tot aan het Banisgemaal)
 • Almelose Aa
 • Dollegoorvijver
 • De Hagen
 • Basculevijver (inclusief watergang)
 • Vijvers Bedrijvenparksingel
 • Het Kanaal Almelo-Nordhorn (Gravenallee, tot j. Banisgemaal te Almelo.
 • De Weezebeek (vanaf de Bornsebeek tot de Nieuwe Graven
 • De Loolee
 • De Oude Bornsebeek (vanaf oude Albergerweg tot de uitmonding Lateraalkanaal)
 • Het Lateraalkanaal (vanaf het kanaal Almelo-Nordhorn tot de rijksweg 36.
 • Markgraven (vanaf Ootmarsumsestraat (harbrinkhoek) tot uitmonding in Lateraalkanaal (Almelo)
 • De Nieuwe Graven vanaf de Weezebeek tot aan de Exosche Aa m.u.v. het gedeelte op de linkeroever ter plaatse van de rioolwaterzuiverings- installatie.
 • De Bornsebeek vanaf watergang 15-4 tot de Mastboersweg
 • De Exosche Aa vanaf de Nieuwe Graven tot de A35.
 • De Hollandergraven en de Boven-Veenleiding vanaf het Lateraal-kanaal bij de Markgravenweg te Almelo tot het Lateraalkanaal benedenstrooms van de Wierdenseweg te Vriezenveen.
 • Kanaal Almelo de Haandrik vanaf 100 m ten noordoosten van de sluis te Almelo tot 100 m ten zuiden van de sluis bij de Haandrik te Gramsbergen.
vissen in overijssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *