Top 5 steurvijvers in Nederland

Als sportvisbrigade hebben wij door de jaren heen heel wat steurvijvers in Nederland bezocht en hebben wij heel wat ervaring opgedaan. Na vele bezoeken kunnen wij met zekerheid zeggen dat dit onze top 5 steurvijvers is.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Wij geven onze persoonlijke top 5, daarbij staat er niet uitgesproken op nummer 1. Wij kunnen je enkel verzekeren dat de faciliteiten, kennis van personeel en het viscomfort op deze vijvers perfect geregeld is. Wij hebben hier meerdere keren succesvolle visdagen beleefd, en dat bevestigd een goed visstandbeheer.

Wild Bijzonder Vissen, Reutum

Wild Bijzonder Vissen in Reutum is een prachtige vijver waar je kunt genieten van een geweldige viservaring. De vijver staat bekend om zijn uitstekende faciliteiten en vriendelijk personeel. Je kunt hier verschillende soorten steur vangen en de vangsten zijn vaak succesvol. Het is een populaire plek onder vissers vanwege de goede visstand en het comfort dat geboden wordt.

In de twee WILDvijvers zwemmen unieke vissoorten; zeebaarzen, karpers, steuren en Europese meervallen. De vissen tot wel 1.80 meter lang zet je na het vangen meteen weer terug.

Toms Creek, Lelystad

Toms Creek in Lelystad is een bekende steurvijver waar je terecht kunt voor een spannende visdag. De vijver biedt geweldige faciliteiten, waaronder comfortabele visplekken en professionele begeleiding.

De Big Game vijver is dé grootste vijver met spectaculair grote vissen! Deze vijver zit vol met grote steuren, zoals de Beluga, Transmontanus, Russische en Siberische steuren. Er zwemmen ook grote Europese meervallen van minimaal 1 tot ruim 1,80 meter en 120 pond.

Daarnaast ook veel mooie grote spiegelkarpers, schubkarpers en graskarpers tot ruim 40 pond. Het zijn een flinke slag grotere vissen dan op de avonturenvijvers van Toms Creek. Deze visserij vraagt ook om ervaren sportvissers die de aanbeet, dril en landing goed aankunnen. Maar ook wat ‘vissersgeduld’ om één van deze schoonheden te haken! De minimumleeftijd is vanaf 16 jaar, of vanaf 12 jaar onder begeleiding van een ervaren sportvisser. Elke vis moet je voorzichtig behandelen, op een natte onthaakmat onthaken en daarna direct terugzetten.

Het is een ideale plek voor zowel beginnende als ervaren vissers. Hier kun je proberen verschillende soorten steur te vangen en je vaardigheden op de proef stellen.

De Woldstek, Ruinerwold

Woldstek in Ruinerwold is een geweldige locatie om te vissen op steur. De vijver biedt een prachtige omgeving en een ontspannen sfeer. Hier kun je genieten van een uitdagende viservaring en de kans krijgen om verschillende soorten steur aan de haak te slaan.

De Big Game vijver is een unieke vijver in Nederland. Deze vijver is dé uitdaging voor de meer dan ervaren sportvisser, die toe is aan het echte werk! Op deze vijver zijn de grootste en sterkste vissen uitgezet. Denk hierbij aan karpers en steuren van fikse afmetingen en gewicht. Tot wel 65 kilo. De vijver heeft slechts 14 stekken met een tussenruimte van 15 meter. Om hier te kunnen vissen moet je je eigen professionele uitrusting meenemen (landingsnet wel te huur), minimaal 16 jaar zijn en een ervaren visser zijn. Op deze vijver geldt catch & release!

Je kan op deze vijver (zonder boeken) per uur vissen en bij online reserveren minimaal 4 uur aan 1 stuk.

Benieuwd naar het beste steur aas? Check onze tip!

Visvijver de Biesbosch, Werkendam

Visvijver de Biesbosch in Werkendam is een prachtige locatie voor steurvissen. De vijver ligt in een natuurlijke omgeving en biedt rust en ontspanning. Hier kun je genieten van een geweldige viservaring terwijl je omringd wordt door prachtige natuur.

Bij het steurvissen wordt gewerkt volgens het “catch and release” principe, waarbij de gevangen vissen, na onthaken op de verplichte onthakingsmat en eventueel fotograferen, weer worden teruggezet in de vijver. Er zwemmen steuren in vijver 1, 2, 4 en 5. Deze vijvers bevatten Siberische steuren, diamant steuren, Russische steuren en witte steuren. Wij raden het gebruik van de werphengel aan, omdat steur een sterke vis is. De steuren zijn circa 70 tot 200 cm.

Het personeel zorgt ervoor dat je een comfortabele en plezierige dag hebt.

Outdoorpark Friesland, st. Nicolaasga

Outdoorpark Friesland in St. Nicolaasga biedt niet alleen geweldige outdooractiviteiten, maar ook een steurvijver waar je kunt genieten van een leuke viservaring. Het park heeft goed verzorgde visplekken. Het is een ideale plek om te ontspannen, plezier te hebben en steur te vangen.

Hou je wel van een kick? En wil je je krachten is op de proef stellen tijdens het vissen? Ga dan vissen in de Big-Game vijver. Hier zwemmen steuren van meer dan 2 meter. Ook vind je hier karpers die zwaarder zijn dan 20 kilo! Heb je op dit moment niet zelf de benodigde spullen? Geen probleem, je kunt dit huren. Je dient wel minimaal 16 jaar te zijn om op deze vijver te mogen vissen i.v.m. de gigantische krachten van de vissen in deze vijver.

Dit zijn enkele van de beste steurvijvers waar je kunt genieten van een geweldige viservaring. We hopen dat je hier veel plezier zult hebben en succes zult hebben bij het vangen van steur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *