Vissen in Waalwijk

Vissen in Waalwijk

Waalwijk staat niet alleen bekend om zijn charmante omgeving en historische erfgoed, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met verschillende viswateren in de buurt, zoals het Afwateringskanaal, het Zuiderkanaal en de Bergsche Maas, is er voor elke visser een perfecte plek te vinden.

Naast het vissen zijn er nog tal van andere activiteiten te ontdekken in Waalwijk. Geniet van een wandeling door het schilderachtige centrum, bezoek lokale bezienswaardigheden of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants. Waalwijk biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en stedelijke charme.

Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, in Waalwijk vind je volop mogelijkheden om te genieten van een geweldige vissessie. Plan je volgende visavontuur in Noord-Brabant in de wateren van Waalwijk en ontdek zelf waarom deze stad een paradijs is voor vissers.

Karpervissen in Waalwijk

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Afwateringskanaal of de Bergsche Maas en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de wateren in Waalwijk.

Voor de beginnende karpervissers zijn de vijvers en sloten een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Waalwijk

Struinen langs de sloten en watergangen in en om het centrum van Waalwijk is wat je wil! Er zwemmen zeker in de winter grote voorns in de haven, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op het Afwateringskanaal, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere boten in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Vissen in Waalwijk

Witvissen in Waalwijk

Het Afwateringskanaal is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. Het Afwateringskanaal bij Waalwijk is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Waalwijk is het Zuiderkanaal. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Visboot huren in Waalwijk

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Waalwijk en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De beste visboot in de buurt van Den Bosch huur je bij “zelfvaren“. Zij hebben fijne tour/visboten die je voor een betaalbare prijs kunt huren.

Ga slepend met kunstaas de Dieze en andere vaarten af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.

De wateren om Waalwijk kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

 

Forel vissen in Waalwijk

Kies voor Port de pêche forelvijvers. De vijvers bieden een mooi bestand aan goed vangbare forellen. Wil je weten wat je nodig hebt voor het forelvissen? Wij helpen je graag op weg.

Hengelhuur en aanschaffen van aas is ter plekke ook mogelijk. Ideaal als je een dagje wil vissen met familie of vrienden in de buurt van Waalwijk.

Steur vissen in Waalwijk

Steurvissen doe je bij Port de Pêche. Vang grote steuren, graskarpers of één van de grote zalmforellen die ze in het hoogseizoen uitzetten.

Wil jij een dag vol actie en vermaak? Ga dan steurvissen! Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Terheijden.

Vissen in de Elshoutse Wielen

Natuurgebied de Elshoutse Wielen is een waar visparadijs. In het prachtige natuurgebied van de Elshoutse Wielen is het perfect vissen. Met zijn twintigtal wielen, gevormd door historische dijkdoorbraken, biedt dit gebied een unieke viservaring. De wateren zijn rijk aan diverse vissoorten, waaronder snoek, karper en brasem. Het heldere water en waterplanten, zoals waterlelies en gele plomp, creëren goede schuilplekken voor vissen en dus visstekken waar vissers hun hart kunnen ophalen. Een ontspannen dag aan het water in de Elshoutse Wielen biedt jou de mogelijkheid om te genieten in een idyllische setting.

 • Grote Koppelwiel – HSV Visscherslust – Waalwijk
 • Harten Aas – HSV Visscherslust – Waalwijk
 • Nonnengat – HSV Visscherslust – Waalwijk
 • Kamperswiel – HSV Visscherslust – Waalwijk
 • Wiel bij de Man – HSV Visscherslust – Waalwijk
 • Wielen Zeedijk – HSV Heusden
  ter linker en rechter zijde van de Zeedijk en ten zuiden van de Kampgraafweg en Kapelstraat.
 1. Het is verboden om met meer dan 2 hengels te vissen, behalve op het afwateringskanaal s’ Hertogenbosch – Drongelen waar maximaal 3 hengels zijn toegestaan.
 2. Nachtvissen is het hele jaar door verboden, behalve op het afwateringskanaal s’ Hertogenbosch – Drongelen, waar nachtvissen is toegestaan tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang.
 3. Boten of andere vaartuigen in- of nabij het viswater zijn verboden.
 4. Het gebruik van een voerboot is toegestaan, mits verantwoordelijk wordt gevist en rekening wordt gehouden met andere vissers.
 5. Het betreden van bosgebieden is verboden.
 6. Auto’s parkeren op inritten en toegangen naar wei- en/of akkerland is verboden.
 7. Vissen met gekleurde maden is ten strengste verboden.
 8. Alle gevangen karper, snoek en andere vissoorten moeten levend worden teruggezet volgens het Catch and Release-principe. Het meenemen of overzetten van karper en snoek naar een ander water is niet toegestaan.
 9. Het eigenhandig uitzetten van vissen is niet toegestaan.
 10. Looprechten zijn verworven door de vereniging voor het grondgebied waarop HSV Visscherslust visrecht heeft. Betreding van deze gronden is echter alleen toegestaan voor het uitoefenen van de hengelsport.
 11. Honden zijn niet toegestaan in wei- en akkerland.
 12. Het is verboden om te barbecueën, een kampvuur of ander open vuur te maken, voerresten, papier, plastic of ander afval langs het water achter te laten of in het water te werpen, te graven in of op de oevers langs het viswater, graszoden uit te trekken of te steken, of andere eigendommen van derden te beschadigen of te verontreinigen. Losliggend afval op de visplaats moet altijd in een vuilniszak worden gedeponeerd.

Algemene richtlijnen:

 • Bij het vissen op karper is het gebruik van een onthaakmat en voldoende groot schepnet verplicht.
 • Bij wangedrag wordt de vergunning ingetrokken en wordt het voorval voorgelegd aan de royementscommissie.
 • Heb respect voor medevissers en gebruik vismaterialen verstandig.

De beste visstekken van Waalwijk: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Waalwijk echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Brabant en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Waalwijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers is de Bergsche Maas een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Waalwijk? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Brabant

Waar mag je vissen in Waalwijk?

Lijst van viswateren HSV Waalwijk:

 • Zuiderkanaal vanaf de schutsluis te Waalwijk tot 300 m ten oosten van de Abraham Kampbrug over het Oude Maasje te Waspik.
 • Afwateringskanaal van ‘s-Hertogenbosch naar Drongelen, vanaf de duiker nabij km. 130.55 tot aan de brug over het kanaal in de weg Doeveren-Baardwijk nabij km. 177, kad. bekend gem. Drunen, sectie C, nr 1833 en gem Waalwijk, sectie F, nr. 1387 ged. sectie H, nr. 206 ged. en 209 en sectie K, nrs. 392 ged. en 420 ged.
 • Sloten Winterbed Bergsche Maas –De sloten gelegen in het winterbed ten zuiden van de Bergsche Maas in de percelen kad. bekend gem. Raamsdonk sectie B nr. 986 ged., 987 t/m 991, 993 t/m 996, gem. Waspik sectie L nr. 150 ged., 151 t/m 196, 200ged., 202 ged. 203ged., 205ged., en gem. Capelle sectie K nr. 59ged., 64, 73, 74 ged., 75ged., 77ged., 85ged., 90ged., 91ged., 92 t/m 113, sectie D nr. 469 t/m 483, 531ged., 532 t/m 536, 537ged., gem. Besoyen sectie B nr. 364 t/m 384, 438ged., 439, 440, 446ged., 448ged., 449ged., 451ged., 457ged., 458ged., 518ged., 520ged., en 521ged. en gem. Waalwijk sectie A nr. 1112 en 1118ged.
 • De Binnen- en Buitenhaven te Waalwijk
 • Surfvijver
 • Roeivijver
 • Landgoed Driessen (Lage Water)
 • Voormalige spoorsloot (langs Halve Zolenpad)
 • Alle grachten bebouwde kom Waalwijk
 • Alle sloten industriegebied Haven Waalwijk Uitgezonderd Haven 7 (westelijk gelegen gedeelte)
 • Alle grachten bebouwde kom Sprang Capelle
 • Drongelens kanaal: Visrecht HSV Visscherslust, Het afwateringskanaal ‘s-Hertogenbosch – Drongelen voor wat betreft het gedeelte liggende in de gemeente Waalwijk, vanaf de brug Valkenvoortweg ( hm-paal 177) tot aan de Bovenlandsche sluis. Let op: Het zgn.”Stukske”beneden de bovenlandsche sluis tot aan de Bergsche maas is niet hieronder inbegrepen.
 • Diverse wielen: In huur van Dr. Weyers te Vlijmen
  De Heerlijkheid waartoe onderstaande wateren behoren

  1. de Doeverense Sluiswiel;
  2. de Doeverense Plas;
  3. de Weterings Plas;
  4 .de Grote Koppelwiel;
  5. de Koningsvliet (Hoofdvliet);
  6. het Harten Aas;
  7. het Gonne Gat;
  8. de Kamperswiel;
  9. de Wiel bij de Man.

  De Koningsvliet (Hoofdvliet) mag bevist worden, vanaf de brug aan de Heusdenseweg te Elshout, in westelijke richting t/m + 200 meter voorbij de Zeedijk (eind bosrand en rij wilgenbomen).
  Alle wateren van Dr. Weyers zijn gelegen in de
  Heerlijkheid, behorende tot de Hoge-, Middel – en
  Lage Heerlijkheid Schoutambacht van Oud-Heusden, Elshout en Hulten, gelegen in het kanton Heusden, strekkende aan de oost-, noord- en westzijde van de zgn. Oude Maas, tot aan de ‘territoiren van de dorpen Doeveren, Baardwijk, Drunen en Giersbergen’.

  Opmerking:
  Op ALLE wielen die gelegen zijn in de Heerlijkheid van Dr. Weyers is het NACHTVISSEN het gehele jaar
  verboden. Ook mag er NIET vanuit bootjes worden gevist!

 • Natuurmonumenten verleent HSV Visscherslust het looprecht aan de WESTZIJDE van Het Gonnegat en de Harten Aas. De NOORDZIJDE van de Kamperswiel (het bosgedeelte) mag niet worden betreden.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 • Je mag op snoek vissen met 1 hengel, levend aas verboden, nachtvissen niet toegestaan.
 • Het is verboden: Afval op de visplaatst achter te laten.
 • Hinder voor anderen te veroorzaken.
 • De natuur te verstoren.
 • Gekleurde maden te gebruiken
 • Gevangen vis te verkopen

Bepalingen:

De wateren in beheer en onderhoud van het Waterschap Brabantse Delta te Breda, welke verpacht zijn aan Visserslust te ’s Gravenmoer voorzover deze, zonder overlast te bezorgen, bevisbaar zijn in de gemeenten: Alphen en Riel; Baarle-Nassau; Dongen; Geertruidenberg; Gilze-Rijen; Goirle; ’s Gravenmoer; Loon op Zand; Oosterhout; Raamsdonk; Sprang-Capelle; Teteringen; Tilburg en Waspik en deze bevisbaar zijn langs de verharde wegen, inclusief de rivier de Donge vanaf de verharde weg Oosterhout Raamsdonksveer tot het viaduct over de Maasroute.

Volledig bevisbaar zijn: het Koppelkanaal en het totale Zuider Afwateringskanaal 100 meter vanaf het nieuwe gemaal te Keizersveer (gemarkeerd met borden) tot het eindpunt in de gemeente Waalwijk en de Sprangse sloot.Visrechten in dit gebied beperken zich tot de wateren die zijn aangegeven op de kaart van het Waterschap Brabantse Delta. Uw eigen hengelsportvereniging is in het bezit van deze kaart. Verpachter Waterschap Brabantse Delta te Breda.

Doeverense Plas:

 1. Het is verboden om met meer dan 2 hengels te vissen
 2. Nachtvissen is het gehele jaar verboden tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang op alle wateren met uitzondering van het afwateringskanaal s’ Hertogenbosch – Drongelen
 3. Het in bezit hebben van boten of ander vaartuigen in- of nabij het viswater is verboden
 4. Het betreden van bosgebieden is verboden
 5. Het is verboden auto’s te parkeren op inritten en toegangen naar wei- en/of akkerland
 6. Het is ten strengste verboden om met gekleurde maden te vissen
 7. Karper, Snoek en alle overige vissoorten dienen ten alle tijden levend teruggezet te worden in hetzelfde water volgens Catch and Release. Er mogen geen karper, snoek worden meegenomen of worden overgezet naar een ander water
 8. Het eigenhandig uitzetten van vissen is niet toegestaan
 9. Looprechten, voor zover de grond langs het water waarop HSV Visscherslust visrecht heeft, geen eigendom of openbare weg is, zijn door de vereniging looprechten verworven. Betreding van deze gronden is echter uitsluitend toegestaan voor het uitoefenen van de hengelsport
 10. Honden zijn niet toegestaan in wei- en akkerland
 11. Verder is het verboden
 12. te barbecueën, een kampvuur of enig ander open vuur maken
 13. voerresten, papier, plastic of ander afval langs de wateren achter te laten of in het water te werpen
 14. om te graven in of op de oevers langs het viswater of op andere wijze schade toe, te brengen aan de oevers, gewassen en andere (on)roerende zaken langs het viswater.
 15. graszoden uit te trekken of te steken, of andere eigendommen van derden te beschadigen of te verontreinigen
 16. op de visplaats losliggend afval te hebben liggen, dit dienst altijd in een vuilniszak te worden gedeponeerd.

Algemene richtlijnen:

 • Bij het vissen op karper is het gebruik van een onthaakmat en voldoende groot schepnet verplicht
 • Bij misdragingen in welke vorm dan ook wordt de vergunning tot nader ingetrokken en wordt het voorval voorgelegd aan de royementscommissie
 • Heb respect voor de medevissers en verstandig gebruik van vismaterialen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *