Vissen op de Stelleplas

Vissen op de Stelleplas

De Stelleplas is misschien wel één van de populairste visbestemmingen voor je visvakantie in Zeeland. Toch heb zeker bij de eerste keer vissen, wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen op de Stelleplas.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

De Stelleplas is een populaire vislocatie in Zeeland voor zowel recreatieve als fanatieke vissers. Gelegen in Heinkenszand, biedt deze mooie plas een gevarieerd visbestand en diverse vismogelijkheden. Veel vissers combineren een dagje vissen op de Stelleplas met een verblijf op één van de nabijgelegen campings of vakantieparken. Met onze tips en tricks per vistechniek en seizoen vergroot je jouw kans op een succesvolle visdag op de Stelleplas.

Karpervissen op de Stelleplas

De Stelleplas staat bekend om zijn sterke karpers. Gebruik boilies in combinatie met hennep om de karper aan te trekken en vast te houden. 

De Stelleplas heeft verschillende hotspots waar karpers zich vaak bevinden. Probeer de vis te zoeken aan de windkant van het water, staat de wind meerdere dagen in 1 hoek te blazen dan is dit in je voordeel!

Zoek de vis in het voorjaar op de ondiepe zones, in de zomer en het najaar in de buurt van de taludranden.

Roofvissen op de Stelleplas

De Stelleplas is een populair water voor roofvissen zoals baars en snoekbaars. Gebruik kunstaas zoals creature baits en andere softbaits om succesvol te zijn. Vanaf de kant is een snoekbaarsdobber en spiering ook erg effectief, met name rond de schemering.

Voor baars zoek je de obstakels in het water zoals bijvoorbeeld de steigers en vis daar met de ned rig, tubes of carolina rigs. Het zijn de finesse technieken die juist goed werken op de Stelleplas.

Lijken de baarzen en snoekbaarzen verspreid te liggen en zijn de vangsten moeilijk, probeer ze dan te zoeken met searchbaits en als je een aanbeet krijgt… probeer het daar dan weer uit te werpen met een finesse techniek.

Witvissen op de Stelleplas

Tijdens het witvissen op de Stelleplas heb je de kans om grote hoeveelheden vis te vangen, waaronder grote brasems en dikke voorns.

Vis met schraal voer en veel aas. Het is afhankelijk van het seizoen, waarbij in het verleden Mei een goede vangstmaand was, is tegenwoordig augustus en september vaak een top maand om te vissen op de Stelleplas.

Snoekvissen op de Stelleplas

De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de rand van van het talud en de waterplanten. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek. 

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt.

Vissen in Zeeland
Vissen op de Stelleplas

Vissen op de Stelleplas: Alles wat je moet weten

Tips voor je visvakantie? Boek bijvoorbeeld een visvakantie bij Vakantiepark Hof van Zeeland en ontdek in jouw vakantie het vissen op de Stelleplas. 

Voor de roofvissers zijn de waterplanten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de rietkragen.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor De Stelleplas? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Visvergunning Stelleplas

Om hier te vissen ben je verplicht om een visvergunning van H.S.V. de Bevelanden bij je te hebben.

Als je geen lid bent van H.S.V de Bevelanden, dan kun je een vergunning kopen bij: “Hof van Zeeland”  op alle dagen tussen 08:30 en 17:00 uur. 

Ook bij Brasserie Stelleplas kun je een vergunning kopen, zij zijn op dinsdag gesloten.

De wettelijke regels zijn hier ook van toepassing.

Verboden:

 • te vissen en te voeren met muggenlarven en gekleurde maden
 • van te voren te voeren en vis mee te nemen
 • te vissen vanuit bootjes
 • voor boten en uitvaren van radiografische voerboten
 • op enigerlei steigers en oevers te beschadigen en/of vervuilen
 • afval achter te laten. Dit hoort in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • auto’s aan het water te plaatsen, op de parkeerplaats horen ze thuis
 • voer na het vissen in het water te gooien
 • buitenom de wedstrijden een leefnet/bewaarzak bij je te hebben en te gebruiken

Je bent verplicht om:

 • de steigers vrij te laten op dagen waarop wedstrijden worden georganiseerd (dit geldt ook voor bezoekers!)
 • Nachtvisserij is toegestaan (let op: een dagvergunning is maar geldig tot 00:00 uur, dus 2 dagvergunningen)
 • Shelter toegestaan / tent verboden.
 • Voor het restaurant mogen geen parasols en/of tenten geplaatst worden.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *