Vissen in polder Walcheren

Vissen in polder Walcheren

Het poldergebied van Walcheren is er één om te ontdekken! Zeker als je op visvakantie bent in de omgeving van Middelburg of Vlissingen is dit gebied het bezoeken waard als visser. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in Walcheren.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

De Polder Walcheren (t/m de 18e eeuw ook wel de Staten van Walcheren) was een waterschap in de provincie Zeeland. Het omvatte de kern van het voormalige eiland Walcheren. Het is één van de oudste Zeeuwse poldergebieden en de grootste door dijken en duinen omringde eenheid in de Zeeuws-Zuid-Hollandse Rijn-Maas-Scheldedelta.

Hoewel er vanaf de 12e eeuw al sprake is van waterstaatkundige organisaties, kan men pas vanaf de 15e eeuw spreken van een centraal polderbestuur. In 1965 ging de polder samen met de Nieuwlandse polders op in het Waterschap Walcheren(Wikipedia).

De polder van Walcheren ligt naast Middelburg en is een paradijs voor sportvissers. De regio biedt een verscheidenheid aan wateren, zoals de Domburgsche Watergang, St. Laurensche Watergang, Meliskerksche Watergang, Westkapelse Kreek, Vlissingse Watergang en Schoonoordsche Spring. Elke locatie heeft zijn eigen charme en uitdagingen, wat het vissen hier des te interessanter maakt. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, de polder van Walcheren is een geweldige bestemming om te genieten van de natuur en een leuke tijd te hebben op het water.

Karpervissen in polder Walcheren

De polder van Walcheren is fantastisch om te ontdekken met de penhengel. Zowel in de zomer als winter kun je er karper vinden. Vis bijvoorbeeld met zoete mais en voer met hennep nabij bruggetjes en duikers! Een fantastische en onderschatte visserij, ideaal om te doen als je op visvakantie bent in de provincie Zeeland.

Door langere tijd voor te voeren met met tijgernoten, pellets en/of boilies maak je goede kans op mooie karpers over een langere periode! Je kunt ze door te voeren goed vast houden rond je stek.

Snoekvissen in polder Walcheren

Ga je op snoek vissen in de polder van Walcheren kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Dieptekaart polder Walcheren

Van sommige kreken zijn dieptekaarten beschikbaar. Hierdoor kun je een inschatting maken van diepere snoekbaarsstekken en of winter holdings.

Analyseer Sonar Chart Viewer om de vangstkansen tijdens je vissessies te vergroten.

Vissen in polder Walcheren

Roofvissen in polder Walcheren

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de polder zoals de Westkapelse Kreek en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij bruggetjes, taluds en andere interessante onderbrekingen van het polderstelsel.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van duikers, bruggen en/of diepere geulen van de polder. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de polder van Walcheren.

Witvissen in polder Walcheren

Walcheren heeft een paar mooie witvis stekken, de grotere weteringen zijn wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je matchhengel en de dobber af te struinen. Maak één of meerdere voerstekjes en vis deze systematisch af. Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

Liever met de feeder op pad, maak dan een stek op de Westkapelse Kreek.

Tips en tricks voor het vissen in Walcheren

Vissen in Zeeland

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in polder Walcheren dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Polder Walcheren is één van de visstekken om te ontdekken tijdens je visvakantie in Zeeland.

Heb jij tips wat betreft wateren, visstekken Zeeland en/of vistechnieken specifiek voor de polder van Walcheren? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Viswateren in de polder van Walcheren:

  • Domburgsche watergang
  • St. Laurensche watergang.
  • Meliskerksche watergang
  • Westkapelse Kreek
  • Vlissingse watergang
  • Schoonoordsche Spring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *