Slimme bespaartips voor het witvissen

Tips om te besparen op het witvissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Wij geven je graag slimme bespaartips voor het witvissen, zodat jij kan besparen op het feeder- en vaste stok vissen.

12 slimme bespaartips voor het witvissen

 1. Vries het lokvoer wat je over hebt in; Niks weggooien bespaart op de volgende visdag. Je maakt het voer automatisch schraler en dus interessanter voor grote brasems.
 2. Gebruik nep maden; Niet alleen dé vakantie tip, ook een goede bespaartip. Door nepmaden te gebruiken bespaar je op meerdere keren verse maden kopen. Vis wel driftend of met staande haak als je nepmaden gebruikt.
 3. Ga op pad met de vispas; Riskeer geen boete dat bespaart onnodige kosten.
 4. Plak tape rond je voerkorf; Hierdoor blijft het voer even attractief maar verbruik je minder lokvoer tijdens de vissessie.
 5. Berg je hengels op in een hengelhoes; Voorkom schade aan je hengels en de aanschaf van nieuwe hengels.
 6. Kies voor nylon hoofdlijn; Nylon hoofdlijn is goedkopen dan gevlochten hoofdlijn, niet beter.
 7. Wacht met je aankoop tot een mooie korting; Geduld is een schone zaak, kan jij wachten met de aanschaf van die nieuwe hengel of vismolen… Dan kun jij de kortingsacties van de hengelsportwinkel in de buurt gewoon afwachten.
 8. Ga vissen op plekken die je kent; Door op plekken te vissen die je kent, verspeel je minder korven of tuigjes aan obstakels.
 9. Koop alleen wat je echt nodig hebt; Ga ook met een lijstje naar de hengelsportzaak, hierdoor koop je alleen wat je echt nodig hebt.
 10. Kies voor een dikkere hoofdlijn; Dikkere hoofdlijn verlaagt de kans op verspelen, vissen met touw is overdreven maar net 2 of 4 honderdste dikker vissen bespaart al geld.
 11. Maak je vaste stok schoon na het vissen; Voorkom dat hengel delen vastzitten en beschadigen.
 12. Koop je lokvoer samen met vismaten in; Collectief inkopen is vaak collectieve korting. Dit is niet alleen interessant voor jouw portemonnee maar ook voor de band met de lokale hengelsportzaak. Win-win dus.

Heb je nog een nieuwe vishengel nodig of andere zitkist accessoires, plaats online eens een oproep. Wellicht willen andere vissers jou helpen aan gratis visspullen. 

Het hebben van spaargeld kan ook te maken hebben met weinig uitgeven, in plaats van veel verdienen. Maak slimme financiële keuzes, ook dit verbetert jouw mentale gezondheidHeb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in.

Heb jij slimme bespaartips voor het witvissen? Deel jouw slimme bespaartips met ons in de reacties en wij vullen deze lijst aan.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

brasemvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *