Slimme bespaartips voor het bootvissen

Tips om te besparen op boot vissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Wij geven je graag slimme bespaartips voor het bootvissen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

11 slimme bespaartips voor het bootvissen

 1. Kies voor een elektromotorelektrisch is een prima begin en bespaart je hoge brandstofkosten.
 2. Kies voor openbare wateren en trailerhellingen; bespaar onnodige trailerkosten. Kies voor openbare wateren en hellingen.
 3. Begin met rubberboot vissen; nog geen geld voor een echte roofvisboot. Begin klein en compact met het vissen uit je eigen rubberboot.
 4. Ga op pad met de juiste papieren; check je papieren, de visplanner en je vispas. Mag je er met de boot vissen? Let’s go!
 5. Tank op voordelige dagen en check de directlease app; tanken kan ook voordelig. Wil je weten waar je in de buurt voordelig tankt? Gebruik de directlease-app. Geen dank voor de tip. 😉 
 6. Kies voor een boot zonder vaarbewijs; geen vaarbewijs, geen lesmaterialen, geen examen en dus geen kosten. Lekker sparen voor later als het financieel wel uitkomt. Eerst maar even op pad dus met een kleinere boot en minder pk’s.
 7. Draag een zwemvest; veilig en verplicht. Zorg dat je ze aan boord hebt uit veiligheidsoogpunt en je voorkomt onnodige boetes.
 8. Laat je vismaat brood en drinken meenemen; jij de brandstof en je vismaat het eten en drinken. Goede deal en goedkoper. 
 9. Koop een boot set of hengel set compleet; Set prijzen zijn vaak goedkoper, plan je aankoop en koop de set in één keer. Is de beoogde set te duur? Wacht dan nog even, de aanbieding komt wel weer terug. Echt waar!
 10. Huur een visboot samen met een vismaat; samen huren is goedkoper en gezelliger. Zeker als de aanschaf van een boot nog te duur is, is huren een prima optie. Kijk in jouw regio waar je een visboot kan huren en dus al wat ervaring op kan doen.
 11. Ga dicht bij huis vissen; cliché, maar dichter bij huis is minder brandstof kosten, lekker thuis eten en dus goedkoper. Dat gave visweekend komt wel weer als je er financieel weer beter voor staat.

Het op pad gaan met een boot neemt kosten met zich mee, brandstof of het laden van bijvoorbeeld accu’s. Kun je deze kosten even niet dragen stel dan eens voor om struinend te vissen. Bespreek met je vismaat je financiële situatie om je mentale gezondheid te verbeterenHeb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in.

Ben jij bootvisser en heb jij slimme en praktische bespaartips voor het bootvissen? Deel ze met ons in de reacties en wij vullen deze lijst aan met makkelijke bespaartips. Besparen begint met besparen op kleine dingen, wees slim en doe wat met deze geld besparingstips voor bootvissers.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

vissen met een rubberboot | Rubberboot vissen

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *