Wedstrijdvissen

Slimme bespaartips voor het wedstrijdvissen

Tips om te besparen op het wedstrijdvissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Wij geven je graag slimme bespaartips voor het wedstrijdvissen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

13 slimme bespaartips voor het wedstrijdvissen

 1. Maak je eigen onderlijnen; het is iets meer werk, maar toch echt goedkoper.
 2. Koop een haak feil; voor vele vissers een echte aanrader, goedkoop en slim.
 3. Vervoer je hengels in een foudraal; voorkom schade en hengelbreuk door het gebruik van een goede hengelhoes.
 4. Ga op pad met de vispas; een boete is sneu geld, je bent het twee keer kwijt. En aan de boete én je kunt er geen nieuwe visspullen van kopen. Ook op een wedstrijdparcours moet je de juiste vispapieren hebben.
 5. Organiseer eens een wedstrijd zonder inleg van geld; motiveer de vereniging eens gratis een wedstrijd te organiseren met een lekker bbq na afloop of vlees pakket als prijs. Scheelt jou een maaltijd en je levert niet in op de gezelligheid.
 6. Kies voor een iets dikkere hoofdlijn;  dikkere hoofdlijn is minder lijnbreuk en dus minder kosten.
 7. Rijdt samen met andere wedstrijdvissers; hoeveel vissers rijden er naar hetzelfde parcours? Juist! Lekker samen rijden dus, niet alleen gezelliger maar ook voordeliger.
 8. Vraag andere wedstrijdvissers of ze het aas weggooien; wellicht kan jij er later die week nog eens mee op pad.
 9. Wacht op mooie eindejaarskortingen of pinksterkorting dagen; dit spreekt voor zich. Korting = besparen.
 10. Gebruik een schepnet; meer kans op het landen van de vis, minder kans op breken van de hengeltop. Een echte win-win dus voor wedstrijdvissers.
 11. Vries het lokvoer in wat je over hebt; ga je de dagen na de wedstrijd weer vissen, neem je lekker het voer mee wat jij over je buurman over had mee.
 12. Steek je eigen wormen/pieren; geen geldboom, wel een goudmijntje in de grond. Vers, goedkoop en goed aas.
 13. Koop je visspullen collectief met wedstrijdvissers in; onderhandel eens met de lokale hengelsportzaak. Er zit vast verschil in de prijs bij 1, 5 of 10 vissers die kopen.

Vissers hebben onderling veel begrip voor elkaar. Wees dus open over bepaalde keuzes die je maakt, wellicht kun je eens gratis meevissen aan een wedstrijd. Heb je visspullen over die je niet meer nodig hebt? Verkoop deze dan, wellicht kun je het geld weer anders besteden of sparen. Het hebben van spaargeld heeft niet altijd met verdienen te maken, ook met het slim uitgeven van het geld. Heb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in.

Ben jij wedstrijdvisser en heb jij slimme bespaartips voor het wedstrijdvissen? Deel ze met ons in de reacties en wij vullen deze lijst aan met de beste besparingstips. Besparen begint met besparen op kleine dingen, wees slim en doe wat met deze geld besparingstips voor vissers.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.