Karper vissen

Slimme bespaartips voor het karpervissen

Tips om te besparen op het karpervissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Wij geven je graag bespaartips voor het karpervissen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

16 slimme bespaartips voor het karpervissen

 1. Knoop je eigen onderlijnen; door je eigen karper onderlijnen te knopen ben je in eerste aanschaf duurder uit, maar op den duur is dit goedkoper.
 2. Draai je eigen boilies; het draaien van eigen boilies geeft je meer invloed op de ingrediënten en hierdoor kun je de prijs per kilo lager houden.
 3. Feil je haken; door je karperhaken bij te feillen houdt je ze scherp en heb je minder snel nieuwe karper haken nodig.
 4. Vervoer je hengels in een hengelhoes; verklein de kans op hengelbreuk en gebruik een foudraal voor het vervoeren van je karperhengels.
 5. Ga op pad met de juiste vispapieren; de boetebedragen zijn hoog en zonde geld, ga dus alleen naar de waterkant met de juiste papieren op zak.
 6. Warm je eigen eten op aan de waterkant; neem het maaltje van de dag ervoor mee of een andere maaltijd van thuis. Een afhaalmaaltijd aan de waterkant is vaak duurder dus een no-go als je wilt besparen.
 7. Ga eens met de dobber op karpers vissen; het stalkend vissen op karper is vaak goedkoper aan totale waarde dan een statische set-up met rodpod of banksticks. Ga dus lekker met de dobber en blik zoete mais op pad.
 8. Vis met zoete mais of partikels; zoete mais en partikels zijn een goedkoper alternatief dan boilies.
 9. Wacht op goede aanbiedingen; neem de tijd als je goedkope karperspullen wilt kopen. De aanbiedingen komen iedere maand voorbij, wacht even af en sla toe als de prijs laag is.
 10. Koop een kant-en-klare karperset; een karperset met alle karper accessoires compleet is goedkoper dan alle visspullen los te kopen. Kies goedkoop, kies een vis set.
 11. Kies voor nylon hoofdlijn; nylon is goedkoper per strekkende meter dan gevlochten hoofdlijn. Zorg ervoor dat je de hoofdlijn beschermt tegen zonlicht, dan gaat het langer mee.
 12. Vis niet tegen obstakels; minder verspelen is automatisch een besparing! Kun je het niet lijden op vismateriaal te verliezen, ga dan niet obstakelvissen.
 13. Vis op plaatselijke visvijvers; minder brandstofkosten en geen extra visvergunning nodig. Lekker goedkoop dus, bijkomend voordeel is dat op deze vijvers je vaak minder voer nodig hebt om een karper aanbeet te krijgen.
 14. Karpervissen zonder voorvoeren: Ga instant op pad, je staat verstelt hoe effectief deze visserij kan zijn. Instant vissen is een bewezen karpervissen techniek.
 15. Vis eens aan de oppervlakte; hengel en brood, let’s go! Zo simpel kan het zijn om karpers te vangen, zeker in de zomermaanden.
 16. Kies voor een bulk verpakking; massa is kassa, heb je veel aas nodig koop het dan in één keer. Dit scheelt vaak in de kiloprijs.

Heb je nieuwe karperspullen nodig? Kijk dan eens aan het eind van de zomer op marktplaats. Dit is hét moment dat veel karper vissers stoppen en jij voor een prikkie de beste hengels op de kop kan tikken. Zeker in het najaar staan er pareltjes van karperhengels op marktplaats.

Wij vullen de lijst aan met jouw tips. Deel jouw slimme bespaartips voor het karpervissen met ons in de reacties en houdt het vissen ook voor anderen betaalbaar.

Bespreek zorgen over geld altijd met vrienden, familie of je vismaat. Dit bespaart je veel zorgen en vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt. Heb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

karpervissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.