Vissen in Heerlen

Vissen in Heerlen

Op zoek naar de beste visstekken in Heerlen? Heerlen heeft een actieve hengelsport vereniging en daar profiteer je van als je gaat vissen in Heerlen! Bijna alle viswateren hebben een goed onderhouden waterkant en visstand, zowel karper, snoek, snoekbaars, baars, brasem en voorn zijn goed te vangen in en om Heerlen. In deze blog geven we je tips voor het vissen op de LTM vijvers, Weltervijver en Meezenbroekervijver, vertellen we je alles over snoekbaars vissen op de Heerlen en geven we je advies voor het vissen op steur en forel in de regio. Daarnaast delen we onze favoriete visbootverhuur en geven we je tips voor het ontdekken van de beste visstekken in Heerlen.

Witvissen in Heerlen

Zowel de LTM vijvers van HSV de Edelkarper, als de Weltervijver van HSV de Rietvoorn zijn prachtige witvisstekken. Ga naar de vijvers met de winkle picker en/of methodhengel. Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Heerlen.

Voor de Heksenbergvijver wil je de method hengel mee hebben. Hier kun je kleine karpers en grote brasem verwachten, dus ideaal om te oefenen met de commercial visserij.

Steur vissen in Heerlen

Help ons aan de dichtstbijzijnde stek voor het steurvissen! Volgens onze informatie is de Blauwmolen in België één van de dichtstbijzijnde stekken.

Weet jij een betere avonturenvijver, dichter bij Heerlen? Tip ons in de reacties en dan werken wij onze informatie bij! Alvast bedankt voor het meedenken.

Karpervissen in Heerlen

Maak hit en run stekjes op de vijvers en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Zowel de Meezenbroekervijver, de LTM vijvers alsook de Rietvijver zijn verenigingswateren. Zorg dus dat je een vergunning van HSV De Edelkarper hebt om zorgeloos te vissen.

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op het Julianakanaal bij Maastricht. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Heerlen

In de vijvers van Heerlen kun je goed snoek vangen, bijna alle vijvers hebben een mooi snoek bestand. Werp de begaanbare stekken af met kunstaas en een aanbeet is iedere dag sowieso goed mogelijk. Staan de snoeken echt ‘aan’ dan ga je er zeker meerdere vangen.

Kies voor toegankelijk kunstaas zoals shads, jerkbaits en spinnerbaits voor het meeste succes.

Voor de baars en snoekbaars fans is het slim op een visdag naar de Maas te plannen. Daar zijn de vangsten het meest constant en is de kans op een nieuw PB het grootst!

Vissen in Heerlen

Forel vissen in Heerlen

Forelvissen in Maastricht doe je bij de visvijvers in de buurt, de Geulhof. Op slechts enkele kilometers afstand is het fantastisch vissen!

Het forelvissen in fantastisch bij deze kwekerij, voor de recreant én voor de professional er worden zelfs regelmatig zalm- en goudforellen uitgezet!

Ben je op visvakantie in Limburg en wil je een leuke dagje vissen in Limburg zonder vergunning met vrienden, familie of buren? Ga dan zeker hierheen om lekker te vissen. Neem je vangst mee naar huis en maak deze lekker zelf klaar. Zo is forelvissen is leuk, gezond en lekker. Heb je een lekker vis recept nodig? Ook die lees je hier.

Visboot huren in Heerlen

Kijk eens bij Maastricht sloep als jij een boot wil huren in de buurt van Heerlen om vanaf te vissen. Het zijn luxe boten voor dagjes uit, maar bieden ook genoeg kans om lekker vanaf te vissen in Maastricht.

Ontdek het vissen op de Maas of één van haar grindplassen. Het vissen met en vanaf de boot is met name voor de roofvissers erg interessant! Gebruik de Sonar Chart app en je hebt geen dieptemeter nodig.

De beste visstekken van Heerlen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Heerlen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Limburg en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Heerlen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Waar mag je vissen in Heerlen?

Lijst van viswateren HSV Heerlen:

HSV De Rietvoorn;

  • Weltervijver

Het is vergunninghouders verboden om:
a. vis uit de vijver mee te nemen, in bezit te hebben (al dan niet in een leefnet1) of uit te zetten;
b. te vissen in het afgezette gedeelte lang de wegkant (eenden voederplaats) en buiten het afgerasterde gedeelte van de vijver;
c. te vissen met – wettelijk bepaalde – verboden aassoorten;
d. te vissen met drijvend aas;
e. gedurende de gesloten tijd te vissen op – wettelijk bepaalde – vissoorten
f. te voeren met een voerkatapult;
g. gebruik te maken van een voerboot;
h. per vissessie gebruik te maken van meer dan 500 gram lokvoer;
i. te vissen met onderlijnen voorzien van meerdere haken of van meerstandige haken (dreggen);
j. te vissen met haken die voorzien zijn van een weerhaak of groter zijn dan maat 4;
k. zonder een op naam gestelde nachtvisvergunning van de vereniging te vissen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 voor zonsopkomst 2
l. te vissen met meer hengels dan volgens vispas of dagkaart is toegestaan;
m. overdag na 10:00 uur3 gebruik te maken van tenten; (Dit verbod geldt niet voor visparaplu’s, broillies en andere schuilmiddelen mits deze aan de voorzijde 180 graden open zijn)
n. rond de vijver te barbecueën of enige vorm van open vuur te maken;
o. zwerfvuil bij de vijver achter te laten, anders dan in de daarvoor bestemde afvalbakken;
p. de openbare rust en orde te verstoren.

Vergunninghouders zijn verplicht om:
a. alle aanwijzingen van de verenigingscontroleurs en/of bestuursleden terstond op te volgen;
b. in het bezit te zijn van een deugdelijk schepnet;
c. in het bezit te zijn van deugdelijke onthaker en onthaakmat.

1 Alleen bij officiële viswedstrijden mag van dit verbod worden afgeweken
2 Uitsluitend voor leden van de vereniging geldt in de maanden juni, juli en augustus dat tot 24:00 uur zonder nachtvisvergunning mag worden gevist.
3 Bij officiële viswedstrijden geldt dit verbod in het weilandgedeelte vanaf 06:00 uur
3. Leden en houders van dagvergunningen die in strijd met deze algemene vergunningsvoorwaarden handelen, worden geacht zonder vergunning te vissen.
a. voor leden kan overtreding tot schorsing en bij herhaaldelijke overtreding royering tot gevolg hebben;
b. voor niet leden kan overtreding leiden tot intrekking van de dagvergunning en bij herhaaldelijke overtreding tot een visverbod bij onze vereniging.

VERGUNNINGSVOORWAARDEN NACHTVISSEN

1. Op het nachtvissen zijn de algemene vergunningsvoorwaarden van HSV de Rietvoorn onverkort van toepassing;
2. Nachtvissen is toegestaan voor leden ouder dan 18 jaar en die in het bezit zijn van een op naam gestelde nachtvisvergunning die 1 nacht geldig is;
3. Voor (jeugd)leden jonger dan 18 jaar is nachtvissen alleen toegestaan mits in het bezit van een op naam gestelde nachtvisvergunning die 1 nacht geldig is en onder begeleiding van een volwassene;
4. Het is niet toegestaan om meerdere nachten achtereen te vissen;
5. Overtreding van de algemene vergunningsvoorwaarden en/of de vergunningsvoorwaarden nachtvissen kan tot schorsing en bij herhaaldelijke overtreding tot royering leiden.

Een nachtvisvergunning dient 2 dagen van tevoren en uitsluitend met het daarvoor bestemde formulier via de vereniging website te worden aangevraagd.

HSV De edelkarper;

  • Meezenbroekervijver
  • LTM Vijver
  • Kasteelvijver
  • Rietvijver

Voorwaarden: Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
zie vergunning HSV De Edelkarper Heerlen

HSV Heksenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *