Vissen in Almere

Vissen in Almere

Almere staat niet alleen bekend om zijn moderne architectuur en groene landschap, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met verschillende meren en kanalen in de omgeving, zoals het Weerwater, het Gooimeer en de Hoge Vaart, is er voor elke visser een geschikte visstek te vinden.

Het Weerwater is een populaire vislocatie in Almere en biedt een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder karper, snoek, baars en witvis. Er zijn verschillende visstekken rond het meer, inclusief een speciaal eiland dat uitsluitend bestemd is voor vissers.

De Hoge Vaart is ook een geliefde plek om te vissen in Almere. Dit kanaal biedt tal van vismogelijkheden, waaronder snoek, baars en brasem. Er zijn verschillende visstekken langs de Hoge Vaart, van waaruit je zowel vanaf de kant als vanuit een boot kunt vissen.

Naast vissen zijn er in Almere nog tal van andere activiteiten te ondernemen, zoals fietsen, wandelen en watersporten. Maak er dus gerust een weekendje weg van en geniet van al het moois dat deze jonge stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Almere om een fantastische dag aan het water te beleven.

Karpervissen in Almere

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Hoge Vaart of Lage Vaart en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de vaarten in Almere.

Voor de beginnende karpervissers zijn de vijvers en singels een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Almere

Streetfishing langs de vaarten is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op de Hoge Vaart of Lage Vaart, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere scheepvaart in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Witvissen in Almere

De Hoge Vaart is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Hoge Vaart bij Almere is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen zijn de Noorderplassen. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Vissen in Almere

Visboot huren in Almere

Huur de sloep bij Bootverhuur Almere en je kunt lekker vissen en of touren over de Noorderplassen.

Ga dropshotten of trollen met ondiepe crankbaits of werp de wierbedden af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op de Noorderplassen het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit

Forel vissen in Almere

Forelvissen in Almere doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de forelvijvers. Er worden iedere dag forellen uitgezet, zodoende zijn je vangstkansen goed!

Hengelhuur, forelaas en accessoires zijn op locatie beschikbaar. Ideaal als je een dagje zonder vergunning wilt vissen. 

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Almere

Steurvissen in Almere doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. De Big Game vijvers zijn een echte sport en uitdaging, zowel voor de geoefende vissers alsook voor de recreant! 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wat je nodig hebt? Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

De beste visstekken van Almere: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Almere echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Flevoland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Almere dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de woonwijken en de Hoge vaart goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Hoge Vaart en de randmeren een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Almere? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in flevoland

Waar mag je vissen in Almere?

Lijst van viswateren HSV Almere:

 • Weerwater (vissen bij Haddock, de skibaan en de doodlopende slootjes tussen de woningen is niet toegestaan).
 • Noorderplassen (vissen tussen de bebouwing langs de Noorderleedeweg is niet toegestaan).
 • Leeghwaterplas
 • Alle stadswateren en weteringen binnen de gemeentegrenzen van Almere.
 • De Insteekhaven
 • Voor de drie vijvers in ‘Tussen de Vaarten’ (evenwijdig aan de Meindert Hobbema-straat) alsmede voor de twee siervijvers aan het Hennahof in Almere Buiten, geldt een algeheel visverbod.
 

Voorwaarden en bepalingen:

 • Het gebruik van een leefnet, bewaarzak of andere variant om gevangen vis levend te ‘bewaren’ is niet toegestaan.
 • Voor het organiseren van wedstrijden en/of andere hengelsport gerelateerde activiteiten dien je toestemming te hebben van het bestuur.
 • Nachtvissen en het gebruik van een schuilmiddel is voorbehouden aan leden van HSV Almere te Almere en uitsluitend op de gedeeltes zoals terug te vinden op de website van de vereniging.
 • Het gebruik van een derde hengel is voorbehouden aan leden van HSV Almere te Almere en uitsluitend op de Noorderplassen, het Weerwater en de Leeghwaterplas.
 • Indien gevist wordt met dode vis of een stukje vis geldt: vissen met maximaal twee hengels en in de stadswateren (zie www.hsvalmere.nl/bcwa) met maximaal één hengel.

Het is verboden:

 • Om ruisvoorn, snoek, snoekbaars, zeelt of karper in bezit te hebben of als aasvis te gebruiken.
 • Meer dan twee meertandige haken te gebruiken als gevist wordt met getakelde dode aasvis. Deze meertandige haken mogen maximaal voorzien zijn van één weerhaak.

Let op! Zorg bij het roofvissen voor goed onthaakgereedschap bestaande uit een lange punttang en kniptang. Knip haken waar nodig af. Knijp bij het gebruik van kunstaas bij voorkeur de weerhaken van de haken plat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *