Vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Het Kanaal Wessem-Nederweert is misschien wel de bekendste van alle kanalen in Limburg. Toch heb zeker bij de eerste keer vissen, wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Zin voor avontuur en op zoek naar een uitdagende visplek? Het Kanaal Wessem-Nederweert is de perfecte bestemming voor sportvissers! Met zijn diverse vissoorten en prachtige natuur of industrie omgeving is het Kanaal Wessem-Nederweert een populaire plek voor vissers van alle niveaus. Pak je vishengel en maak je klaar voor een avontuurlijke dag vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert na het lezen van onze tips!

Geschiedenis van het kanaal Wessem-Nederweert

Wikipedia: Het Kanaal Wessem-Nederweert is een verbindingskanaal tussen de plaatsen Wessem en Nederweert in de Nederlandse provincie Limburg.

Het kanaal is 17 km lang, 2,5 meter diep en variërend in breedte van 30 tot 50 meter. In het kanaal ligt één sluis: sluis Panheel en negen bruggen. Het Kanaal Wessem-Nederweert werd officieel geopend op 22 oktober 1929. Het verbindt de Zuid-Willemsvaart en Noordervaart bij Nederweert met de Maas bij Wessem.

Karpervissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Het Kanaal Wessem-Nederweert is fantastisch voor karpervissers, de rijke historie van dit water geeft het vissen veel charme mee. De karpervissers moeten wel even zoeken en voorwerk doen voor goede stekken, eenmaal gevonden is er echt een visje te vangen.

In de zomers trekken de karpers naar de ondiepere delen van het kanaal om af te paaien. In de winter kun je ze beter zoeken op de diepere delen van het kanaal. 

Als je een nacht gaat vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert, wacht dan met “zwaarder” voeren tot de laatste boot langsvaart. Check hiervoor even de sluistijden en apps zoals Marine traffic of Shipfinder. Nadat de laatste boot langs is gekomen kun je meer voer brengen omdat dit langer blijft liggen. Zodoende heb je goede kansen in de nacht en is het vangen van één karper per nacht zeker mogelijk.

Roofvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Snoekbaarsvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert is met name goed te rond de schemering. Vis met een dood visje aan een sleepje in de buurt van bruggen of diepere stekken en je maakt veel kans tijdens het kantvissen op snoekbaars.

Snoek vang je het beste door trollend te vissen langs de taluds van de vaargeul, zowel het trollen met de fireball alsook het trollen met kunstaas is erg effectief. 

Baarsvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert is goed zoeken, de meeste kans maak je rond de taluds van de insteekhavens of zwaaikommen. Hier profiteert de baars van de kleine aasvissen die zich hier vaak ophouden. Vis traag met kleine shads of creature baits en gebruik een ultra light hengel want de aanbeten zijn vaak voorzichtig.

Witvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Witvissen doe je met de vaste stok op 11 meter net achter de talud rand, vis met schraal voer en een dobber van 0,5 – 2,5 gram afhankelijk van de stroming en je maakt goede kans op een leuk dag vol vangsten van voorn tot grote brasem.

Feedervissen op het Kanaal Wessem-Nederweert kan het beste met de korf strak tegen de overkant of tegen het talud aan van de overkant. Door te vissen met pelletvoer of schraalvoer en mini-boilies of pieren maak je goede kans op grote brasem. Wil je liever voorns, kolblei en kleinere witvis vangen kies dan voor het vissen met maden.

Vissen op het kanaal wessem-nederweert

Bootvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert

Dit is de meest effectieve manier van roofvissen op het Kanaal Wessem-Nederweert, met de boot! Alle stekken worden daardoor bereikbaar en waar je een aanbeet krijgt kun je nauwkeurig uitvissen. Let wel goed op tijdens het vissen want je bent te gast en de commerciële scheepvaart gaat gewoon door. 

Leg jezelf vast in een insteekhaven om nauwkeurig stekken uit te werpen op baars, vis de diepe stekken uit op snoekbaars of ga lekker trollend op zoek naar snoek. 

Een goede trailerhelling Kanaal Wessem-Nederweert is lastig te vinden, dus ook het vissen met eigen rubberboot is ideaal op dit water.

Dieptekaart Kanaal Wessem-Nederweert

De dieptekaart van het Kanaal Wessem-Nederweert vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Kanaal Wessem-Nederweert?. Richt je voornamelijk op de interessante dieptes zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.

Heb je de eerste keer niet wat gevangen? Kom dan zeker vaker terug, want als je het eenmaal doorkrijgt wat de goede momenten in het jaar zijn dan kun je iedere sessie vis vangen op het Kanaal Wessem-Nederweert ongeacht welke visserij of techniek je voor ogen hebt.

Vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert: Alles wat je moet weten

Tips voor je visvakantie? Boek bijvoorbeeld een visvakantie in Limburg en ontdek in jouw vakantie het vissen op het Kanaal Wessem-Nederweert. 

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de taludranden goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de rand van de vaargeul.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor het Kanaal Wessem-Nederweert? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Visvergunning Kanaal Wessem-Nederweert

Bijzondere bepalingen:

  • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
  • Op alle viswateren van Hsv. St. Petrus Weert is het gebruik van een leefnet verboden. De gevangen vis dient direct te worden teruggezet. Bij viswedstrijden is een leefnet wel toegestaan.
  • Voor het houden van wedstrijden is een schriftelijke toestemming nodig van Hsv St. Petrus Weert e.o.
  • De gevangen vis dient, onmiddellijk na weging ter plaatse, in hetzelfde water te worden terug gezet.
  • Nachtvisserij is alleen toegestaan voor leden van Hsv St.Petrus die in het bezit zijn van een nachtvispas van HSV St. Petrus. Nachtvissen is voor hen het gehele jaar toegestaan.
  • Voor de karpervisserij is een groot schepnet en goede onthaakmat verplicht.
  • Men mag per dag slechts 3 snoekbaarzen en/of 5 baarzen in zijn bezit hebben, met een maximum van 5 vissen.
  • Je dient 5 meter rondom de visstek alle afval verwijderd te hebben en de visstek dient opgeruimd achtergelaten te worden.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *