Vissen in de Biesbosch

Vissen in de Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied gelegen naast het Hollands Diep, tussen Noord-Brabant en Zuid-Holland, en een populaire bestemming voor vissers. Er zijn tal van soorten vis te vinden in de Biesbosch, zoals snoek, baars, snoekbaars, blankvoorn, karper en meer. Voordat je gaat vissen in de Biesbosch, is het wel belangrijk om je te houden aan de wartersport- en visregels die gelden in de Biesbosch. Zo is het bijvoorbeeld verboden om bepaalde soorten vis te vangen, of om op bepaalde tijden te vissen. Door je te houden aan deze regels draag je bij aan het behoud van het prachtige natuurgebied en de visbestanden. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in de Biesbosch.

Karpervissen in de Biesbosch

Investeer veel tijd in het kiezen van je stek als je gaat vissen in de Biesbosch, dat is dé tip om succesvol te zijn. 

De Biesbosch bestaat uit een complex netwerk van plassen, sloten en rivieren, dus het is belangrijk om een karper plek te kiezen binnen bereik van diepere kuilen, interessante taluds en zones met een rijk plantenleven en dus een goede waterkwaliteit.

Gebruik bijvoorbeeld Sonar Chart of Genisis Map, kies een stek voer 1 of 2 dagen voor met tijgernoten en boilies en probeer eens een dag of nachtsessie. Geduld is een schone zaak, maar krijg je een aanbeet.. dan zit je op goud!

Wil je het karpervissen op groot water echt goed aanpakken? Lees dan onze tips!

Roofvissen in de Biesbosch

Het pelagic vissen is erg populair in de Biesbosch, helaas ben je bij de pelagische vistechniek wel afhankelijk van dure apparatuur als je succesvol wilt zijn. 

Gelukkig is er ook vanaf de kant en ook vanaf de boot zonder dure apparatuur goed roofvis te vangen. Zoek de diepere stekken of stekken met veel waterplanten en je kunt al snel baars en snoek vangen. Doe je huiswerk goed met de Genisis map en je beleeft een goede visdag als je wilt baars-, snoekbaarsvissen en/of snoeken in de Biesbosch.

Witvissen in de Biesbosch

Witvissen in de Biesbosch is meest effectief met feederhengel of method feeder. Kies een stek nabij een mooi talud en vis aan de onderkant van dit talud waar het natuurlijke voedsel zich op hoopt of een mosselbank ligt. Dit zijn topstekken voor grote brasems en voorns. 

Kies voor donker voer en vis met maden of mini-boilies, afhankelijk van wat je wilt vangen. Probeer een stek te kiezen op de windkant, en het liefst niet de zijde waar de koude noordenwind op blaast. Een zuid-zuidwesten wind is het beste wat je je kan wensen bij de vissen in de Biesbosch.

Forelvissen in de Biesbosch

Forellen visvijver Port de Peche zorgt ervoor dat jij forel en zalmforel kan vangen in de Biesbosch.

In het buitengebied van Terheijden, midden in de vrije natuur liggen de prachtige forrellenvisvijvers uitnodigend op je te wachten. Of je een ervaren forelvisser of een recreant dit is de plek om eens kennis te maken met het vissen op forel. 

Lekker een dagje vissen met collega’s, vrienden of mensen van de camping, het kan hier. Je krijgt bijna vangstgarantie, lees onze tips en het komt helemaal goed. Je hoeft niet langs de snackbar ‘s avonds, je maakt gewoon je eigen gevangen en gefileerde forel klaar met onze lekkere visrecepten.

Steurvissen in de Biesbosch

Visvijver de Biesbosch is the place to be voor grote steuren en grote meervallen. De visvijvers hebben een goed visbestand en hengelhuur is mogelijk. Ook aas en basismaterialen zijn te koop voor dagjes vissers. Het grote voordeel, je kunt hier zonder visvergunning terecht.

Weten wat je nodig hebt? Lees dat hier in Catch & Release avonturenvijvers, dit heb je nodig.

Visboot huren in de Biesbosch

Kies voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

Kies voor groot kunstaas en vis stekken goed uit, wil je liever trollen? Vaar dan vaker langs de stek waar je een aanbeet krijgt. Als je een baars, snoekbaars of snoek weet te vinden, dan liggen er meer. Je maakt ook nog eens kans op grote meervallen als je gaat roofvissen in de Biesbosch.

De beste visstekken van de Biesbosch: Alles wat je moet weten

Op zoek naar de beste bestemming voor je visvakantie? Check dan zeker de natuurhuisjes in de Biesbosch, dit zijn droomlocaties voor vissers.

De beste visstekken in de Biesbosch zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het watergebied is zo groot in de Biesbosch dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de taluds en waterplanten goede stekken, net als voor de serieuze karpervissers.

Heb jij tips wat betreft visplekken en vistechnieken specifiek voor de Biesbosch? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Lijst van Viswateren - Biesbosch

Gehele Brabantse Biesbosch uitgezonderd: de kantwateren aan de oostzijde van de Catharinepolder, de polder Hooge Hof en de Deeneplaat. Uitgezonderd de binnendijks afgesloten voormalige kreken, gelegen in de zgn. Oost- en Noordwaard.

Dordtse Biesbosch bestaande uit het Zuid-Maartensgat en het Gat van de Kielen.
Killen en gaten van de Sliedrechtse Biesbosch gelegen tussen de Merwede, Nieuwe Merwede en Wantij: Moldiep, Sionsloot, Kikvorschkil, Helsloot, het boven- en benedentoeleidingskanaal naar de Helsluis en de Zoetemelksekil.

Verbindingswateren noord-zuid tussen Amer en de Biesboschsluis te Werkendam, bestaande uit het Spijkerboor, het Middelste en Bovenste Gat van het Zand, het Jeppegat, het Nauw van Paulus en het Steurgat .

Wateren, killen en gaten in het Aakvlaaigebied de visserij mag uitsluitend plaatsvinden vanuit een vaartuig.

Let op: in de afgesloten, niet toegankelijke wateren in de Biesbosch mag niet gevist worden.

Vissen in Noord-Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *