Vissen in Harderwijk

Vissen in Harderwijk

Vissen in Harderwijk is populair vanwege het prachtige havengebied, schone natuur en verschillende vissoorten die in het gebied te vinden zijn. Harderwijk ligt aan het Veluwemeer, wat bekend staat om zijn rijke visbestand. Hier kun je bijvoorbeeld karper, baars, snoek en brasem goed vangen. Harderwijk en omgeving is een geweldige plek om te vissen zowel voor beginners als gevorderde vissers.

Karpervissen in Harderwijk

Zowel het Wolderwijd, als het Veluwemeer zijn een fantastische plek om te vissen op karper. Het karpervissen op het Veluwemeer is een uitdagende maar gave visserij die wel wat inzet vraagt. 

Het meest kansrijk ben je met behulp van een boot of rubberboot om je lijnen uit te leggen. Ook een waadpak is aan te raden om mee te nemen als je gaat op de randmeren bezig gaat. Hierdoor kun je dichter bij de vaargeul komen, lijnen uitlopen en snel de boot in bij een aanbeet.

Zoek een mooie stek met diepteverschillen met behulp van Genesis maps en zoek de waterplanten op. Vis met tijgernoten en boilies en je maakt goede kans als de karper in de buurt is.

Roofvissen in Harderwijk

Het roofvissen in Harderwijk is in de zomer, herfst en winter erg kansrijk. Voor het baars vissen en snoekbaars vissen, vis je in de zomer en herfst nabij bruggen, diepe gaten en andere interessante holdings. In de winter zijn ze lastiger te vangen rondom Harderwijk.

Voor snoek zoek je zomers de waterplanten op, vis met spinnerbaits en/of streamers en je beleeft een leuke dag. Houdt de watertemperatuur goed in de gaten, komt deze boven de 20 graden… dan stop je met snoekvissen. Zowel het Veluwemeer, Wolderwijd alsook het Nuldernauw warmen snel op vanwege de vele ondieptes.

In de winter vis je in en rondom de havens op snoek. De vissen in Harderwijk krijgen ieder jaar veel montages te zien, dus makkelijk is het niet. Let wel op de loop- en visrechten, deze zijn niet allemaal opgenomen in de landelijke vispas.

Witvissen in Harderwijk

In de winter zijn de havens van Harderwijk een fantastische plek om je zitkist neer te zetten. Hier vis je met gemak een leefnet vol voorns bij elkaar.

In de zomer ga je lekker met de feederhengel dicht bij de vaargeul van het Veluwemeer of Wolderwijd bezig. Ook nabij rietkragen zijn goede stekken voor grote brasems en mooie voorns. Vis met maden en schraal voer om succesvol te zijn.

Forelvissen in Harderwijk

Vanuit Harderwijk rijdt je zo over de snelweg in een paar minuten naar Nijkerk. Bij de Berenkuil is het genieten als recreatie visser of fanatiek forelvisser.

De Berenkuil heeft een divers aanbod van forelvijvers en personeel met kennis van zake. Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Nijkerk toe om het te leren.

Steurvissen in Harderwijk

Steurvissen in harderwijk kan in de directe omgeving bij Toms Creek Zwolle of bij ‘t Smallert. 

Bij ’t Smallert kun je echt een genieten tijdens een dagje uit! Niet alleen steurvissen op één van de avonturenvijvers, ook kaarsen maken, spelen in de speeltuin en forelvissen behoren tot de opties.

Wil je weten hoe je moet vissen en wat je nodig hebt op Avonturenvijvers? Wij helpen je graag.

Visboot huren in Harderwijk

B&B bootverhuur heeft prachtige sloepen en boten om te vissen in de verhuur. Ga lekker het Wolderwijd of Veluwemeer op in de zomer op zoek naar de snoeken rond de waterplanten. 

Doe je voorwerk qua dieptes met Genisis Maps of Sonar Chart viewer en je gaat een leuke visdag tegemoet.

Je kunt met de boten ook lekker naar één van de eilandjes in het Veluwemeer varen om lekker aan te leggen en statisch te vissen of te romantisch te gaan picknicken als je partner mee gaat.

Visvakantie Harderwijk

De Havenlodge is alles wat je wil als visser! Dit is een unieke off-grid woonboot zonder CO2-uitstoot en kan op verzoek worden verplaatst naar verschillende prachtige locaties, op natuurgebieden, onbewoonde eilanden. Het Wolderwijd kun je het beste vanaf het water beleven, waardoor je verblijf rustig, avontuurlijk en vangstrijk tegelijk is.

De beste visstekken van Harderwijk: Alles wat je moet weten

Tips nodig voor je visvakantie in Gelderland? Boek een visvakantie bij één van deze aanbieders en ontdek de beste stekken tijdens jouw visvakantie op de Gelderse wateren.

De beste visstekken in Harderwijk zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het watergebied in en rondom Harderwijk is zo groot dat we niet specifiek één stek als beste gaan aan wijzen. Voor de roofvissers zijn de taluds en waterplanten goede stekken, net als voor de serieuze karpervissers.

Heb jij tips wat betreft visplekken en vistechnieken specifiek voor het vissen in Harderwijk? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Lijst van Viswateren Gemeente Harderwijk

HSV De Snoek: 

 • Door HSV De Snoek georganiseerde activiteiten bij alle genoemde viswateren hebben te allen tijde voorrang op individuele sportvisserij.
 • Voor viswedstrijden waarvoor een vergunning is afgegeven is het in bezit hebben van vis toegestaan.
 • Het is verboden eigenhandig vissen over te zetten in de onderlinge wateren.
 • Het is verboden te vissen vanaf alle bruggen in de gemeente Harderwijk.
 • Karper- en snoek(baars)vissers zijn verplicht een schepnet en onthaakmat te gebruiken bij het landen en onthaken van de vis, wanneer er vanaf de kant wordt gevist.

Diepe Gracht en Friese Gracht

 • Het is verboden te vissen vanaf de brug over de Diepe Gracht, vanaf de parkzijde aan de Diepe Gracht en het gazon rondom huize Randmeer aan de Westeinde.
 • Het aan de waterkant in bezit hebben en meenemen van levende vis is in alle stadssingels/vijvers verboden.

Singel Sint Jansdal zijde Westermeenweg van Sint Janshof tot de stuw

 • Bij de singel Sint Jansdal is het niet toegestaan de oever aan de ziekenhuiszijde te betreden.
 • Het aan de waterkant in bezit hebben en meenemen van levende vis is in alle stadssingels/vijvers verboden.

Nieuwe Weibeek, Singels in Stadsweiden, Stadsdennen, Sypel en Drielanden en vijver De Wittenhagen

 • Het aan de waterkant in bezit hebben en meenemen van levende vis is in alle stadssingels/vijvers verboden.

Vissershaven

 • Het vissen aan de zuidzijde van de ophaalbrug (in de havenkom) is alleen toegestaan voor leden van HSV De Snoek.
 • Vissen in de nabijheid van de woonboten is verboden, alleen vissen vanaf de steigers.
 • Het bevaren van de havenkom met visboten is verboden.
 • Het is verboden vanaf een gemeerd vaartuig, zonder toestemming van de rechthebbende, deze te betreden met het doel hier vanaf te vissen.
 • Alle vis moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet! Het is hier namelijk verboden om aan de waterkant levende vissen in bezit te hebben. Ook het meenemen van gevangen vissen is verboden. Het terplekke doden van vissen voor gebruik als doodaas is hier ook verboden.

Lorentzhaven / Pasteurhaven

 • Bij nachtvissen is het niet toegestaan gebruik te maken van een tent of andere kampeermiddelen.
 • Het in bezit hebben van levende vis in deze havens is toegestaan.

De Stadshaven, Strandhaven en Waterstadhaven

 • Het is verboden te vissen vanaf de ophaalbruggen.
 • Het is verboden vanaf een gemeerd vaartuig, zonder toestemming van de rechthebbende, deze te betreden met het doel hier vanaf te vissen.
 • Het in bezit hebben van levende vis in deze haven is toegestaan.
 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!

Aanvullend:

 • Het is verboden te vissen vanaf alle bruggen in de gemeente Harderwijk. 
 • Het is verboden vanaf een gemeerd vaartuig, zonder toestemming van de rechthebbende, deze te betreden met het doel hier vanaf te vissen.
 • Alle vis moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet! Het is hier namelijk verboden om aan de waterkant levende vissen in bezit te hebben. Ook het meenemen van gevangen vissen is verboden. Het ter plekke doden van vissen voor gebruik als doodaas is hier ook verboden.
vissen in gelderland

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *