Noord-Holland

Vissen in de Beemster

Vissen in de Beemster

Het Beemster poldergebied is er één om te ontdekken! Zeker als je op visvakantie bent in de omgeving van Amsterdam is dit gebied het bezoeken waard als visser. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in de Beemster.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Binnen de Beemster polder liggen de dorpen Middenbeemster, Noordbeemster, Westbeemster en Zuidoostbeemster, net als de buurtschappen Halfweg en Klaterbuurt. De gemeente Beemster is sinds 1 januari 2022 opgeheven en gefuseerd met de gemeente Purmerend.

De Beemster is niet alleen een uniek stukje Nederlandse geschiedenis, het is ook een prachtig natuurgebied gelegen naast Alkmaar en boven Amsterdam, waar je heerlijk kunt vissen. Met zijn vele wateren, waaronder de Beemsterringvaart, Noordhollandskanaal en diverse sloten, biedt de polder volop mogelijkheden voor sportvissers. Of je nu houdt van karper, snoek, baars of brasem, in de Beemster kun je je hart ophalen. Wij geven je tips en tricks, lees hier alles wat je moet weten over vissen in de Beemster. Kortom, alle informatie om een geslaagde visdag in de Beemster te beleven!

Karpervissen in de Beemster

De Beemster polder is fantastisch om te ontdekken met de penhengel. Zowel in de zomer als winter kun je er karper vinden. Vis bijvoorbeeld met zoete mais en voer met hennep nabij bruggetjes en duikers! Een fantastische en onderschatte visserij, ideaal om te doen als je op visvakantie bent in de provincie Noord-Holland.

Door langere tijd voor te voeren met met tijgernoten, pellets en/of boilies maak je goede kans op mooie karpers over een langere periode! Je kunt ze door te voeren goed vast houden rond je stek.

Snoekvissen in de Beemster

Ga je op snoek vissen in de Beemster polder kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Dieptekaart Beemster

Van sommige vaarten en weteringen zijn dieptekaarten beschikbaar. Hierdoor kun je een inschatting maken van diepere snoekbaarsstekken en of winter holdings.

Analyseer Sonar Chart Viewer om de vangstkansen tijdens je vissessies te vergroten.

Vissen in de Beemster

Roofvissen in de Beemster

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de polder en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij bruggetjes, taluds en andere interessante onderbrekingen van het polderstelsel.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van duikers, bruggen en/of diepere geulen van de polder. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de Beemster polder.

Witvissen in de Beemster

De Beemster heeft een paar mooie witvis stekken, de grotere vaarten zijn wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je matchhengel en de dobber af te struinen. Maak één of meerdere voerstekjes en vis deze systematisch af.  Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

Tips en tricks voor het vissen in de Beemster

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo groot in de Beemster dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. De Beemster is één van de visstekken in Noord-Holland om te ontdekken voor vissers.

Heb jij tips wat betreft wateren, visstekken Noord-Holland en/of vistechnieken specifiek voor de Beemster polder? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Viswateren in de Beemster polder

  • De Beemsterringvaart
  • De Middenwegsloot
  • De Noorddijkersloot
  • De Zuiddijkersloot
  • De Zuiddiepsloot

Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV):
De Purmerlander Polder te Purmerend begrenst door de voormalige grens van Purmerend, de Wijde Wormerringvaart en Het Twiske, De Oostzanerrijweg, het Elzenveld en het Noordhollandsch Kanaal.
• Het is verboden te vissen van 1 april tot en met 31 mei.

HSV Afdeling XI-Purmerend te Purmerend:

De wateren liggend binnen de begrenzing van: Rijksweg N244 vanaf de Purmerringvaart tot de Beemsterringvaart, de Westerdraai, Overwheerse Polderdijk, Beemster Burgwal, Kanaalschans, Jaagweg, Jan Blankenlaan. De Purmerringvaart uitgezonderd de Noordelijke helft van het Zeddegat.

N.B.: Van 1 april tot 31 mei is het vissen in de Purmerringvaart vanaf de Ilpendam- merzijde, gelegen tussen Ilpendam en het Stinkevuil, verboden (broedgebied bijzondere vogelsoorten).
Purmerpolder binnen de Purmerringvaart daar waar openbaar looprecht is uitgezonderd Het natuurpark ‘De Vurige Staart’ (bij de Jan Blankenlaan).

  • De vijver voor het Gemeentehuis aan de Purmersteenweg.
  • Wateren, grenzen aan spoor- en rijkswegen.
  • De wateren rond het park van de Stichting De Kadijkerkoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.