Vissen in Alkmaar

Vissen in Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft fantastische vismogelijkheden. Het centrum van Alkmaar staat vol met bruggetjes, duikertjes en andere schuilplekken voor vis. Ideaal centrum voor streetfishing dus! Met name het Noordhollandssch kanaal, kanaal Alkmaar-Kolhorn, Hoornse Vaart, de Zandput en de Noorder- Zuider- en de Laanvaart in de Schermerpolder zijn erg interessant in de gemeente Alkmaar. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Alkmaar heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Alkmaar

De schermerpolder en Beemsterpolder is fantastisch om te ontdekken met de penhengel. Zowel in de zomer als winter kun je er karper vinden. Vis bijvoorbeeld met zoete mais en voer met hennep nabij bruggetjes en duikers! Een fantastische en onderschatte visserij, ideaal om te doen als je op vakantie bent in de provincie.

Pak je het liever groter aan? Ga dan bijvoorbeeld nachtvissen op de Zandput of Oudieplas. Schaf hier dan wel de vergunning van Alkmaar voor aan. 

Met tijgernoten, pellets en/of boilies maak je goede kans op mooie karpers!

Roofvissen in Alkmaar

Het stadscentrum is torenhoog favoriet voor de dagjes mensen, lekker werpend het centrum door. Check even de Visplanner om te weten waar je mag staan en kijk even hoe het zit met de Gesloten Tijd. Vangen maar!

Vis met creature baits, twitchbaits, crankbaits of shads! Afhankelijk van wat je wilt vangen. 

Ga je specifiek op snoek, kies dan voor kunstaas van 14centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. Ook de watergangen in de woonwijken en Schermerpolder zijn interessant om te ontdekken.

Witvissen in Alkmaar

Alkmaar heeft een paar mooie witvis stekken, Noordhollandskanaal die naar Den Helder stroomt is wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je zitkist te gaan zitten en met de dobber net over het kant talud heen te vissen of een voerstek te maken op twee lengtes met de winkle picker. Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

Forelvissen in Alkmaar

Forel vissen in Alkmaar kan niet in de directe omgeving volgens onze informatie. Weet jij de dichtsbijzijnde forelkwekerij in de provincie? Laat het ons weten en wij vullen de informatie aan. 

Volgens onze informatie ligt de eerste forelkwekerij in Lelystad, Friesland of Utrecht.

Steurvissen in Alkmaar

Steurvissen in Alkmaar is eventjes rijden. Volgens onze informatie zul je de dijk overmoeten steken om een dagje te gaan steur vissen bij Toms Creek.

Weet jij een steurvijver dichterbij Alkmaar? Tip ons, wij werken onze informatie graag bij.

Visboot huren in Alkmaar

Huur een leuke sloep bij Greenjoy om in enkele uren Alkmaar vanaf het water te ontdekken. Het uurtarief is niet iets voor één persoon om te huren maar samen met je vismaat is een dagje vissen toch nog betaalbaar te houden. 

Leg eens aan onder 1 van de bruggen en vis dit uit met een creature bait! Niemand ziet je, en je vangt grote baars, gebruik een bait finesse set up want de aanbeten zijn zacht.

De beste visstekken van Alkmaar: Alles wat je moet weten

De beste visstekken verdienen een goede kans, dus boek een visvakantie in Noord-Holland en bevis de stek tijdens jouw welverdiende vakantie.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Alkmaar dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de vaarten en stadsgrachten goede stekken om te streetfishen, voor de serieuze karpervissers zijn het de grote meren ten zuiden van Alkmaar, zoals bijvoorbeeld het Alkmaardermeer. Alkmaar is één van de visstekken in Noord-Holland om te ontdekken voor vissers.

Heb jij tips wat betreft wateren, visstekken Noord-Holland en/of vistechnieken specifiek voor Alkmaar? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

HSV De Karper te Bergen:

Bergermeer
Viscollege De Hengelaar – De Rijp:
Eilandspolder
Hoornse Vaart Provinciaal kanaal Alkmaar / Huigendijk (Hoornse vaart – Hoorn).

Onder de Hoornse Vaart

HSV Alkmaar e.o. te Alkmaar:

Het gemeentewater van Alkmaar 

Vissen in de sloot langs de Ommering is alleen toegestaan vanaf de stadszijde (nachtvissen alleen voor leden HSV Alkmaar in Oudorp, Oosterhout, Zandput en Oudieplas).

Vissen in de Oudorperpolder is in het broedseizoen(1 februari tot 1 juli) binnen het aangegeven gebied niet toegestaan. Zie www.visplanner.nl. 

Zandput (nachtvissen alleen voor leden) 

  • Parkeren in het gras aan de oever van de Laanderweg is verboden. 
  • Maximaal 3x 24 uur per stek nachtvissen, daarna minimaal 100 meter verplaatsen.
  • Er mag niet verder gevist worden dan tot het midden van het water. 
  • Voor het voeren mag geen gebruik worden gemaakt van rubberboten/boten, radiografisch bestuurde voerboten zijn wel toegestaan. 
  • Voeren met pinda is verboden en partikels moeten geweekt en gekookt zijn. 
  • Bij misbruik van deze regels zal onmiddellijk tot royering worden overgegaan. 

Middentocht
Krommesloot
Bergervaart
Schermerpolder
Schermerringvaart

Vissen in Noord-Holland

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *