Forel fileren

Eigen gevangen forel fileren

Forel fileren sportvisbrigade.nl

Hoe kan ik een eigen gevangen forel het beste fileren?

Er zijn verschillende manieren om een forel te fileren, wij geven je een stappenplan dat je kan helpen om jouw eigen gevangen forel op de juiste manier te fileren:

Forel fileren stap voor stap uitgelegd:

  1. Forel schoonmaken; maak de forel schoon door de vis te wassen en eventuele schubben en ingewanden te verwijderen.
  2. Snijd de buik van de forel in, van kop tot aan de anus, om de ingewanden te verwijderen.
  3. Leg de forel op een plat oppervlak en maak een snee langs de rug van de forel, van de kop tot aan de staart.
  4. Gebruik je vingers om de huid voorzichtig los te maken van het vlees van de forel. Probeer de huid zo intact mogelijk te houden terwijl je het vlees van de forel scheidt.
  5. Als de huid los is, kunt je de forel voorzichtig omdraaien en de huid aan de andere kant losmaken.
  6. Als je de huid helemaal van het vlees hebt losgemaakt, kun je het vlees van de forel verder fileren door de graten(ribben) te verwijderen en de filets van elkaar te scheiden.
  7. Gebruik een fileermes met een scherpe punt om eventuele resterende graten te verwijderen en maak de filets vervolgens schoon.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en om een scherp fileermes te gebruiken om de eigen gevangen forel te fileren. Dit zal helpen om het vlees van de forel zo intact mogelijk te houden en om het fileren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Als je nog nooit een forel hebt gefileerd, raden we je aan om het forel fileren een paar keer te af te kijken bij een collega visser. Voordat je het met je eigen vangst probeert te doen. Dit zal je helpen om vertrouwd te raken met het proces en om er zeker van te zijn dat je het op de juiste manier doet.

Veel forelkwekerijen met eigen keuken doen het forel fileren graag eens voor, mits je er natuurlijk naar vraagt. Zij zijn ten slotte de echte fileer experts. 

Ook interessant: Forel roken, doe je zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *