Vissen in de Regge

Vissen in de Regge

De Regge is misschien wel de mooiste rivier in Overijssel en zeer populair bij dagjes mensen. Toch heb je zeker bij de eerste keer vissen op deze rivier wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen op de Regge.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

De Regge stroomt door Overijssel vanaf landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim als een aftakking van de Schipbeek en bestaat uit de Boven-Regge (Diepenheim-Rijssen), de Midden-Regge (Rijssen-Hellendoorn) en de Beneden-Regge (Hellendoorn-Ommen) De rivier mondt bij Ommen uit in de Overijsselse Vecht. De Regge wordt bij Goor met een onderleider onder het Twentekanaal doorgeleid en bij Hancate kruist de regge met het Overijssels Kanaal.

Met name in de zomer wordt er fanatiek en veel gevist op de regge, hier heb je niet per sé last van als je het goed aanpakt. Veel mensen die een visvakantie hebben geboekt bij de omliggende vakantieparken gaan graag een dagje vissen met de boot op de regge. Geef elkaar de ruimte en dan is er genoeg te vangen voor iedereen. Wij geven per vistechniek en seizoen, tips, tricks en handvatten om succesvol te zijn op de rivier de Regge.

Karpervissen op de Regge

Karpervissen op de Regge is zeer succesvol tussen de maanden Mei en Oktober. Neem een rodpod mee want niet alle stekken zijn geschikt voor losse steunen.

Voer 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten en je kansen nemen direct al toe. De karpers zijn gewend om grote afstanden af te leggen, dus breng genoeg voer om ze vast te houden op de stek. Heb je er één gevonden, blijf dan nog even zitten. De kans op nòg een aanbeet is groot, zowel overdag als in de nacht zijn de karper goed te vangen.

Roofvissen op de Regge

Het baarsvissen is erg populair op de regge. Vis in de buitenbochten, nabij brugpeilers of andere delen waar de stroming een diepere geul vormt. 

Ga bijvoorbeeld vanaf de kant of met een bootje en de dropshot-techniek op pad. Kies sowieso voor een finesse of ultra light techniek om succesvol te zijn, vergeet voor baars de bruggetjes niet te bevissen.

Snoekbaars hebben wij nog niet gevangen op de regge, mocht je hier tips voor hebben dan zien we die graag in de reacties. Deze nemen wij dan op in de tekst.

Witvissen op de Regge

Tijdens het witvissen op de regge heb je de kans om grote hoeveelheden vis te vangen, waaronder grote brasems en windes en dikke voorns.

Vis met schraal voer en veel aas. Er is vaak voldoende aanvoer van aas en lokvoer nodig, waardoor de vis snel kan worden gevonden en als er een school brasems over de voerplek komt, kun je ze een tijdje vasthouden op de stek. 

Het is afhankelijk van het seizoen, waarbij in het verleden Mei een goede vangstmaand was, is tegenwoordig augustus en september vaak een top maand om te vissen op de regge. Vis met de feederhengel set, winkle picker en met korven van 40 gram. Als je met de vaste stok wil vissen, wees dan voorbereid op een sterke stroming. Dobbers van 3-3,5 gram zijn geen uitzondering, vis met een sleepje op de bodem om in de buurt van je voer te blijven vissen.

Snoekvissen op de Regge

Snoekvissen kan zeer succesvol zijn op de regge maar niet zozeer gemakkelijk. De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de waterplanten en onder de overhangende bodem. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek. 

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt. Ook het trollen met de fireball of crankbaits kan zeer effectief zijn. Kies kunstaas dat ongeveer 1 meter diep loopt en ga voor natuurlijke kleuren in de zomer want het water is kraakhelder. 

Vissen in de regge

Visboot huren op de Regge

Huur een bootje bij vakantiepark Mölke. De fluisterbootjes zijn stuurwiel gedreven en daardoor eenvoudig te besturen. Je kunt zelf, zonder vaarbewijs, met vrienden, familie of je gezin op pad. De bootjes kun je per uur reserveren. De fluisterbootjes zijn voorzien van elektromotoren en zijn hierdoor “fluisterstil” en zeer milieuvriendelijk.

Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de waterplanten af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op de Regge het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

Vissen op de Regge: Alles wat je moet weten

Tips voor je visvakantie? Boek bijvoorbeeld een visvakantie bij Vakantiepark Mölke of één van de aangrenzende vakantieparken en ontdek in jouw vakantie het vissen in de regge. 

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor de Regge? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in overijssel

Visvergunning Regge

Raadpleeg voordat je gaat vissen in de Regge, de VISplanner voor de actuele situatie t.a.v. de visrechten.

De Beneden-Regge vanaf het kanaal Vroomshoop-Hancate tot aan de Laarbrug

 • Behoudens de linker- en rechteroever in het natuurgebied “De Velderberg”.
 • Behoudens de rechteroever gelegen tussen het Giethemer Kerkpad en de spoorbrug.
 • Behoudens de linkeroever vanaf het Giethemer kerkpad tot +/- 350 meter in benedenstroomse richting.

De Midden-Regge

 • Vanaf het Exo (de Wisselmaat) te Wierden tot aan de Rijssensestraat in Rijssen.
 • Het gedeelte vanaf de Maatgraven tot aan de Burg. H. Boersingel te Nijverdal.
 • Rechteroever vanaf de Mozartlaan tot de Bleekweg te Nijverdal.
 • Linkeroever vanaf de Burg. H. Boersingel tot de Mozartlaan.
 • Linkeroever: vanaf 100 meter bovenstrooms de Kerkstraat tot de Wierden- sestraat.
 • Vanaf de Steen van Canadabrug te Nijverdal tot het Kanaal Almelo-Hancate (behoudens het gedeelte dat is afgezet met hekwerken).

De Boven-Regge vanaf de Schuilenburgerbrug tot aan de Vecht.

4 gedachten over “Vissen in de Regge

 • ga in oktober vissen op de Regge vissen , voorkeur,winde kopvoorn,voorn ruisvoorn zeelt karper.
  Ik lees wel over karperaas,maar niet over aas op de andere.
  Hebben jullie tips?

  Beantwoorden
  • Hi Chris,
   bedankt voor je interesse en vraag.

   Als je met de feeder gaat vissen, is het slim om een goede voerplek te maken met pieren en mais door je voer heen. Maak het voer wat donkerder en vis in de buitenbochten van de regge, deze zijn over het algemeen dieper uitgeslepen en daar kun je in oktober de vis verwachten. Alleen zonnige dagen zijn de uitzondering, dan zou je het in de namiddag ook ondieper kunnen proberen.

   Mocht je nog vragen hebben, horen we die natuurlijk graag.

   Beantwoorden
 • Ik ben opzoek naar wintervoorraad in de Regge nog tips of stekken hiervoor groet Arjan

  Beantwoorden
  • Hi Arjan,
   bedankt voor je vraag! Ik denk dat je bedoeld een winterholding voor karpers?

   Onze tip is om te zoeken naar de stekken, die:
   – In de zon liggen
   – Buiten de ‘sterke’ stroming (Denk aan binnenbochten, brede stukken van de regge ed.)
   – In de luwte van de noordenwind

   Als jij een combinatie van deze vind, dan heb je goud in handen. Andere goede stekken zijn; brugpeilers, duikers.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *