Vissen in het Brielse meer

Vissen in het Brielse Meer

Het Brielse Meer is een groot water en er zijn veel verschillende stekken waar je succesvol kan vissen. Probeer daarom verschillende technieken en stekken uit en ontdek wat het beste werkt voor jou.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Het Brielse Meer is een populaire vislocatie in Zuid-Holland en is omringd door prachtige natuur. Het langgerekte meer vormt de scheiding tussen Voorne en het Europoortgebied van Rotterdam en vormde tot 1950 als Brielse Maas een deel van de verbinding tussen de Oude Maas en de Noordzee.

In deze blog delen wij tips en stekken om succesvol te vissen op het Brielse Meer. Wil je graag vissen op het Brielse Meer? Dan is het goed om te weten dat dit meer voornamelijk bekend staat om de grote hoeveelheid roofvissen. Er zijn genoeg stekken te vinden waar je jouw hengel uit kunt gooien en hopelijk mooie vangsten kunt boeken.

Karpervissen in het Brielse Meer

Het Brielse Meer is een geliefde visstek voor karpervissers. Vooral in het voorjaar en de zomer is het een populaire locatie om te vissen. De karpers zoeken dan vooral de zones op met losgroeiende waterplanten en trekken langs de taluds van het diepere gedeelte van het meer naar de ondiepere zones.

Voer 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten en je kansen nemen direct al toe. De karpers zijn gewend om grote afstanden af te leggen, dus breng genoeg voer om ze vast te houden op de stek. Heb je er één gevonden, blijf dan nog even zitten. De kans op nòg een aanbeet is groot, zowel overdag als in de nacht zijn de karper goed te vangen.

Roofvissen in het Brielse Meer

Ook voor het vissen op roofvis is het Brielse Meer een interessante locatie. Vooral het vissen op snoekbaars is succesvol op de taluds nabij de monding van het meer. In het vroege najaar komt de snoekbaars hier graag. 

Baars is ook goed te vangen, vooral achter de steenstort en/of doorgangen met bijvoorbeeld de carolina rig + creature bait. Zoek naar diepteverschillen kort onder de kant, dan kun je zelfs werpend vanaf de kant een dag vol actie verwachten.

Zoek de diepere stekken of stekken met veel waterplanten en je kunt al snel baars en snoek vangen. Doe je huiswerk goed met de Genisis map en je beleeft een goede visdag als je wilt baarsvissen of snoekbaarsvissen op het Brielse Meer.

Witvissen in het Brielse Meer

Tijdens het feedervissen op het Brielse Meer kun je grote hoeveelheden vis vangen, waaronder brasems van meer dan 3 kilo, windes en voorns. Deze vissoorten worden vaak gevangen rondom de monding naar het Spui, rond de platen van de Brielse brug en bij de nieuwe pier van de vakantieparken.

Er is vaak voldoende aanvoer van aas en voer nodig, waardoor de vis snel kan worden gevonden. Als er een school brasems over de voerplek komt, kun je ze een tijdje vasthouden op de stek. De beste periode om te vissen op voorn en brasem is van juni tot oktober.

Snoekvissen in het Brielse Meer

Snoekvissen kan zeer succesvol zijn op het Brielse Meer maar niet zozeer gemakkelijk. De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de taluds en plateuas in de buurt van waterplanten. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek. 

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt. Ook het trollen met de fireball langs de taluds kan zeer effectief zijn. 

In de winter kun je het beste gaan snoekvissen in de havens van Brielle.

Visvakantie aan het Brielse Meer

Het Brielse Meer is een fantastische omgeving om je visvakantie te plannen. Enkele topstekken om te verblijven in de Nissewaard tussen al je vissessies door zijn:

Visboot huren doe je bij Watersport Centrum Brielle.

Het Watersportcentrum Brielle is centraal gelegen aan de noordoever van het meer, zodra je wegvaart ervaar je dat heerlijke vrije gevoel van op het water zijn. Je kunt genieten van de natuur, eilandjes verkennen en lekker vissen. Op de kaart die je meekrijgt, staan alle herkenningspunten aangegeven.

Dieptekaart Brielse Meer

De dieptekaart van het Brielse Meer vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Brielse Meer? Richt je voornamelijk op de interessante dieptes kort bij de kant zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.

Heb je de eerste keer niet wat gevangen? Kom dan zeker vaker terug, want als je het eenmaal doorkrijgt wat de goede momenten in het jaar zijn dan kun je iedere sessie vis vangen op het Brielse Meer ongeacht welke visserij of techniek je voor ogen hebt.

Leestip: Snoeken op groot water

Vissen in het Brielse Meer

Vissen in het Brielse Meer: Alles wat je moet weten

Tips voor je visvakantie? Boek bijvoorbeeld een visvakantie in Zuid-Holland en ontdek in jouw vakantie het vissen op het Brielse Meer.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de waterplanten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de taluds rondom ondiepe zones.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor het Brielse Meer? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Visvergunning Brielse Meer

Brielse Meer

LET OP; Per VISpashouder mag slechts één schuilmiddel gebruikt worden. Het schuilmiddel mag niet groter zijn dan 2,80 x 2,20 x 1,80 m. en moet bovendien minimaal 1/3 open zijn met direct zicht op de binnenzijde.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *