Vissen op de Huttenheugte

Vissen op de Huttenheugte

De Huttenheugte, gelegen in de buurt van Coevorden, biedt vissers een super plek om te vissen. Het park heeft een goed bestand aan vissen, waaronder karper, brasem, snoek en voorn.

Met de goed georganiseerde visplekken en eenvoudige toegang tot het water, is het een waar genot om hier je hengel uit te gooien. Of je nu alleen wilt vissen, met vrienden of met het hele gezin, de Huttenheugte biedt voldoende ruimte en mogelijkheden voor een ontspannen visdag.

Naast vissen op de Huttenheugte zijn er nog tal van andere activiteiten die je kunt doen in de omgeving van Coevorden. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de vele musea in de stad, winkelen in het stadscentrum of genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants. Zo kun je van je visdag een volledig weekendje weg maken en optimaal profiteren van alles wat deze regio te bieden heeft.

Neem je hengel mee en ontdek de vismogelijkheden die de Huttenheugte te bieden heeft.

Huttenheugte is perfect voor een gezinsvakantie

De Huttenheugte is fantastisch voor jonge gezinnen aangezien naast het park Plopsaland Indoor ligt. Dit betekent dat je zowel met goed weer(lees: lekker vissen), als met slecht weer(indoor spelen) een goede invulling van de dag hebt. 

Als de kinderen wat ouder zijn, zou je zelfs kunnen overwegen om ze zelfstandig naar Plopsaland te laten lopen voor vermaak. 

Karpervissen op de Huttenheugte

De Huttenheugte staat bekend om zijn sterke karpers. Gebruik boilies in combinatie met hennep om de karper aan te trekken en vast te houden. 

De Huttenheugte heeft verschillende hotspots waar karpers zich vaak bevinden. Probeer de vis te zoeken aan de windkant van het water, staat de wind meerdere dagen in 1 hoek te blazen dan is dit in je voordeel!

Zoek de vis in het voorjaar op de ondiepe zones, in de zomer en het najaar in de buurt van de taludranden.

Roofvissen op de Huttenheugte

De Huttenheugte is een populair water voor roofvissen zoals baars. Gebruik kunstaas zoals creature baits en andere softbaits om succesvol te zijn. Vanaf de kant is een snoekbaarsdobber en spiering ook erg effectief, met name rond de schemering.

Voor baars zoek je de obstakels in het water zoals bijvoorbeeld de steigers en vis daar met de ned rig, tubes of carolina rigs. Het zijn de finesse technieken die juist goed werken op de Huttenheugte.

Lijken de baarzen verspreid te liggen en zijn de vangsten moeilijk, probeer ze dan te zoeken met searchbaits en als je een aanbeet krijgt… probeer het daar dan weer uit te werpen met een finesse techniek.

Witvissen op de Huttenheugte

Tijdens het witvissen op de Huttenheugte heb je de kans om grote hoeveelheden vis te vangen, waaronder grote brasems en dikke voorns.

Vis met schraal voer en veel aas. Het is afhankelijk van het seizoen, waarbij in het verleden Mei een goede vangstmaand was, is tegenwoordig augustus en september vaak een top maand om te vissen op de Huttenheugte.

Snoekvissen op de Huttenheugte

De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de rand van van het talud en de waterplanten. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek. 

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt.

Visboot huren op de Huttenheugte

Op het park zelf is het mogelijk om een Go-GO boot te huren. Dat is bootje varen op innoverende wijze! Beweeg je samen voort in alle comfort in deze unieke lounge boot. Geniet van de luxe en ga rustig achterover liggen, je hoeft namelijk niet te peddelen; de boot is geheel elektronisch.

Liever een echt visboot huren? Ga varen met een sloep over de veenwateren rondom Emmen. Bij de start ligt de boot al voor je in het water, iedereen kan eenvoudig instappen. De sloepen varen op brandstofmotoren, deze zijn de stilste in hun soort. Natuurlijk is er genoeg benzine aan boord om de hele dag te varen/trollen. De sloep wordt in het water gelegd bij de Maxwellstraat.

Heb jij een visboten verhuur in Coevorden laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier. 

Veel kanalen rondom Coevorden zijn goed te vissen met eigen rubber visboot, ga dus vooral lekker vissen met de rubberboot + elektro

Het Stieltjeskanaal is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in de buurt van de Huttenheugte

Op slechts 15 minuten afstand kun je je maaltje vangen bij de Forelvijver de Boshoek in Elim. In de forelvijver wordt zalm- en regenboogforel uitgezet. De regenboogforellen zijn ongeveer 300/400 gram per stuk. De zalmforellen wegen 800/1200 gram. Als aas kan je powerbait, meelwormen of wasmotten gebruiken. Vissen met kunstaas is niet toegestaan.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Elim toe om het te leren.Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Steur vissen in de buurt van de Huttenheugte

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar de Boshoek in Elim. Op slechts 15 minuten van Coevorden kun je steur vissen.

Op de belevingsvijver kan je vissen op karpers en steuren. Er zitten graskarpers, schubkarpers, Siberische steuren en Diamant steuren in.

Als aas kan je gebruik maken van bijvoorbeeld kaas, haring, zalm, wormen, en mais. Kaas en haring wordt verkocht in de kantine. Er mag alleen gevist worden met haken zonder weerhaak.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Vissen op de Huttenheugte: Alles wat je moet weten

Dieptekaart Huttenheugte

Vissen op de Huttenheugte Dieptekaart

Het midden van de vijver is 3 meter. Langs de zijkanten zijn de ondiepe taluds van 0,5 tot 1 meter.

Met name het deel rond het eiland en de noordoost hoek van het water is interessant om goed uit te vissen. Dit is vaak de zone waar goed vis te vangen is.

Centerparcs De Huttenheugte

Jouw eigen privé-visstek

Eén van de best bewaarde visgeheimen van De Huttenheugte is een echte VIP-visbeleving. Kijk vanaf jouw cottage uit op je eigen privésteiger. Daarmee heb jij de beste vis-spot van het park voor jou alleen.
En natuurlijk zit je direct bij de rest van je gezelschap, want de steigers liggen pal naast de cottages.

Boek nu jouw cottage met speciale privésteiger en word een echte VIP-visser. Dat gaat heel gemakkelijk door te kiezen voor de gewenste ligging “Met Privésteiger” bij ‘Voorkeursligging & opties’ in stap 1 van de boeking. Dan heb je een eigen vissteiger alleen voor jouw gezelschap.

Klik hier voor een handig overzicht van de mogelijkheden per cottagetype.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen visvakantie in Drenthe of een gezinsvakantie waarbij vissen een van de activiteiten is, de Huttenheugte is een uitstekende keuze. Geniet van de rustige viswateren, de prachtige natuur en de comfortabele huisjes aan het water voor een onvergetelijke viservaring.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor de Huttenheugte? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in drenthe

Waar mag je vissen in het vakantiepark?

Visvergunning Huttenheugte

 • Om te mogen vissen op De Huttenheugte worden er gratis visvergunningen verstrekt die je kunt afhalen in de visshop nabij Het Cycle Center. -Indien u niet in het bezit bent van een vergunning word je vriendelijk verzocht alles in te pakken.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Indien je niet in het bezit bent van een vergunning wordt u vriendelijk verzocht alles in te pakken.
 • Het is niet toegestaan om vis in je bezit te hebben. Gevangen vis dient gelijk terug te worden gezet.
 • Met voorkeur vissen met weerloze haken.
 • Gevlochten lijn is niet toegestaan! M.u.v. feeder vissen.
 • Nachtvissen is toegestaan, mits je geen overlast creëert voor de overige gasten
 • Het gebruik van een onthakingsmat is verplicht.
 • Het gebruik van een leefnet of bewaarzak is niet toegestaan.
 • Je mag met maximaal 2 hengels per persoon vissen.
 • Maïs en overige zaden en granen dienen minimaal 24 uur geweekt worden en daarna koken, voordat ze gevoerd of gebruikt worden.
 • Een voerboot is toegestaan in een rechte lijn naar voren.
 • Je dient in een rechte lijn te vissen zodat je geen overlast veroorzaakt voor jouw buren.
 • Een boot is niet toegestaan.
 • Indien er overlast wordt ondervonden of niet in het bezit te zijn van de visvergunning zal de medewerker van de Guest Service je sommeren direct te stoppen met vissen.
 • De Kempervennen – Westerhoven, Noord-Brabant
 • Het Meerdal – America, Limburg
 • De Huttenheugte – Dalen, Drenthe
 • Het Heijderbos – Heijen, Limburg
 • Parc Sandur – Emmen, Drenthe
 • Port Zélande – Ouddorp, Zeeland
 • De Eemhof – Zeewolde, Flevoland

Vakantiepark Huttenheugte biedt uitstekende vismogelijkheden voor karper, brasem, snoek en voorn. Lees onze vistips, en vang meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *