Vissen in Assen

Vissen in Assen

Gemeente Assen heeft een actieve hengelsportvereniging en daar profiteert de visser van! Assen biedt fantastisch veel vismogelijkheden, met onder andere de Norgervaart, het Anreeperdiepje en het Afleidingskanaal bij Loon. Ook het Verbindingskanaal tussen het Afleidingskanaal en het Loonerdiepje biedt goede viskansen. Naast de diverse vijvers en grachten binnen de gemeente Assen waar gevist kan worden. Let wel op dat er in het Havenkanaal Assen tussen de Lonerbrug en het Noord-Willemskanaal alleen vanaf de daar aanwezige vissteigers gevist mag worden. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in Assen.

Alle bepalingen en voorwaarden hebben we onderaan nog voor je uitgeschreven, check altijd even de visplanner voordat je gaat vissen in de viswateren van Asssen. 

Karpervissen in Assen

Maak hit en run stekjes op de vele vaarten rondom Assen en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Liever overdag karpervissen in Assen? Probeer dan één van de vele vijvers in de woonwijken, daar is ook overdag goed een karper te vangen. Let op, in de Oude en Nieuwe Vijver, de jachthaven Kloosterveen en in de wateren van begraafplaats De Boskamp is vissen verboden.

Roofvissen in Assen

Vele vaarten, vele stekken. Zowel streetfishing als het bootvissen zijn goede technieken in de wateren van Assen. 

Ga op vanaf de kant op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten en andere potentiële hotspots.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis trollend met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Witvissen in Assen

Met de feederhengel ga je vissen vanaf de steigers op het Havenkanaal, met de winckle picker en vaste stok ga je vissen op de smallere watergangen zoals het Deurzerdiep in de omgeving van Assen. 

Vis en voer schraal want de vissen in Assen zijn vaak niet enthousiast over té attractief voer. Vis met maden op de haak en je beleeft een leuke dag. Ga je specifiek op pad voor dikke zeelt? Ga dan met pelletvoer en een dikke mestpier of mini-boilies vissen.

Steur vissen in Assen

Voor steurvissen in Assen zul je ongeveer 40 kilometer moeten rijden richting Valthermond of Ter Apelkanaal.

Begeleiding aan de visvijver is na reservering mogelijk. Mocht je niet over een eigen steurhengel beschikken, hengelhuur is ook mogelijk.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en/of avonturenvijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Assen

Als fervent forelvisser kom je in Assen goed aan je trekken! Reserveer een plek bij de NNVV op de Baggelhuizerplas en vis in één van de mooiste en grootste forellenreservoirs van Nederland.
Zowel vliegvissers als powerbait vissers zijn welkom. De 4 hectare grote plas van het Forel- en Vliegviscentrum Baggelhuizen te Assen bevat een ruim bestand aan oergezonde forellen, met een gewicht vanaf minstens 800 gram tot uitschieters boven 2,5 kg.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Assen

Huur een sloep aan het Zuidlaardermeer, en ga lekker vissen!

Heb jij een boten verhuur in Assen laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier. 

Het Noord-Willemskanaal kun je wel op met een eigen boot. Kies dan voor de trailerhelling bij het Damsterdiep in Groningen of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

Het Noord-Willemskanaal is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Noord-willemskanaal - Vissen in Assen

De beste visstekken van Assen; Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Assen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Drenthe en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Assen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende roofvissers en de serieuze karper- en witvissers zijn de kanalen goede stekken.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Assen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in drenthe

Waar mag je vissen in Assen?

Lijst van viswateren HSV Assen:

 • Norgervaart
 • Anreeperdiepje m.u.v. het gedeelte van de brug in het fietspad Assen-Anreep tot de spoorlijn Assen-Meppel.
 • Afleidingskanaal bij Loon
 • Verbindingskanaal tussen Afleidingskanaal en het Loonerdiepje

HVVA Assen: Wateren in Assen bestaande uit:

 • Vijvers en Grachten binnen de gemeente Assen
 • Havenkanaal Assen
  In het Havenkanaal tussen de Lonerbrug en het Noord-Willemskanaal mag alleen worden gevist vanaf de daar aanwezige vissteigers.

Toestemming voor viswedstrijden aanvragen via www.vissen.nl/wedstrijden/

Asserwijk

 • Voor de wateren van HVV Assen geldt:
 • Bij het vissen op karper is een onthaakmat verplicht.
 • Er mag met maximaal 1 hengel worden gevist.
 • Het is in de stadswateren verboden:
 • Snoek en snoekbaars in bezit te hebben of te vervoeren. Deze soorten moeten onmiddellijk in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Te voeren.
 • Zich te bevinden tussen of achter beplantingen.
 • Meer dan 15 vissen in bezit te hebben.
 • Auto’s te parkeren op de grasvelden nabij de vijvers.
 • Met gevlochten lijnen te vissen.
 • Te vissen in door de gemeente aangewezen paaiplaatsen. Locatie en aantal kunnen jaarlijks wijzigen.
 • In de Oude en Nieuwe Vijver, de jachthaven Kloosterveen en in de wateren van begraafplaats De Boskamp is vissen verboden.
 • Verder gelden de algemene regels voor het vissen in vijvers in de provincie Drenthe, waaronder het nachtvisverbod. Zie pag. 158 Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren of de VISplanner.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Het is verboden meer dan één snoek in bezit te hebben (In sommige wateren en in alle vijvers mag helemaal geen vis worden meegenomen, lees daarom alle voorwaarden bij het betreffende water).
 • Gevangen snoekbaars groter dan 70cm, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Snoekbaars gevangen in maart, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Het is verboden te vissen in sluiskolken. Daarnaast is het verboden te vissen binnen een afstand van 50 meter van VISpassages en andere vismigratievoorzieningen.
 • Het is niet toegestaan zich met gemotoriseerde voertuigen op schouwpaden te bevinden.

In het Havenkanaal tussen de Lonerbrug en het Noord-Willemskanaal mag alleen worden gevist vanaf de daar aanwezige vissteigers.

1. Bij het vissen op karper is een onthaakmat verplicht.
2. Er mag met maximaal 1 hengel worden gevist.
3. Het is in de stadswateren verboden:
– Snoek en snoekbaars in bezit te hebben of te vervoeren. Deze soorten moeten onmiddellijk in hetzelfde water worden teruggezet.
– Te voeren.
– Zich te bevinden tussen of achter beplantingen.
– Meer dan 15 vissen in bezit te hebben.
– Auto’s te parkeren op de grasvelden nabij de vijvers.
– Met gevlochten lijnen te vissen.
– Te vissen in door de gemeente aangewezen paaiplaatsen. Locatie en aantal kunnen jaarlijks wijzigen.
4. In de Oude en Nieuwe Vijver, de jachthaven Kloosterveen en in de wateren van begraafplaats De Boskamp is vissen verboden.
5. In de Baggelhuizerplas, de Waterwinde (De Messchen) en de haven in de wijk Kloosterveen is vissen toegestaan met een vergunning van HVV Assen.
6. Verder gelden de algemene regels voor het vissen in vijvers in de provincie Drenthe, waaronder het nachtvisverbod. Zie pag. 155 Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren of de VISplanner.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *