Vissen in Hoogeveen

Vissen in Hoogeveen

Hoogeveen is een prachtige plek in Drenthe voor de visser die op zoek is naar rust, natuur en een gevarieerd visbestand. Of je nu een ervaren sportvisser bent of net begint, er is altijd een geschikte vislocatie te vinden in deze regio. Met diverse viswateren in de buurt is er voor iedere visser wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vissen in de Verlengde Hoogeveensche Vaart, het Oude Diep of de Middenraai. Maar ook het Linthorst-Homankanaal en de Corneliawijk bieden uitstekende vismogelijkheden.

De Verlengde Hoogeveensche Vaart is een populaire plek om te vissen op karper, snoek en baars. Ook het Oude Diep en de Middenraai staan bekend om het goede visbestand, met onder andere brasem, voorn, baars en karper. Voor de liefhebbers van karpervissen zijn de Hoogeveense en verlengde hoogeveense vaart een echte aanrader. Deze wateren bieden genoeg ruimte om ongestoord te vissen. Ook de visvijver in het plan Schoonhoven te Hollandscheveld en de vijvers in Hoogeveen zijn uitstekende locaties om te beginnen met karpervissen. Het vissen in Hoogeveen is toegestaan met de benodigde visvergunning. Deze kun je verkrijgen bij de lokale hengelsport- en dierenspeciaalzaak.

Karpervissen in Hoogeveen

Maak hit en run stekjes op de vele vaarten zoals de middenraai rondom Hoogeveen en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op de Hoogeveense Vaart. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Hoogeveen

Vele vaarten, vele stekken. Zowel streetfishing als het bootvissen zijn goede technieken in de wateren van Hoogeveen. 

Ga op vanaf de kant op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten en andere potentiële hotspots.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis trollend met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Witvissen in Hoogeveen

Hoogeveen is een fantastische plek voor witvissers! Zowel de kanalen als ook de vijvers zijn prachtige witvisstekken. Ga op pad met de winkle picker, feederhengel of method hengel en je kunt diverse soorten verwachten.

Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Hoogeveen.

Steur vissen in Hoogeveen

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Elim. Op slechts 10 kilometer van Hoogeveen kun je steur vissen bij de Boshoek 2.0!

Op de belevingsvijver kan je vissen op karpers en steuren. Er zitten graskarpers, schubkarpers, Siberische steuren en Russische steuren in. Als aas kan je gebruik maken van bijvoorbeeld kaas, haring, zalm, wormen, en mais. Kaas en haring verkopen ze ook in de kantine.

Begin je net met steurvissen en wil je weten wat je nodig hebt voor de belevingsvijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Vissen in Hoogeveen (1024 x 200 px)

Forel vissen in Hoogeveen

Op slechts 10 kilometer van Hoogeveen kun je je maaltje vangen bij de Boshoek in Elim. Ga je voor het eerst forelvissen? Wij geven ook tips voor forelvis beginners.

In de forelvijver wordt zalm- en regenboogforel uitgezet. De regenboogforellen zijn ongeveer 300/400 gram per stuk. De zalmforellen wegen 800/1200 gram.

Als aas kan je powerbait, meelwormen of wasmotten gebruiken. Vissen met kunstaas is niet toegestaan.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Hoogeveen

Een visboot huren in Hoogeveen is lastig. Beter kun je je eigen boot traileren of lekker met de rubberboot het water op. Er zijn diverse trailerhellingen die je kunt gebruiken en met een rubberboot + elektromotor kun je overal wel de Hoogeveens Vaart op.

Heb jij een visboot verhuur aan de Hoogeveense Vaart? Neem dan contact met ons op voor een vermelding op deze plek.

Zo kunnen we vissers in de buurt nog beter helpen aan goede vangstkansen tijdens de visdag.

De beste visplekken van Hoogeveen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Hoogeveen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Drenthe en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Hoogeveen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende en werpende roofvissers en serieuze karper- en witvissers zijn de vaarten goede stekken.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Hoogeveen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in drenthe

Waar mag je vissen in Hoogeveen?

Lijst van viswateren HSV Hoogeveen:

 • Verlengde Hoogeveensche Vaart
 • Oude Diep
 • Middenraai
 • Linthorst-Homankanaal
 • Corneliawijk
  Zijwateren Middenraai
  Riegmeer (vml. waterschap): alle wateren van het schap in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden, waaronder de Zuidwolder
 • Waterlossing.
  Visvijver in het plan Schoonhoven te Hollandscheveld (HSV Het Vette Baarsje). Vissen met 2 hengels is toegestaan. Vissen met kunstaas en dood visje is alleen toegestaan van 1 juli tot 1 maart. Extra voorwaarden HSV Het Vette Baarsje:
  het gebruik van een onthaakmat is verplicht. Vis verplaatsen of meenemen is verboden, evenals het gebruik van een bewaarzak.
 • Vijvers te Hoogeveen zie onder ‘vijvers in de provincie Drenthe’.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Het gebruik van een onthaakmat is verplicht.
 • Vis verplaatsen of meenemen is verboden
 • Het gebruik van een bewaarzak is verboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *