Vissen in Sittard-Geleen

Vissen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen biedt vele mogelijkheden voor de fanatieke visser en is een populuire plek in Limburg. Zo zijn er diverse visvijvers in de regio, waaronder de Driepoel in Geleen, De Rollen in Born en Elba bij Einighausen. Hier kun je terecht voor een dagje vissen op karper, brasem en andere vissoorten. De vijvers zijn goed onderhouden en bieden genoeg ruimte voor elke visser.

Ook de Roeivijver in het Stadspark van Sittard is een goede optie voor een dagje vissen. Hier kun je terecht voor het vangen van onder andere karper, snoekbaars en voorn. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Kasteelvijver bij Kasteel Limbricht een aanrader. Hier kun je genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd je hengel uitgooien.

Daarnaast biedt Sittard-Geleen ook de mogelijkheid om te vissen in de Maas en het Julianakanaal. Hier kun je onder andere baars, snoekbaars en barbeel vangen.

Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, in Sittard-Geleen zijn er genoeg mogelijkheden om een geslaagde vissessie te beleven.

Karpervissen in Sittard-Geleen

Maak hit en run stekjes op de vele vijvers in en om Sittard-Geleen en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Ben je serieuze karpervisser en houdt je van een uitdaging? Start dan eens een voercampagne met boilies en partikels op het Julianakanaal en ontdek wat dit prachtige viswater te bieden heeft! Wel is het belangrijk om vooraf in te lezen over de vis- en looprechten.

Roofvissen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen heeft fantastische wateren voor de struinende vissers; de Geleenbeek, de vijvers en het Julianakanaal. Genoeg ruimte en ideaal om lekker met kunstaas uit te werpen op snoek.

Liever baars of snoekbaars vangen? Probeer dan tegen de schemering te vissen in de buurt van de insteekhavens of andere onderbrekingen in het Julianakanaal. Een dood visje aan een sleepje of een langzaam gevist shadje zullen je wel één of meerdere aanbeten geven.

Witvissen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een fantastische uitvalsbasis voor witvissers! Zowel het Julianakanaal, de Maas als de vijvers in de gemeente zijn prachtige witvisstekken. Ga naar het Julianakanaal met de winkle picker en/of feederhengel. Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Sittard-Geleen.

Voor het de vijvers wil je de method hengel mee hebben. Hier kun je kleine karpers en grote brasem verwachten, dus ideaal om te oefenen met de commercial visserij.

Steur vissen in Sittard-Geleen

Help ons aan de dichtsbijzijnde stek voor het steurvissen! Volgens onze informatie is de Blauwmolen in België één van de dichtsbijzijnde stekken.

Weet jij een betere avonturenvijver, dichter bij Sittard-Geleen? Tip ons in de reacties en dan werken wij onze informatie bij! Alvast bedankt voor het meedenken.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Vissen in Sittard-Geleen

Forel vissen in Sittard-Geleen

Forelvissen in Sittard-Geleen doe je bij de visvijvers in de buurt, de Geulhof. Op slechts 35 minuten afstand is het fantastisch vissen!

Het forelvissen in fantastisch bij deze kwekerij, voor de recreant én voor de professional er worden zelfs regelmatig zalm- en goudforellen uitgezet!

Ben je op visvakantie in Limburg en wil je een leuke dagje vissen in Limburg zonder vergunning met vrienden, familie of buren? Ga dan zeker hierheen om lekker te vissen. Neem je vangst mee naar huis en maak deze lekker zelf klaar. Zo is forelvissen is leuk, gezond en lekker. Heb je een lekker vis recept nodig? Ook die lees je hier.

Visboot huren in Sittard-Geleen

Kijk eens bij Stil Sloep als jij een boot wil huren om vanaf te vissen. Het zijn luxe boten voor dagjes uit, maar bieden ook genoeg kans om lekker vanaf te vissen in de Maas regio.

Ontdek het vissen op de Maas of één van haar grindplassen. Het vissen met en vanaf de boot is met name voor de roofvissers erg interessant! Gebruik de Sonar Chart app en je hebt geen dieptemeter nodig.

Weet jij een betere visboot verhuur, dichter bij Sittard-Geleen? Tip ons in de reacties en dan werken wij onze informatie bij! Alvast bedankt voor het meedenken.

De beste visstekken van Sittard-Geleen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in de gemeente Sittard-Geleen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Limburg en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Sittard dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de serieuze vissers zijn de Maas en het Julianakanaal goede stekken, voor de recreatief visser is het genieten op de vele vijvers vol historie.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gemeente Sittard-Geleen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Waar mag je vissen in Sittard-Geleen?

Lijst van viswateren HSV Sittard-Geleen:

 • Maas
 • Het Julianakanaal
 • Gulick-gelrehaven het verlengde van de Halve Maanweg te Holtum. Uitsluitend de Noordzijde, voorbij de slagboom aan de buitenzijde van de erfafscheiding.
 • Franciscushaven Born Industrieweg te Buchten, uitsluitend de zuidwal tot aan het hekwerk.
 • Visvijver Driepoel te Geleen
 • De Rollen te Born
 • Schwienswei te Sittard
 • Roeivijver Stadspark te Sittard
 • Gracht Kasteel te Born
 • Visvijver ElbaKasteelvijver Kasteel Limbricht

 

Steinerbos:

 1. Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
 2. Vissen alleen toegestaan tussen 07:00 en 22:00. Voor het gedeelte waar geroeid wordt geldt dat er tussen 1 april en 31 oktober niet mag worden gevist tussen 10:00 en 18:00.
 3. Het gearceerde gedeelte van de vijver dient vrijgehouden te worden als de modelbotenclub gebruik maakt van de vijver.
 4. Verboden vis mee te nemen. Alle vissen dienen levend teruggezet te worden
 5. Het wordt geadviseerd om het voergebruik zoveel mogelijk te beperken. Het is verboden meer dan 1 kg (lok)voer per dag in bezit te hebben en te voeren.

Voorwaarden en bepalingen:

VISWATER H.S.V. DE GAARD BORN

 • Viswater de gracht aan de bornermarkt in Born (grachtvergunning + Nederlandse vispas benodigd)
 • Alle viswateren in Nederland waar het toegestaan is te vissen met de Nederlandse vispas
 • Bij een normale vispas zit de volgende toestemming niet standaard inbegrepen: Nachtvistoestemming, Derde hengel toestemming. Deze toestemmingen kun je los aanvragen via onze website bij sportvisserij Nederland. 
Wij krijgen veel vragen over vissen op de Franciscushaven en Gulick-Gelre haven in Buchten, je mag hier beperkt vissen met de vispas. Voor de precieze plekken kun je het beste kijken op de visplanner!
 
Viswater de Rollen in Born valt niet binnen onze vergunning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *