Vissen in Zutphen

Vissen in Zutphen

Op zoek naar de beste visstekken in Zutphen? Zutphen heeft een actieve hengelsport vereniging en daar profiteer je van als je gaat vissen in Zutphen! Bijna alle viswateren hebben een goed onderhouden waterkant en visstand, zowel karper, snoek, snoekbaars, baars, brasem en voorn zijn goed te vangen in en om Zutphen. In deze blog geven we je tips voor het vissen op de Vispoortgracht, IJssel, Twentekanaal en de Grote Gracht, vertellen we je alles over snoekbaars vissen op de Zutphen en geven we je advies voor het vissen op steur en forel in de regio. Daarnaast delen we onze favoriete visbootverhuur en geven we je tips voor het ontdekken van de beste visstekken in Zutphen.

Karpervissen in Zutphen

De Vispoortgracht en de Grote Gracht zijn ideaal om een vergunning voor te halen en lekker een dagje te gaan karpervissen in Zutphen. Vis met boilies of tijgernoten en voer met hennep, dan komt het wel goed.

Houdt je meer van een uitdaging en heb je enkele dagen de tijd? Voer dan enkele dagen voor op het Twentekanaal, de IJssel of één van de grindgaten en ga nachtvissen. Voer met grote boilies en/of tijgernoten zodat je minder last hebt van witvis.

Roofvissen in Zutphen

Snoekbaars vissen op de Zutphen is erg populair. Kijk op Genesis maps voor diepere gaten en mooie taluds en dan komt het met vangen wel goed. Kijk goed naar het doorzicht van het water en stem daar je kunstaas keuze op af. Helder = natuurlijke kleuren, troebel = felle kleuren.

Voor het baars vissen in Zutphen ga je aan de slag met finesse technieken en creature baits op het Twentekanaal, IJssel of grindgaten. Vis de stekken goed uit en je maakt goede kans op grote baars. Snoeken is zoeken rondom Zutphen, jerkbaits zijn qua kunstaas onze favoriet! Zowel voor de IJssel, Berkel, Afleidingskanaal alsook voor de vijvers en grachten.

Witvissen in Zutphen

Ga op pad met de methodfeeder in Zutphen, kies een visvijver uit en je kunt grote brasems en voorns vangen. De visstand is goed te noemen in de Zutphense wateren, dus een pelletvoer en mini-boilies/maden leveren je een leuke dag vissen op. 

Ben je geoefend visser en wil je een uitdaging, vis dan met de feederhengel en langere onderlijnen op de IJssel. Verzwaar je korven, verzwaar je voer met leem en vis met onderlijnen van 1.00 meter en je kunt héél veel witvissoorten verwachten. Zelfs de koning van de stroming, barbeel

Steur vissen in Zutphen

Start de auto en rijdt naar de andere kant van de IJssel, ’t Smallert is de plek waar je heen wil om steur te vangen. Op slechts 35 minuten van Zutphen vang je de grootste steuren in Emst.

Op de avonturenvijver kun je prachtige karpers, steuren en meervallen vangen.

Wil je weten wat je nodig hebt voor het karper-, steur en meervalvissen? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Zutphen

Op slechts 30 minuten van Zutphen kun je je maaltje vangen bij Deep’n in Diepenheim.

Diepenheim is niet alleen mooi vanwege de mooie burchten en kastelen maar ook vanwege de schitterend gelegen visvijvers van Deep’n.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Deep’n heeft een divers aanbod van forelvijvers en personeel met kennis van zake. Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Diepenheim toe om het te leren.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Zutphen

De beste visboot in regio van Zutphen huur je bij de Berkel. Huur een boot met fluistermotor.

Heb jij een visboten verhuur in Zutphen laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier. 

Het Twentekanaal kun je wel op met een eigen boot. Kies dan voor de trailerhelling of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

Het Twentekanaal is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

vissen in gelderland

De beste visstekken van Zutphen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Zutphen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Zutphen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers en serieuze karpervissers is de IJssel de mooiste uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Zutphen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Waar mag je vissen in Zutphen?

Vissen in Zutphen

Lijst van viswateren HSV Zutphen:

Wateren in de gemeente Zutphen (voor zover in beheer van waterschap Rijn en IJssel)

M.u.v. Vijver Staatsliedenkwartier, Vispoortgracht, Hoofdgracht, Pompkanaal, Kerkhofgracht, Slingerbosgracht, Grote Gracht, Industriehaven, Marshaven, Zandgat bij Reesink en de Houthaven. (voor de ligging zie VISplanner).

Voorwaarden en bepalingen:

Met de vergunning van Ons Belang Zutphen kun je in veel viswateren van de vereniging en van de Hengelsportfederatie naar hartelust vissen. Echter niet alle wateren in en rondom Zutphen zijn van Ons Belang Zutphen of de federatie.

Uitzonderingen zijn:
– De twee grote zwemwateren van Bronsbergen.
– De grachten rondom De Schouw, gelegen tussen de Emmerikseweg, Laan naar Eme en de Schouwlaaksweg.
– De grachten tegen de gevangenis aan.

Belangrijk:

Ook in de grachten bij de begraafplaats tussen de Kleine Omlegging en Warnsveldseweg mag worden gevist. Maar alleen aan de buitenkant. De begraafplaats mag NIET worden betreden.

  1. Kleurstoffen te gebruiken in aas en voer;
  2. Een meertandige haak te gebruiken, behalve bij twee soorten kunstaas, de plug en de lepel;
  3. Meer dan één snoek en of meer dan twee snoekbaarzen in zijn bezit te hebben;
  4. Met meer dan één hengel geaasd met een stukje of dode aasvis te vissen;
  5. Op de Grote Gracht en de Vispoortgracht met een boot lijnen of voer uit te varen;
  6. ’s Nachts op de Jacob Damsingel te vissen met elektronische apparatuur;
  7. Op karper te vissen zonder in het bezit te zijn van een onthakingsmat;
  8. Met een werphengel anders dan nagenoeg rechtuit te vissen;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *