Vissen in Middelburg

Vissen in Middelburg

Middelburg centrum en omgeving hebben veel vismogelijkheden. Het centrum van Middelburg ligt vol met haventjes, insteekhaventjes en andere inhammen. Met name het Arnekanaal, Veerse kreek, Griffioen vijvers, de polder Walcheren en de Vlissingsche watergang zijn erg interessant in de gemeente Middelburg. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Middelburg heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Middelburg

Voor karpers da je in de Veerse kreek vissen, ook zijn de stadgrachten reuze interessant. Mede door uitzettingen zit er een goed bestand karper op. Mooie schub- spiegel- en rijenkarpers zijn er te vangen als je het een beetje serieus aanpakt.

Voer en vis met een partikelmix of boilies, maak 2 of 3 stekjes en vis deze nauwkeurig af. Dan is er het hele jaar door karper te vangen in Middelburg.

Roofvissen in Middelburg

Ga vooral op zoek naar baars, snoekbaars en zeebaars. In de zomer kun je lekker de grachten afwerpen met traag kunstaas zoals creature baits op baars of snoekbaars.

Voor zeebaars kun je beter met twitchbaits bezig gaan. De snoekstand is helaas ondermaats en niet tot nauwelijks aanwezig in Middelburg.

Witvissen in Middelburg

De Middelburgse veste bevat een mooi bestand aan grote brasem en grote voorn, zowel met de vaste stok als winkle picker is het goed vissen in Middelburg. Vis met maden en donkervoer en je kunt een dag vol actie verwachten. 

Wil je liever in the middle of nowhere vissen, kies dan een mooie stek aan één van de kreken of watergangen net buiten Middelburg, ook hier kun je grote witvis verwachten als je subtiel vist. Liever vissen op het grote water? Installeer dan je zitkist op een strand of strekdam langs de waterkant van het Veerse meer. Hier vis je niet op voorns en brasems, maar voor mooie platvissen! Ken je deze visserij niet? Geen probleem, wij weten zeker dat jij dit ook een gave visserij vind met je feederhengel.

Forel vissen in Middelburg

Slechts een paar kilometer verderop kun je forel vissen in regio Middelburg. Toch is het 50 minuten rijden met de auto, naar Oostburg. De Henricushoeve is een goed onderhouden vijver met dagelijkse forel uitzet.

Geen eigen hengel? Geen probleem, ook hengelhuur en het kopen van aas op locatie is mogelijk. Kijk even op de site voor actuele openingstijden, deze wisselen per visseizoen.

Liever op het open water forelvissen? Je kunt forellen ook vangen op het Veerse meer! Haal je aas bij de lokale hengelsportzaak, vraag naar de actuele vangsten en dan beleef jij zeker een goede dag in Zeeland.

Steurvissen in Middelburg

Volgens onze informatie is Werkendam de dichtsbijzijnde plek om op steur te vissen in Zeeland.

Help jij ons aan een steurvijver die dichtbij is? Wij houden onze informatie graag actueel, dus laat een reactie achter als vissers dichterbij Middelburg kunnen steurvissen.

Tips voor avonturenvijvers hebben we wel alvast voor je.

Visboot huren in Middelburg

Ga lekker vissen op het Veerse meer met de boten van Zeeland Boten.

Zij verhuren nette sloeps compleet naar wens voor vissers en niet vissers, neem een hengeltje en wat kunstaas mee en er is zeker snoek, snoekbaars en baars te vangen. Gaat er gevist worden vanaf een boot met klein kunstaas, maak je ook nog goede kans op schol en grote bot.

 

De beste visstekken van Middelburg: Alles wat je moet weten

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Middelburg dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de vaarten, kanalen en stadsgrachten bevatten goede stekken, voor de serieuze karpervissers, roofvissers en witvissers.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Middelburg? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Deze horen bij de overeenkomst met de Gemeente Middelburg.

Waar mag je vissen in Middelburg?

 1. Herengracht 
 2. Binnengracht 
 3. Binnenhaven 
 4. Prins Hendrikdok 
 5. Dokhaven 
 6. Fittinghaven 
 7. Buitenhaven 
 8. Veerse Vest 
 9. Noord Vest 
 10. Seis Vest 
 11. Langeviele Vest 
 12. Vlissingse Vest 
 13. Poelendaele Vest 
 14. Ramsburgse sprink 
 15. Nadorst sprink 
 16. Koperwiek 
 17. Prooijense sprink 
 18. Sint Laurense watergang 
 19. Griffioen vijvers 
 20. Domburgse watergang 
 21. Philips Angel vijver 
 22. Veldzicht sprink 
 23. Oliemolen sprink 
 24. Meiveld vijvers 
 25. Dauwendaele vijvers 
 26. Grenadier sprink
 27. Segeers sprink
 28. Mannezeese watergang
 29. Eendrachts sprink
 30. Oude haven sprink
 31. Nieuwlandse sprink 
 32. Nieuwlandse watergang 
 33. Kanaal door de oude Arne
 34. Arnekanaal II.
 35. Arnezijkanaal
 36. Oude Gat (zie pag. 12 en 13)

 Zie website voor uitgebreide kaart.

Lijst van wateren in Veere, die bij de overeenkomsten met het Waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer horen. 

 • Veerse kreek 
 • Sandeburgse kreek 
 • Gapingse watergang 
 • Putten staatsbosbeheer

Reglementen en voorwaarden HSV Middelburg

Reglementen en voorwaarden voor het bevissen van de wateren in en om Middelburg, welke door de HSV Middelburg van de Gemeente Middelburg zijn gepacht. 

 1. Gevist mag worden met ten hoogste 3 hengels, voorzien van 1 haak, per lid van de vereniging Middelburg of Vlissingen in de verhuurde wateren. 
 2. De vrije doorvaart bij bruggen en sluizen mag door visactiviteiten niet worden belemmerd. Voor eventuele schade wordt de visser persoonlijk aansprakelijk gesteld. 
 3. Het is verboden te vissen vanaf bruggen en sluizen. Voor het vissen vanaf particuliere gronden moet toestemming van de eigenaar verkregen zijn. 
 4. Het is verboden eieren te rapen van watervogels in en aan de betreffende wateren en de visser dient er voor te zorgen dat watervogels bij het broeden niet of zo weinig mogelijk worden gestoord. 
 5. Het achterlaten van allerlei afval, waaronder vistuig en lijnen is ten strengste verboden. Laat niet als dank………! 
 6. Alle vis dient teruggezet te worden. 
 7. Mocht u door uw visactiviteiten of door andere activiteiten op enigerlei wijze schade veroorzaken aan eigendommen van de Gemeente Middelburg of aan eigendommen van derden, wordt u vervolgens persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade. 
 8. Het is ten allen tijde mogelijk, dat derden het viswater kunnen gebruiken (aalvisrecht met fuiken, rondvaartboten, enz); het is zaak, dat de doorgang van deze activiteiten niet wordt belemmerd door uw visactiviteiten. 
 9. Het gehele jaar is (op de wateren binnen de gemeente Middelburg) ’s nachts verblijven langs de waterkant toegestaan, mits geen overlast wordt veroorzaakt voor de (woon)omgeving en de flora en fauna. Overnachten langs de waterkant is “wildkamperen”, dat op grond van artikel 5.22 van de APV verboden is. Het gebruik van een paraplu/shelter in schutkleuren (bruin/groen) is hierbij toegestaan, een tent dus niet. De (nacht)rust van omwonenden vraagt wel extra aandacht van de nachtvisser! 
 10. Het vissen tussen beplantingen (bomen, struiken, bloemperken) is verboden; aan te raden zijn kaden en graskanten.
Vissen in Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *