5 tips – baarsvissen in Mei

5 tips - Baarsvissen in Mei

De beste tip is, ga vissen op andere vissoorten zodat we ook in de Gesloten Tijd de baarzen rust geven. Toch zijn baarzen ook in Mei te vangen ondanks de gesloten tijd voor aassoorten
SB Logo Basis Favicon Donker@0.5x
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Plan het laatste weekend van mei vrij

Vanaf de laatste zaterdag in Mei mag je weer losgaan op de rovers. Dus ook baarsvissers gaan massaal op pad om te vissen tijdens de opening van het seizoen. De laatste zaterdag van mei is “Nationale Hengelsportdag”, vanaf dan mag je weer op alle vissoorten in Nederland vissen* en zijn er vaak tal van activiteiten georganiseerd ter promotie van de hengelsport.

Tip 2. Pieren, wormen of stukjes dauwpier

In Mei is dit het aas om toch stekelbaarzen of grote baars te vangen. Vis met de vaste stok nabij bruggetjes of duikers en je kunt vrijwel iedere dag in Mei stekelbaarzen vangen. 

Wil je liever met de werphengel op pad? Kies dan voor bijvoorbeeld de caroline rig of dropshot montage en ga de klassieke streetfishing plekken af op zoek naar scholen baarzen. Vang je een baars? Wees dan in deze periode extra voorzichtig zodat we ondanks de vangst, een succesvolle paai niet in de weg zitten.

Tip 3. Hengels klaar maken

Je hengels klaar maken voor het nieuwe seizoen, voor baarsvissers is de gesloten tijd hèt ideale moment! 

Zorg ervoor dat je lijn niet meer beschadigd of gerafeld is. Koop eventueel nieuwe vislijn als deze toe is aan vervanging. Check ook je dreggen en haken of deze nog scherp en vrij van roest zijn.

Tip 4. Start met vliegvissen

Haken die bot zijn hoef je niet altijd weg te gooien! Bekijk de kwaliteit van de haak/dreg en of er geen kans is op door roesten. Zolang dat niet het geval is, feil/slijp je haken. 

Dit bespaart een hoop geld dat je kunt gebruiken voor andere toffe visspullen, en het grote voordeel. Je begint in het nieuwe visseizoen weer met allemaal haken die op en top scherp zijn, want je hebt ze recent nog gecheckt.

Tip 5. Vis op andere soorten

Die ultra-light baarshengel is ideaal om eens met een slepende montage op forel te vissen. Verander de worm voor een meelworm of wasmotlarven en je zult een dag vol vangsten beleven bij een forelvisvijver bij jou in de buurt!

Maakt het voor jou niet uit dat de hengel een glittertje meer of minder krijgt? Probeer dan eens forel te vissen met powerbait. Begin je met forelvissen? Wij hebben ook nog wel wat forel tips voor beginners, die lees je hier!

Ook steurvissen en meervalvissen op avonturenvijvers zijn leuke vermakelijke visdagen.

Tips en tricks voor het baarsvissers in de gesloten tijd?

Baarzen zijn het hele jaar door te vangen in Nederland, hoewel de vangst het beste is in het najaar. Je moet ze alleen even weten te vinden en scherp vissen. Het najaar is de beste tijd om te leren baarsvissen!

Heb jij nog tips en tricks voor ons of andere vissers voor baarsvissers tijdens de gesloten tijd? Deel deze tips voor het baarsvissers dan met ons in de reacties, dan vullen wij onze informatie aan met jouw gouden tips!

Alvast bedankt namens alle andere baarsvissers.

Baars kalender

januari | februari | maart | april mei | juni |

| juli | augustus | september | oktober | november | december |

baarsvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *