Vissen in Dronten

Vissen in Dronten

Dronten heeft goed onderhouden viswateren en daar profiteer je van als je gaat vissen in Dronten! Bijna alle viswateren hebben een goed onderhouden waterkant en visstand, zowel karper, snoek, snoekbaars, meerval, baars, brasem en voorn zijn goed te vangen in en om Dronten. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vis vissen in de gemeente Dronten.

Ben je dus een lekker dagje, weekendje of weekje op visvakantie bij bijvoorbeeld camping ‘t Wisentbos in Dronten? Ga dan zeker met de vishengel op pad.

Karpervissen in Dronten

Karpervissen in Dronten is fantastisch, je vangt niet direct de dikste vissen maar je maakt op ieder water wel kans op vissen tot en met de 15 kilo grens.

Vis met een attractieve smikkelmix of gewoon met boilies en je kunt het hele jaar door karper vangen, overdag en ‘s nachts.

Kies in de zomer de stekken in de buurt van waterplanten en in de winter de stekken tegen brugpeilers, onder duikers of andere winterse hotspots nabij obstakels.

In het voorjaar vis je in de buurt van de ondieptes omdat de karper zich klaar maakt voor de paai. Lees hier onze 10 tips voor als je gaat karpervissen in de herfst.

Roofvissen in Dronten

Baars vang je nabij de obstakels van de Lage Vaart, kies bijvoorbeeld brugpeilers en dukdalven als stek en je maakt kans op grote baars. Voor snoekbaars kies je dezelfde stekken in de schemering dan weliswaar. Overdag zijn snoekbaarzen lastiger te strikken op de Lage Vaart bij Dronten.

Snoek vang je trollend of werpend op de Lage Vaart, maar ook in de woonwijken kun je grote snoek verwachten. Vis in de woonwijken met ondiep lopend en weedless kunstaas zoals snoekstreamers, shads of spinnerbaits. 

Voor meerval ga je statisch of met de boot op pad op de diepere stekken van de Lage Vaart. Check Sonar Chart als je voorbereid op pad wilt gaan.

Witvissen in Dronten

Met de methodfeeder op één van de visvijvers in de buurt van je grote brasems en dikke voorns. Ook met de winkle picker is het fantastisch vissen in het voorjaar, de zomer en herfst.

Liever met de vaste stok of feeder vissen? Vis dan met een 9 meter vaste stok tegen de talud rand van de Lage Vaart of werp je voerkorf tegen het tegenoverliggende talud. Je maakt kans op grote brasems en mooie voorn.

Forelvissen in Dronten

Forelvissen in Dronten doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad of Zwolle en beleef een leuke dag aan de forelvijvers. Er worden iedere dag forellen uitgezet, zodoende zijn je vangstkansen goed!

Hengelhuur, forelaas en accessoires zijn op locatie beschikbaar. Ideaal als je een dagje zonder vergunning wilt vissen. 

Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op forel.

Steurvissen in Dronten

Steurvissen in Dronten doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad of Zwolle en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. De Big Game vijvers zijn een echte sport en uitdaging, zowel voor de geoefende vissers alsook voor de recreant! 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wat je nodig hebt? Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

Visboot huren in Dronten

Heb jij een boten verhuur in Dronten laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier. 

De Lage Vaart kun je wel op met een eigen boot. Kies dan voor de trailerhelling bij tegenover het Wisentbos of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Lage Vaart is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 2 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Goede visplekken in Dronten: Alles wat je moet weten

Dronten heeft fantastische viswateren voor alle vistechnieken. De Lage Vaart is een ideaal viswater voor diverse vistechnieken. Met name in de winter schoolt de vis en roofvis samen in de havens, ideaal om dus uit te werpen met creature baits of statisch te vissen met doodaas.

De landelijke vispas geeft niet overal visrecht, check dus even de visplanner voordat je gaat vissen in Dronten en haar wateren.

vissen in flevoland

Lijst van viswateren in Gemeente Dronten

HSV Lelystad-Dronten:
Nachtvissen binnen de bebouwde kom is het gehele jaar verboden.

  • Noorderhaven , Middenhaven en bij het Dorpsbos nachtvis- sen en nachtverblijf enkel toegestaan in de nachtviszone.
  • De Zate, Riettocht 
  • Water in de Gilden en de Munten
  • Water op het Industrieterrein langs N307 bij Koornmarktpoort.
  • Havenkom Dronten
    Nachtvissen en schuilmiddel toegestaan op de kop van de Noorderhaven en de Middenhaven.
  • De Kolk verboden te vissen vanaf/tussen de steigers.
  • Bisontocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *