5 tips – Forelvissen in december

5 tips - Forelvissen in december

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die forelvissen op forelvijvers in december hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het forelvissen in december.
Sportvisbrigade
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Eigen gevangen forel roken

Met de feestdagen voor de deur is dit op meerdere manieren een gouden tip!

Forel roken is een leuke en smakelijke manier om je eigen gevangen vis te bereiden. Het roken van vis zorgt voor een unieke smaak en het behoudt de versheid van de vis. Daarnaast is het een leuke activiteit om te doen tijdens de wintermaanden, wanneer er minder gevist wordt en de feestdagen er aan komen.

Het roken van eigen gevangen forel in december kan een leuke en smakelijke activiteit zijn. Zorg voor een goede kwaliteit rookoven, marineer de vis goed en rook hem op de juiste temperatuur. Met geduld en oefening kun je genieten van je eigen gerookte forel!

Tip 2. Vis traag

In december is het water koud en zijn de forellen traag. Om succesvol te vissen, moet je jouw aas ook traag aanbieden. Kies daarom voor een aaspresentatie met een lang zweefmoment, of een presentatie die langzaam binnengevist kan worden. Suspenderende bombetta’s, lichtgewicht glaslood of dobberpresentaties zijn succesvolle technieken om te gebruiken in december.

Tip 3. Fluorocarbon

Gebruik fluorocarbon lijn als onderlijn bij het forelvissen in december. Fluorocarbon is vrijwel onzichtbaar onder water, waardoor het minder snel opgemerkt zal worden door de forel. Zeker op de heldere forelvijvers kun je daardoor je aas beter presenteren en de kans op een goede visdag vergroten.

Bijkomend voordeel van fluorocarbon lijn is dat het schuurbestendiger is dan nylon en stugger is dan nylon, waardoor je de aanbeten van de forel beter kunt voelen en sneller kunt reageren.

Tip 4. Dobbermontage

De forellen zijn traag in december, dus is het super effectief om vers aas aan te bieden met een dobber. Je kunt bijvoorbeeld vissen met wasmotlarven, meelwormen of maden en op zoek gaan naar de forel. Zowel het statisch vissen met een dobber als het langzaam vissen met de foreldobber is goed om te proberen.

Doordat je langzaam vist, kan de forel de tijd nemen om je aas te checken. Zorg dus altijd dat je met goed vers aas vist. Oude powerbait, stinkende maden of oude wasmotlarven hebben namelijk een negatieve invloed op je vangsten.

Tip 5. Handwarmers

In december kan het behoorlijk koud zijn tijdens het forelvissen. Hoewel de forel nog steeds gevangen kan worden, is het belangrijk om jezelf warm te houden om optimaal te kunnen vissen. Één van de manieren om warm te blijven tijdens het vissen is het meenemen van handwarmers.

Naast het meenemen van handwarmers zijn er nog andere manieren om jezelf warm te houden tijdens het forelvissen in december. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je warme thermo kleding draagt, zoals een thermische onderlaag, een dikke trui en een wind- en waterdichte jas.

Je leert forelvissen vooral door het te doen! Voor die tijd lees je hier alles over de verschillende vistechnieken voor forelvissen, Wat je nodig hebt voor het forelvissen, waar je moet vissen en met welk aas je forel het best kan vangen. Lees het blog forelvissen voor beginners weet meer van forelvissen!

januari | februari | maart | april | mei juni |

juli augustus | september | oktober | november december |

forelvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *