5 tips – Snoekbaars vissers in april

5 tips - Snoekbaarsvissers in april

Snoekbaarsvissers kennen zware tijden in april na het intreden van de Gesloten tijd. Toch zijn er veel dingen die je juist nu kunt waar je in het nieuwe seizoen weer profijt van gaat hebben. Wij geven je 5 tips voor snoekbaarsvissers in april.

Tip 1. Spinmolen/Baitcasting reel onderhoud

Schoonspuiten met droge lucht en schoonmaken met vochtige doek is voor iedere vismolen aan te raden in de gesloten tijd. Let op, hierbij hebben we het over de buitenkant van de molen.

Laat de binnenkant van de molen indien nodig even goed in het vet zetten door iemand die er verstand van heeft. Dit verlengd de levensduur van jouw visspullen en verbetert het viscomfort als het nieuwe seizoen weer begint.

De binnenkant van de vismolen of reel hoeft vaak pas na 3-4 visseizoenen pas een beurt, hierbij hebben we het over vismolens en reels met een waarde van 100 euro en hoger.

Tip 2. Hengels schoonmaken

Je hengels schoonmaken is slim om ieder jaar een keer te doen, voor snoekbaarsvissers is de gesloten tijd hèt ideale moment! 

Maak de hengels schoon met een vochtige doek en laat ze aan de buitenlucht drogen, zet ze daarna weer weg met de foudraal rits iets open en alle spanning van de lijn af. Dus nooit je hengel wegzetten met een licht gebogen hengeltop van de lijn die nog iets op spanning staat! Dit is slecht voor de hengel, vislijn en dus ook voor jouw portemonnee.

Tip 3. Haken slijpen

Haken die bot zijn hoef je niet altijd weg te gooien! Bekijk de kwaliteit van de haak/dreg en of er geen kans is op door roesten. Zolang dat niet het geval is, feil/slijp je haken. 

Dit bespaart een hoop geld dat je kunt gebruiken voor andere toffe visspullen, en het grote voordeel. Je begint in het nieuwe visseizoen weer met allemaal haken die op en top scherp zijn, want je hebt ze recent nog gecheckt.

Tip 4. Boot en motoronderhoud

Heb je een rubberboot voor het vissen, een roofvisboot of een boot om aan te klussen. Dit is je moment voor onderhoud. Voer de wijzigingen door in de setup die je afgelopen seizoen voor ogen had, dit is het moment.

Verplaatsen van de fishfinder of hengelsteunen. Of bij een rubberboot het plakken van nieuwe glue-pads, je hebt er nu de tijd voor dus doe het. Je zult in het nieuwe visseizoen blij zijn met de wijzigingen.

Tip 5. Vis op andere soorten

Een doodaashengel kan ook prima worden gebruikt om te stalken op zeelt. Maak wat hit-en-run stekjes en je zult je zeelt in april zeker kunnen vangen. Hierdoor hoef je niet saai thuis te wachten op het einde van de Gesloten tijd.

Ook steurvissen en meervalvissen op avonturenvijvers zijn leuke vermakelijke visdagen.

Tips en tricks voor snoekbaars vissers tijdens de gesloten tijd?

Snoekbaarzen zijn het hele jaar door te vangen in Nederland, hoewel de vangst het beste is in het najaar. Je moet ze alleen even weten te vinden en scherp vissen. Het najaar is de beste tijd om te leren snoekbaarsvissen!

Heb jij nog tips en tricks voor ons of andere vissers voor snoekbaarsvissers tijdens de gesloten tijd? Deel deze tips voor het snoekbaarsvissers dan met ons in de reacties, dan vullen wij onze informatie aan met jouw gouden tips!

Alvast bedankt namens alle andere snoekbaars vissers.

Snoekbaars kalender

januari februari | maart | april mei | juni |

| juli | augustus | september | oktober | november | december |

snoekbaarsvissen | roofvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *