5 tips – Snoekbaars vissers in mei

5 tips - Snoekaarsvissers in mei

Nog even aftellen, maar ook in mei mag je een groot deel niet op snoekbaars vissen. Pas vanaf de laatste zaterdag in mei mag je weer los. Wij geven tips voor snoekbaarsvissers in mei om je te vermaken en klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Tip 1. Nieuwe hoofdlijn

Check tijdens de Gesloten tijd voor snoekbaars altijd je vislijnen; gevlochten, nylon, fluorocarbon of staaldraad. Check ze allemaal.

De tanden van de snoekbaars, het zware drillen en UV-licht het vergt allemaal iets van de vislijn. Daarom wil je altijd er zeker van zijn dat je vislijnen het minstens nog weer een compleet seizoen volhouden. Als daar het antwoord “nee” is, vervangen! 

Koop je nieuwe vislijnen tijdens de Gesloten tijd, in het voorjaar zijn er veel kortingsacties waarbij je voordelig je slag kan slaan.

Tip 2. Vul je tacklebox aan

Wacht nog even met het afrekenen van je vislijn, ook je klein materiaal moet up-to-date zijn. Speldwartels, stingers, splitringen, dreggen, zorg dat je overal weer genoeg van op voorraad hebt zodat je niet je visdag hoeft te onderbreken vanwege materiaal pech.

Tip 3. Vis op andere soorten

Een doodaashengel kan ook prima worden gebruikt om te stalken op zeelt. Maak wat hit-en-run stekjes en je zult je zeelt in mei zeker kunnen vangen. Hierdoor hoef je niet saai thuis te wachten op het einde van de Gesloten tijd.

Ook steurvissen en meervalvissen op avonturenvijvers zijn leuke vermakelijke visdagen.

Tip 4. Vistas ordenen

Ruim je vistas op, wij kennen maar een paar vissers die echt netjes zijn met hun vistas dus de kans is groot dat deze tip ook voor jou is! Gooi die tas “voorzichtig” op de kop, en ruim alle verpakkingen, vislijn pruiken en andere prullaria op. Hierdoor begin je met een een opgeruimde, nette en LICHTE tas als je weer op pad gaat. (je een keer geen hernia tillen aan je roofvistas is ook fijn, toch?)

Tip 5. Laatste weekend vrij houden

De laatste zaterdag! De laatste zatedag van mei, dan mag je weer… Schreeuw het rond, blok je agenda van werkafspraken, privé afspraken. Jij gaat vissen! 

Zorg dat alles weer up and running is en jij klaar bent om snoeken te vangen. Kleine tip van ons, ga niet alleen die zaterdag want dan is het druk aan de waterkant. Maar neem ook die week erna gewoon een vrije dag op, lekker ontspannen aan de waterkant direct aan het begin van het seizoen is gewoon genieten.

Tips en tricks voor het snoekbaarzen tijdens de seizoensopening?

Snoekbaarzen zijn het hele jaar door te vangen in Nederland, hoewel de vangst het beste is in het najaar. Je moet ze alleen even weten te vinden en scherp vissen. Het najaar is de beste tijd om te leren snoekbaarsvissen!

Heb jij nog tips en tricks voor ons of andere vissers voor het snoekbaarsvissen tijdens de opening van het seizoen? Deel deze tips voor het snoekbaarzen dan met ons in de reacties, dan vullen wij onze informatie aan met jouw gouden snoekbaars tips!

Alvast bedankt namens alle andere snoekbaars vissers.

Snoekbaars kalender

januari februari | maart april mei | juni |

| juli | augustus | september | oktober | november | december |

snoekbaarsvissen | roofvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *