Eigen gevangen forel uit de oven

Forel uit de oven met citroen, tomaatjes en salie

Sportvisbrigade
Je eigen gevangen forel uit de oven met citroen, tomaatjes en salie. Nodig je vrienden maar alvast uit want dit gaat lekker smaken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 150 kcal

Equipment

  • 1 Ovenschaal
  • 1 fileermes

Ingrediënten
  

  • 1 eigen gevangen forel
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 citroen in plakjes gesneden
  • 1 streng cherrytomaatjes
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 5-6 salieblaadjes vers

Instructies
 

  • Fileer de forel
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de forel op een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de knoflook. Leg de citroenplakjes tussen en cherrytomaatjes rondom de forel op de bakplaat en de salieblaadjes rondom en op de forel.
  • Giet de olijfolie over de vis en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak de vis in de oven gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de ogen van de forel wit zijn en de tomaatjes zacht zijn.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en drapeer het vocht nog over de forel alvorens te serveren. Serveer de forel mét tomaatjes.

Notities

Eigen vangst is goedkoop en super gezond

Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen forel? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten. Het forel fileren leer je ook bij ons.
Niks is zo lekker als een eigen gevangen vis aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forel vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.
Trefwoord Forel

Visbereiding tips en recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept