Eigen gevangen forel uit de oven

Eigen gevangen forel uit de oven

eigen gevangen forel uit de oven

Forel uit de oven met citroen, tomaatjes en salie

Ingrediënten:

  • 1 eigen gevangen forel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • 1 streng cherrytomaatjes
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 – 6 verse salieblaadjes

Bereidingswijze:

Recept voor eigen gevangen forel met citroen, tomaatjes en salie uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de forel op een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de knoflook. Leg de citroenplakjes tussen en cherrytomaatjes rondom de forel op de bakplaat en de salieblaadjes rondom en op de forel.
  3. Giet de olijfolie over de vis en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Bak de vis in de oven gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de ogen van de forel wit zijn en de tomaatjes zacht zijn.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en drapeer het vocht nog over de forel alvorens te serveren. Serveer de forel mét tomaatjes.

Eigen vangst is goedkoop en super gezond

Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen forel? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.

Niks is zo lekker als een eigen gevangen vis aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forel vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *