Makreel bakken met rozemarijn en grapefruit
Eigen gevangen makreel met rozemarijn en grapefruit
SportvisbrigadeJe eigen gevangen makreel bakken met rozemarijn en grapefruit. Nodig je vrienden maar alvast uit want dit gaat lekker smaken!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Mediterraan
Porties 2
calorieën 300 kcal
Equipment
- 1 pan
- 1 spatel
Ingrediënten
- 2 makreelfilets
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 takje rozemarijn fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 grapefruit in partjes
Instructies
- Fileer de makreel. Dit kan op dezelfde manier als bij het forel fileren.
- Verwarm de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Meng de knoflook, rozemarijn, olijfolie, zout en peper in een kommetje tot een marinade.
- Bestrijk de makreelfilets aan beide kanten met de marinade.
- Grill de makreelfilets gedurende 4-5 minuten aan elke kant, totdat ze mooi gaar zijn. Gebruik desnoods een aluminiumfolie op de bbq.
- Serveer de makreel met de grapefruitpartjes en eventueel wat extra rozemarijn.
Notities
Makreel fileren? Dit kan op dezelfde manier als bij het forel fileren.
Eigen vangst is goedkoop en super gezond
Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen vis? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Niks is zo lekker als een eigen gevangen makreel aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne. Kies je onverhoopt toch voor makreel uit de supermarkt, kies dan voor vis dan het MSC-keurmerk heeft voor een duurzame visstand.
Eet smakelijk!
Trefwoord makreel
Visbereiding tips en recepten
Menu