Makreel bakken met rozemarijn en grapefruit

Eigen gevangen makreel met rozemarijn en grapefruit

Sportvisbrigade
Je eigen gevangen makreel bakken met rozemarijn en grapefruit. Nodig je vrienden maar alvast uit want dit gaat lekker smaken!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Mediterraan
Porties 2
calorieën 300 kcal

Equipment

  • 1 pan
  • 1 spatel

Ingrediënten
  

  • 2 makreelfilets
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grapefruit in partjes

Instructies
 

  • Fileer de makreel. Dit kan op dezelfde manier als bij het forel fileren.
  • Verwarm de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Meng de knoflook, rozemarijn, olijfolie, zout en peper in een kommetje tot een marinade.
  • Bestrijk de makreelfilets aan beide kanten met de marinade.
  • Grill de makreelfilets gedurende 4-5 minuten aan elke kant, totdat ze mooi gaar zijn. Gebruik desnoods een aluminiumfolie op de bbq.
  • Serveer de makreel met de grapefruitpartjes en eventueel wat extra rozemarijn.

Notities

Makreel fileren? Dit kan op dezelfde manier als bij het forel fileren.

Eigen vangst is goedkoop en super gezond

Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen vis? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Niks is zo lekker als een eigen gevangen makreel aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne. Kies je onverhoopt toch voor makreel uit de supermarkt, kies dan voor vis dan het MSC-keurmerk heeft voor een duurzame visstand.
Eet smakelijk!
Trefwoord makreel

Visbereiding tips en recepten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept