Eigen gevangen forel met bacon, dille en citroen uit de oven
Eigen gevangen forel met bacon, citroen en dille uit de oven
SportvisbrigadeJe eigen gevangen forel met bacon, dille en citroen uit de oven. Nodig je vrienden maar alvast uit want dit gaat lekker smaken!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken engels, Frans
Porties 2
calorieën 600 kcal
Equipment
- 1 Ovenschaal
- Oven
Ingrediënten
- 1 eigen gevangen regenboogforel
- 2 plakjes bacon
- 1 verse citroen
- 1 tak verse dille
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Leg de verse dille tak en 1 citroenschijf op de regenboogforel.
- Rol de plakken bacon om de forel, dille en citroen heen.
- Leg de regenboogforel op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout.
- Giet de olijfolie over de regenboogforel en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bacon knapperig is en de ogen van de forel wit zijn.
- Serveer de forel met wat extra citroensap en dille als garnering.
Notities
Eigen vangst is goedkoop en super gezond
Niks is zo lekker als een eigen gevangen forel aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forelvissers en er zijn nog meer voordelen; zo is regenboogforel super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.
Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen vis? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Voor nu alvast eet smakelijk!
Trefwoord Forel, regenboogforel, zalmforel
Visbereiding tips en recepten
Menu