Eigen gevangen forel met bacon, dille en citroen uit de oven

Eigen gevangen forel met bacon, citroen en dille uit de oven

Sportvisbrigade
Je eigen gevangen forel met bacon, dille en citroen uit de oven. Nodig je vrienden maar alvast uit want dit gaat lekker smaken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken engels, Frans
Porties 2
calorieën 600 kcal

Equipment

  • 1 Ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 eigen gevangen regenboogforel
  • 2 plakjes bacon
  • 1 verse citroen
  • 1 tak verse dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de verse dille tak en 1 citroenschijf op de regenboogforel.
  • Rol de plakken bacon om de forel, dille en citroen heen.
  • Leg de regenboogforel op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout.
  • Giet de olijfolie over de regenboogforel en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bacon knapperig is en de ogen van de forel wit zijn.
  • Serveer de forel met wat extra citroensap en dille als garnering.

Notities

Eigen vangst is goedkoop en super gezond

Niks is zo lekker als een eigen gevangen forel aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forelvissers en er zijn nog meer voordelen; zo is regenboogforel super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.
Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen vis? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Voor nu alvast eet smakelijk!
Trefwoord Forel, regenboogforel, zalmforel

Visbereiding tips en recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept