Scholfilet bakken
Eigen gevangen schol in krokant beslag

Schol filet bakken in vers beslag
Ingrediënten:
- 500 gram platvis (zoals schol, tong of schar).
- 1 ei, lichtgeklopt
- 2 eetlepels melk
- 50 gram bloem
- 50 gram paneermeel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Scholfilet krokant bakken doe je zo! Wij leggen je uit hoe je het beste een knapperig korstje krijgt als je platvis gaat bakken. Als je extra kruiden wil toevoegen, doe dit dan aan het beslag. Scholfilet kruiden en bakken? Voor het kruiden en bakken van platvis geldt, eerst kruiden en dan bakken. Hierdoor krijg je het lekkerste eindresultaat omdat de smaken en aroma’s dan goed vrij komen.
Recept voor platvis in beslag met een knapperig korstje:
- Meng in een kommetje de bloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Leg de platfilets in een platte schaal.
- Klop het ei licht en voeg de melk toe. Giet dit mengsel over de platvis.
- Dompel de platvisfilets in het bloemmengsel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met beslag.
- Verhit een laag olie in een wokpan op middelhoog vuur. Bak de platvis aan rondom aan.
- Leg de gebakken platvis op een bakplaat.
- Herhaal stap 5 nogmaals, indien nodig na nog eens extra gedipt te hebben.
- Serveer de platvis met aardappel wedges of gebakken aardappels en een salade.
Eigen vangst is goedkoop en super gezond
Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen nederlandse zeevis of ander scholfilet recept? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Niks is zo lekker als een eigen gevangen vis aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.
Eet smakelijk alvast.