Vissen op de Kempervennen

Vissen op de Kempervennen

De Kempervennen, gelegen net onder Eindhoven, biedt vissers een schilderachtige locatie om hun hengel uit te werpen. Het park beschikt over een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder karper, brasem, snoek en voorn. Of je nu een liefhebber bent van het vissen op karpers of liever roofvissen zoals snoekbaars aanpakt, de Kempervennen biedt voor elk wat wils.

Het heldere en rustige water van de Kempervennen zorgt voor een optimale visdag. Met goed aangelegde visstekken en gemakkelijke toegang tot het water is het een genot om hier je hengel uit te werpen. Of je nu alleen wilt vissen, met vrienden of met het hele gezin, de Kempervennen biedt voldoende ruimte en mogelijkheden om van een ontspannen dagje vissen te genieten.

Naast het vissen op de Kempervennen zijn er nog tal van andere activiteiten die je kunt ondernemen in de omgeving van Eindhoven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vele musea die de stad rijk is, ga winkelen in het bruisende stadscentrum of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants. Zo kun je van je visuitje een compleet weekendje weg maken en optimaal genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.

Geniet van de prachtige natuur, de rust en de spanning van het vangen van je eigen vis. Pak je hengel en ontdek de vismogelijkheden die de Kempervennen te bieden heeft.

Karpervissen op de kempervennen

De Kempervennen staat bekend om zijn sterke karpers. Gebruik boilies in combinatie met hennep om de karper aan te trekken en vast te houden. 

De Kempervennen heeft verschillende hotspots waar karpers zich vaak bevinden. Probeer de vis te zoeken aan de windkant van het water, staat de wind meerdere dagen in 1 hoek te blazen dan is dit in je voordeel!

Zoek de vis in het voorjaar op de ondiepe zones, in de zomer en het najaar in de buurt van de taludranden.

Roofvissen op de kempervennen

De Kempervennen is een populair water voor roofvissen zoals baars. Gebruik kunstaas zoals creature baits en andere softbaits om succesvol te zijn. Vanaf de kant is een snoekbaarsdobber en spiering ook erg effectief, met name rond de schemering.

Voor baars zoek je de obstakels in het water zoals bijvoorbeeld de steigers en vis daar met de ned rig, tubes of carolina rigs. Het zijn de finesse technieken die juist goed werken op de Kempervennen.

Lijken de baarzen verspreid te liggen en zijn de vangsten moeilijk, probeer ze dan te zoeken met searchbaits en als je een aanbeet krijgt… probeer het daar dan weer uit te werpen met een finesse techniek.

Witvissen op de kempervennen

Tijdens het witvissen op de Kempervennen heb je de kans om grote hoeveelheden vis te vangen, waaronder grote brasems en dikke voorns.

Vis met schraal voer en veel aas. Het is afhankelijk van het seizoen, waarbij in het verleden Mei een goede vangstmaand was, is tegenwoordig augustus en september vaak een top maand om te vissen op de Kempervennen.

Snoekvissen op de kempervennen

De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de rand van van het talud en de waterplanten. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek. 

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt.

Visboot huren op de kempervennen

Op het park zelf is het mogelijk om een kano te huren. Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in de buurt van Eindhoven/Valkenswaard en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Dommel en Eindhovense kanalen kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Dommel en de kanalen van Eindhoven zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in de buurt van de Kempervennen

Ga naar de Schutskuil hier kun je een heerlijk dagje uit forelvissen, ook voor een gezellig hapje & een drankje ben je hier aan het juiste adres. De locatie is perfect geschikt voor dagjes uit, vissen met vrienden of familie.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in de buurt van de Kempervennen

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Landgoedvisserij Someren, hier kun je van Mei tot en met September steurvissen. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Someren.

Vissen op de Kempervennen: Alles wat je moet weten

Dieptekaart:
Het Zwemmeer bij de waterskibaan: maximaal 10 meter diep.
Bij de vissteiger aan de kant van de woonboten en het strand is de max diepte 2.5 meter.
Aan de andere kant van de woonboten is de max diepte 3 meter.
Langs de kanten is het ondiep van 10 cm tot 80 cm en daarna gaat het opeens steil naar beneden.

Centerparcs De Kempervennen

Op de kempervennen mag enkel nog gevist worden als je een woonboot geboekt hebt. De andere wateren zijn gereserveerd voor de watersport. Het vakantiepark en de zwemplas zijn gelegen in een bosrijke omgeving. De plas is in de jaren ‘50 ontstaan door zandwinning en
heeft sinds de opening van het vakantiepark in 1983 de functie van vis en zwemwater. Het water bij de woonboot staat in verbinding met de duikplas, de andere plas op het terrein. In de duikplas kwelt grondwater op, de watervoerende laag bevindt zich circa vier meter beneden het maaiveld. Het andere water staat in verbinding met de vijvers die zich tussen de vakantiewoningen bevinden. De Bodem bestaat uit zand en aan de kant veel struiken en bomen. De grootste diepte is 16 meter. In het water zitten karpers van rond de 20 pond met enkele uitschieters over de 30 pond. Meerval zwemt er ook evenals diverse witvissoorten.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen visvakantie in Noord-Brabant of een gezinsvakantie waarbij vissen een van de activiteiten is, de Kempervennen is een uitstekende keuze. Geniet van de rustige viswateren, de prachtige natuur en de comfortabele huisjes aan het water voor een onvergetelijke viservaring.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor de Kempervennen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Brabant

Waar mag je vissen in het vakantiepark?

Visvergunning Kempervennen

  • Een visvergunning is gratis verkrijgbaar bij de receptie op het park.

Voorwaarden en bepalingen:

Waar mag je wel en niet vissen?

Niet: Op het duikmeer nr. 1 hier zwemt de grote meeval genaamd Big Mama.
Op het grote (zwem)meer nr. 2 bij de waterskibaan.
Op het grote (zwem)meer nr. 2 op de grens van het zwemgedeelte naar de water skibaan.

Wel: Op het (zwem)meer nr. 2 aan de kant van het strand.
Op het (zwem)meer nr. 1 aan de kant van de woonboten. Er is daar ook een vissteiger.
Op het (zwem)meer nr. 1 aan de achterste kom achter de woonboten.
Op de sloten/watertjes tussen de cottages.

  • De Kempervennen – Westerhoven, Noord-Brabant
  • Het Meerdal – America, Limburg
  • De Huttenheugte – Dalen, Drenthe
  • Het Heijderbos – Heijen, Limburg
  • Parc Sandur – Emmen, Drenthe
  • Port Zélande – Ouddorp, Zeeland
  • De Eemhof – Zeewolde, Flevoland

Vakantiepark Kempervennen biedt uitstekende vismogelijkheden voor karper, brasem, snoek en voorn. Lees onze vistips, en vang meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *