Vissen in Apeldoorn

Vissen in Apeldoorn

Vissen in Apeldoorn

Apeldoorn is een fantastische visbestemming in Gelderland. Met diverse visvijvers, kanalen en plassen biedt Apeldoorn tal van mogelijkheden om een geslaagde visdag te beleven. Ga karpervissen op het Matenpark, de Malkenschoten vijvers en/of de Zuiderparkvijvers, of zoek de uitdaging op met een voersessie op het Apeldoorns Kanaal of Bussloo.

Ook de vele weteringen om Apeldoorn heen en het Apeldoorns Kanaal zijn goede stekken voor snoek en baars, terwijl de Zuiderparkvijvers en het Apeldoorns Kanaal fantastisch zijn voor witvissers. Lees onze tips en vang meer in Apeldoorn!

Karpervissen in Apeldoorn

Maak hit en run stekjes op het Matenpark, de Malkenschoten vijvers en/of de Zuiderparkvijvers en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op het Apeldoorns Kanaal of Bussloo. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Apeldoorn

De vele weteringen om Apeldoorn heen en het Apeldoorns Kanaal zijn goede stekken voor snoek en baars. 

Ga op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten en andere potentiële hotspots.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor ondiep zwemmend kunstaas. Zeker in de zomer heb je veel last van waterplanten. Vis trollend met crankbaits en je kunt baars en snoek verwachten.

Voor snoekbaars kun je het beste enkele kilometers rijden en gaan vissen op het Twentekanaal en/of IJssel.

Witvissen in Apeldoorn

Apeldoorn is fantastisch voor witvissers! Zowel de vijvers in de woonwijken als ook het Apeldoorns Kanaal zijn prachtige witvis wateren. Ga op pad met de winkle picker of method hengel naar de Zuiderparkvijvers of ga met de vaste stok aan het Apeldoorns kanaal zitten en je kunt voorns en grote brasems verwachten.

Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Apeldoorn. Vind een wiervrij plekje en je beleeft een leuke en vangstrijke visdag.

Steur vissen in Apeldoorn

Start de auto en rijdt naar ’t Smallert. Dit is dé plek waar je heen wil om steur te vangen. Op slechts 15 kilometer van Apeldoorn vang je de grootste steuren in Emst.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avonturenvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Wil je liever helemaal bij de basis beginnen qua uitleg, dan hebben we een speciaal blog over steurvissen voor beginners.

Forel vissen in Apeldoorn

De forelvisser gaat ook naar Emst, ’t Smallert heeft diverse forelvijvers waar je terecht kunt voor een leuke visdag. Alle forel en zalmforellen die je vangt mag je meenemen, zonder extra kosten. Er is een speciale slachtruimte aanwezig. Wees slim en maak de vis ook tussendoor schoon zodat je geen lange wachtrijen hebt aan het eind van de dag. 

Visboot huren in Apeldoorn

De beste visboot in regio Apeldoorn huur je in Nunspeet bij het Veluwemeerpensioen.

Een visboot huur je op het Veluwemeer bij het Veluwemeer Pension. Zowel de overnachting, als de visboten zijn goed verzorgd en snel geregeld. Cees en Ingrid dragen zorg voor de gasten, dus als visser moet je zeker op de hoogte zijn van hun diensten. 

Zet bij het uitvaren vanaf “de oude pol” wel even je motor wat ondieper zodat je niet onnodig de bodem omploegt of schade aan de motor maakt.

De beste visstekken van Apeldoorn: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Apeldoorn echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Apeldoorn dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers is het Apeldoorns Kanaal interessant, voor de serieuze karpervissers is Bussloo een echte uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Apeldoorn? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Apeldoorn?

Lijst van viswateren HSV Apeldoorn:

 • Nieuwe Wetering vanaf de stuw bij de Kraaijenjager tot Werler (weg).
 • Apeldoornskanaal

Stadswateren Apeldoorn

 • Drie vijvers aan de Robert Kochstraat
 • Vijver Prinsenpark
 • Vijver Verzetstrijderspark
 • Vijver Sprengenpark
 • Vijver a/d Koningslijn
 • Vijver Kayersdijk
 • Vijver Zuiderpark
 • Vijver aan de Reuweg
 • Vijver aan de Paramariboweg
 • Vijver aan de Rijnstraat pas op voor de aanwezige hoogspanningskabels.
 • Vijver aan de Haringvliet
 • Twee vijvers aan Malkenschoten
 • Vijver aan de Laan van Malkschoten
 • Twee vijvers aan de Lange Amerikastraat
 • Alle vijvers in Apeldoorn, ten oosten van het kanaal, met uitzondering van de vijver langs de Deventerstraat, tegenover de Balustrade en het zuidelijke stuk van de vijver langs de Vellertsdijk ( vanaf de Lobroeksweg naar het zuiden). Het is verboden zich in of op het water te bevinden.
 

Voorwaarden en bepalingen:

 • Nachtvissen (het vissen tussen één uur na zonsondergang en één uur voor zonsopkomst) is verboden.
 • Het is verboden om vis mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *