Vissen in Veendam

Vissen in Veendam

Veendam is een uitstekende plek om te gaan vissen. Er zijn tal van mogelijkheden, van het vissen op karper in de kanalen tot het vissen op voorn in de vele visvijvers. Hieronder geven we je tips en tricks om succesvol te vissen in Veendam. Of je nu een dagje, weekendje of weekje weg bent in deze prachtige regio van Groningen, pak je vishengel en ga eropuit!

Veendam heeft een aantal mooie grote kanalen in de omgeving zoals het Oosterdiep, Wildervanckkanaal, Dalkanaal, Veendam-Mussels en het Winschoterdiep. Zoek een mooi plekje aan een kanaal en laat je verrassen door het rijke visbestand van deze Groningense viswateren.

Witvissen in Veendam

Het Oosterdiep biedt veel mogelijkheden voor witvissen, met name voorn en kolblei zijn veelvoorkomende vissoorten. Hoewel het meestal niet om grote vissen gaat, is er wel een grote hoeveelheid te vangen. Als er weinig tot geen stroming is, is het aan te raden om in het midden van het Oosterdiep te vissen, op 1 tot 2 centimeter van de bodem. Het is belangrijk om je aas veel te bewegen door het regelmatig op te tillen en terug te trekken, dit is vaak effectief om te vangen. Als er toch een sterke stroming is, kun je beter dichterbij vissen en je aas mee laten gaan met de stroom.

Een mix van donker voer en hennep is een populaire combinatie om witvis te vangen in Veendam. 

In de maanden september tot november trekken de wat dikkere witvis de havens in, waardoor dit een gunstige periode is om te vissen. In de zomermaanden is er vaak een grote hoeveelheid vis te vangen, maar dit zijn meestal geen grote exemplaren.

Roofvissen in Veendam

De vele kanalen om Veendam heen zijn goede stekken voor snoek, snoekbaars en baars. 

Ga op zoek naar obstakels onderwater, bruggen, inhammen, waterplanten en andere potentiële hotspots. Check voor interessante dieptes altijd eerst even Sonar Chart Viewer.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor kunstaas met een zwemdiepte van 1,5-2 meter. Vis trollend met crankbaits en je kunt alle soorten roofvis verwachten.

Snoek vang je het beste door trollend te vissen langs de taluds van de vaargeul, zowel het trollen met de fireball alsook het trollen met kunstaas is erg effectief. 

Baarsvissen op de kanalen is goed zoeken, de meeste kans maak je rond de taluds van de insteekhavens of zwaaikommen. Hier profiteert de baars van de kleine aasvissen die zich hier vaak ophouden. Vis traag met kleine shads of creature baits en gebruik een ultra light hengel want de aanbeten zijn vaak voorzichtig.

Karpervissen in Veendam

Voor karperliefhebbers is Veendam een ware oase. Er zijn veel kanalen en visvijvers waar karper te vinden is. Een van de populairste plekken om karper te vangen het Borgerswold. Het Borgerswold is gelegen aan de zuidwestkant van Veendam. Er zijn diverse plekken langs de oevers waar je kunt vissen.

Informeer vooraf even naar vis- en looprechten, je mag niet overal lopen en/of een karpertent opzetten. Houdt je van een echte uitdaging? Start dan eens een voercampagne op het Wildervanckkanaal, het Veendam-Musselkanaal of het Dalkanaal! Karper vissen op de kanalen is een echte uitdaging, kost tijd en energie maar de beloning en voldoening is des te groter.

Visboot huren in Veendam

Huur op 20 minuten rijden de Whaly bij Bootverhuur Blauwestad en je kunt lekker vissen en of touren over het Oldambtmeer.

Ga dropshotten of trollen met ondiepe crankbaits of werp de wierbedden af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op het Oldambtmeer het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

Vissen in veendam

Forel vissen in Veendam

Ga naar Valthermond hier kun je een heerlijk dagje uit forelvissen, ook voor een gezellig hapje & een drankje ben je hier aan het juiste adres. De locatie is perfect geschikt voor dagjes uit, vissen met vrienden of familie.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Veendam

Op slechts 30 minuten rijden kun je steurvissen in Valthermond of Ter Apelkanaal.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en meervalvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Valthermond of Ter apelkanaal.

De beste visstekken van Veendam: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Veendam echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Groningen en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Groningen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers, witvissers en karpervissers zijn de vaarten en kanalen goede stekken. Lees ook onze tips over het vissen in Winsum, het Oldambtmeer en/of Winschoten.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Veendam? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Veendam?

Visvergunning HSV Veendam:

 • Kanaal Veendam Musselkanaal
 • Diep Oude Verlaat
 • Kalkwijksterdiep
 • Langebosch/Borgerswold te Veendam. Gebruik van boten is in Borgerswold verboden. Gebruik van tenten, bivvy’s e.d. ten behoeve van de nachtvisserij
  is verboden. Wel toegestaan is het gebruik van een paraplu met een max. diameter van 2,5 m die is voorzien van een open voorzijde van min. 1,5 m breed. Men dient zich te houden aan de gedragsregels die staan op de bebording van de gemeente Veendam bij de ingang van de vijver. Rond de woonhuizen in Langebosch mag met max 1 hengel worden gevist en niet ’s nachts. Zie de visplanner.nl.
 • Westerdiep en Oosterdiep
 • Borgercompagniester diep
 • Langewijk
 • Gedeelte wijk nummer één
 • Ommerlanderwijksterhoofddiep of Doorsnee
 • Vaarverbinding Bareveld-Langebosch
 • Visplas Langeleegte
 • Vissen mag uitsluitend op daartoe aangelegde visplaatsen.
 • Verboden vis mee te nemen.
 • Verboden voor (belly)boten en surfplanken, barbecue en open vuur zijn verboden.
 • Parkeren kan bij het buurt huis of de parkeerplaats bij de naast gelegen tennisvelden.
 • Wateren langs de N33 te Veendam in de Dallen II
 • Het Dalkanaal
 

Voorwaarden en bepalingen HSV Veendam:

 • Het is verboden meer dan één snoek in bezit te hebben (In sommige wateren en in alle vijvers mag helemaal geen vis worden meegenomen, lees daarom alle voorwaarden bij het betreffende water).
 • Gevangen snoekbaars groter dan 70cm, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Snoekbaars gevangen in maart, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Het is verboden te vissen in sluiskolken. Daarnaast is het verboden te vissen binnen een afstand van 50 meter van VISpassages en andere vismigratievoorzieningen.
 • Het is niet toegestaan zich met gemotoriseerde voertuigen op schouwpaden te bevinden.

Bijzondere bepalingen Borgerswold:
Gebruik van boten is in Borgerswold verboden;
gebruik van tenten, bivvy’s e.d. ten behoeve van de nachtvisserij is verboden;
wel toegestaan is het gebruik van een paraplu met een max. diameter van 2,5 m die is voorzien van een open voorzijde van min. 1,5 m breed;
men dient zich te houden aan de gedragsregels die staan op de bebording van de gemeente Veendam bij de ingang van de vijver.
Nachtvissen dicht bij de huizen is niet toegestaan.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *