Vissen in Groningen stad

Vissen in Groningen stad

Groningen staat bekend als een echte studentenstad vol gezelligheid. Naast een mooi centrum en bruisend nachtleven is er ook onderwater veel te beleven. Diverse wateren zoals het Noord-Willemskanaal, van Starkenborghkanaal, Paterswoldemeer en het Damsterdiep huisvesten tal van vissoorten, de viswateren en visstand in de gemeente Groningen en het nabij gelegen Westerkwartier is buitengewoon goed te noemen.

Karpervissen in Groningen

Het Paterswoldsemeer, het oude winschoterdiep en het Eemsterdiep, ze herbegen allemaal een mooi bestand aan karper! Liever wat simpeler beginnen? Kies dan één van de kleinere vijvers en watergangen in de woonwijken van Groningen. Vaak kun je hier instant met boilies of blikje zoete maïs leuke vangsten verwachten. 

Ben je een die-hard karpervisser die houdt van een uitdaging? Start dan eens een voersessie op één van de grote kanalen zoals het van Starkenborghkanaal in Groningen stad.

Roofvissen in Groningen stad

Streetfishing is erg populair in Groningen stad, en dat is niet heel gek als je op Google Maps kijkt zie je al snel tal van grachten vol interessante bruggen en duikers. Baars, snoekbaars en snoek zijn het hele jaar door goed vangbaar in deze wateren(op de gesloten tijd na natuurlijk).

Met name in de winter als de winter zich samenschoolt zijn dit fantastische wateren om met doodaas op pad te gaan.

Witvissen in gemeente Groningen

Grote brasem en grote voorn kun je goed vangen in de Groningse wateren. De waterkwaliteit is super goed en dat zie je terug in de afmetingen van de brasems, voorns en andere witvissoorten. Zowel met de vaste stok, feeder- als methodhengel is het goed vissen in Groningen stad. Kies een mooie vaart en vis met schraal vismeel voer en je kunt je lol op.

Liever met de winkle picker of korte vaste hengel op pad? Kies dan bijvoorbeeld voor het Aduarderdiep of Hoendiep. Geen zorgen, er zijn genoeg goede witvis plekken om te vissen in Groningen.

Steur vissen in Groningen

De dichtsbijzijnde vijver om steur te kunnen vissen is Beek en Bron in Niebert. Op slechts 20 kilometen van Groningen centrum kun je je hart ophalen wat betreft het vangen van deze fantastische sportvis. Zowel het vissen met eigen hengel, als ook hengelhuur is mogelijk. 

Ga je graag goed voorbereid op pad? Lees dan nog even na wat je allemaal nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

Goede visplekken Groningen: Alles wat je moet weten

Wil je echt genieten van het vissen in de stad Groningen en een stek écht goed aanpakken? Boek dan een visvakantie in Groningen en beleef jouw vakantie op één van de beste visbestemmingen in de provincie Groningen.

Groningen heeft fantastische viswateren voor alle vistechnieken. De Groningse binnenstad is met zijn stadsgrachten een ideale stek voor diverse vistechnieken. Met name in de winter schoolt hier de vis en roofvis samen, ideaal om dus uit te werpen met creature baits of statisch te vissen met doodaas.

De landelijke vispas geeft niet overal visrecht, check dus even de visplanner voordat je gaat vissen in Groningen en haar wateren. Lees ook vissen in Veendam, als je in de regio wilt vissen.

 

 1. Verbindingskanaal in de stad Groningen
 2. Deense haven
 3. Finse haven
 4. Zweedse haven
 5. Hunze haven
 6. Lopende Diep
 7. Drentsche Aa vanaf de instroom in het Noord-Willemskanaal tot de spoorlijn Assen-Groningen (dus in de provincie Groningen).
 8. Noorderhaven
 9. Oosterhaven
 10. Oosterhamrikkanaal, verboden te vissen vanaf de busbaan zijde Kapteynbrug – Oliemuldersbrug).
 11. Schuitendiep
 12. Turfsingel
 13. Woonschepenhaven
 14. Zuiderhaven
 15. Eendrachtskanaal
 16. Boterdiep 
 17. Damsterdiep , tot 200 m voor de sluizen.
 18. Eelderdiep en Omgelegde Eelderdiep van het Koningsdiep tot de weg Donderen- de Punt.
 19. Drentsediep 
 20. Harener Vaartje 
 21. Hoornsediep , Omlopen in april en mei verboden te vissen.
 22. Hoonse diep 
 23. Paterswolderschipsloot aan de zuidzijde van de Schipsloot is het verboden te vissen.
 24. Afleidingskanaal bij De Punt 
 25. Noordlaardervaartje de wal aan de landzijde is verboden.
 26. Kroddebuurstermaar
 27. Westerwijtwerdermaar D
 28. Sint Annermaar
 29. Sint Annerwaterlozing
 30. Klundertocht
 31. Kievietstocht
 32. Waterlozing vanaf de stuw tot de dam bij de Thesingerweg.
 33. Geweide
 34. Thesingermaar

Speciale aanvullingen:

Woldmeer en bijbehorende watergangen in Meerstad waaronder de kanobaan

Het is verboden: 

 • Zich met auto’s, motoren, bromfietsen en andere voertuigen op oevergrongen, onderhoudspaden en dijken te begeven. Gemotoriseerd verkeer op fietspaden is niet toegestaan.
 • Om te vissen vanaf beweegbare bruggen en voor de doorvaartopeningen van vaste bruggen of op andere wijze de scheepvaart te belemmeren.
 • • Om te vissen tussen 2 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopkomst.
 • • In de directe nabijheid van woningen en bouwkavels te vissen en op plekken waar de privacy van bewoners kan worden verstoord.
 • • Gevangen vissen mee te nemen. Alle gevangen vis dient in hetzelfde water te worden teruggezet. Uitzet van elders gevangen of aangeschafte vis is streng verboden.
 • IJzeren hengelsteunen te gebruiken.
 • Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Sportvisserij Groningen Drenthe viswedstrijden in het Woldmeer te organiseren of hieraan deel te nemen.
 • Bovengenoemde bepalingen gelden ook voor de bewoners van Meerstad. Ook voor hen geldt dat sportvissen, ook vanaf eigen erf, alleen is toegestaan mits men in bezit is van een geldige VISpas.

Glimmen

de plassen van Staatsbosbeheer langs de A28 ter hoogte van Glimmermade.

In de noordelijke plas is vissen uitsluitend toegestaan op de oostoever (kade Drentsche Aa ) en in de zuidelijke plas uitsluitend op de west- en noordwestoever (evenwijdig aan de secundaire weg langs de A28).

Vanaf de dijk die langs de zuidzijde van de plas naar de Drentsche Aa loopt en het daar gelegen schiereiland mag niet worden gevist. Wadend vissen en vaartuigen zijn niet toegestaan.

vissen in groningen

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *