Vissen in Roermond

Vissen in Roermond

Roermond heeft een actieve hengelsportvereniging, dit geeft veel mogelijkheden voor vissers in de omgeving. Een populaire stek is de Maas, die door het oude stadscentrum van Roermond stroom. Een ander bekend water om zijn rijke visbestand is Het Lateraalkanaal Linne-Buggenum.

Ook de Oolderplas en de Noordplas zijn een goede optie. Zeker in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Roermond heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Roermond

De Maasplassen zijn fantastisch voor de karpervissers in de regio van Roermond.

Karpervissen op de Maasplassen is met name goed in het voorjaar en de zomer goed. De rivier is op dat moment kouder dan de stilstaande grindgaten, de karpers zoeken met name de zones op met losgroeiende waterplanten, als je met de boot op pad gaat kun je ze in de zomer ook rond de grote wierbedden met het blote oog spotten. 

Goede stekken zijn de kantzones met grote ondieptes en interessante taludranden, ook de zones waar waterplanten groeien zijn potentiële hotspots.. 

Voer als je de kans hebt, 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten. Probeer niet teveel met pellets te vissen, dit trekt zeker in de zomermaanden overmatig veel witvis aan.

Roofvissen in Roermond

Vele vijvers, vele stekken. Zowel de struinend als statisch zijn goede technieken in de wateren van Roermond. 

Ga op vanaf de kant op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten op de vijvers, zoek op de Maas naar mooie onderbrekingen in de stroming, diepteverschillen en/of andere potentiële hotspots. Voor snoek heb je de beste kans op de vijvers en sloten, voor snoekbaars op de Maas en voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij bruggen en duikers in de woonwijk of de mondingen van de Maas. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.

Vissen in Roermond

Witvissen in Roermond

Zowel de Maas als de Maasplassen bieden uitstekende mogelijkheden voor de feedervisser. Wil je zekerheid van vangsten dan kies je voor de Maas, houdt je van een uitdaging dan kies je voor één van de maasplassen. Vis met veel aas, zwaar en schraal voer en dan is er van voorjaar t/m het najaar wel goed witvis te vangen. 

Ga je liever methodvissen in Roermond, ga dan aan de slag op één van de vele stadsvijvers. Met name in de zomermaanden levert dit een leuke visserij op met grote brasems en zeelt.

Steur vissen in Roermond

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Landgoedvisserij Someren, hier kun je van Mei tot en met September steurvissen. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Roermond

In Roermond kun je je maaltje vangen bij Forelrivier Reuver in de buurt van Venlo. Een unieke dag forelvissen in Limburg voor het hele gezin! 

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Sloep huren in Roermond

Ga lekker met een sloep de Boschmolenplas op of huur een visboot op één van de andere maasplassen. Deze prachtige grindgaten zijn leuk en nog mooier om te ontdekken vanaf het water. 

Ga dus op pad met je eigen rubber visboot of huur er één van de vele aanbieders.

De beste visstekken van Roermond: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Roermond echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Limburg en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Roermond dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de taluds en waterplanten van de Maasplassen goede stekken, net als voor de serieuze karpervissers.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Roermond? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Waar mag je vissen in Roermond?

Lijst van viswateren HSV Roermond

 • Maas
 • Het Lateraalkanaal Linne-Buggenum
 • Kanaal De Groene Rivier
 • Smalbroek
 • Oolderplas
 • Doncker Nack
 • De Weerd
 • Noordplas
 • Zuidplas
 • Jachthaven de Rosslag
 • Asseltse Plassen

Voorwaarden en bepalingen:

Stadswateren gemeente Roermond;

Vissen met maximaal twee hengels.

De vergunninghouder wordt geacht zonder vergunning te vissen of te hebben gevist wanneer hij:

1. De bepalingen in de Visserijwet niet in acht neemt.

2. Gebruik maakt van lokmiddelen die verontreiniging van het water tot gevolg hebben, o.a. duivenmest. Vissen en voeren met gekleurde maden is verboden.

3. Vist in of binnen een afstand van 25m. Van de vispassage, gelegen in de Groene Overlaat bij de Maastrichterweg, en vist binnen een afstand van 25m. Stroomafwaarts van de ECI Waterkracht Centrale.

4. De nachtvisserij beoefent gedurende het gehele jaar.

5. Vist met een meertandige haak.

6. Alle vissen dienen na de vangst onmiddellijk in hetzelfde water te worden teruggezet. Verkopen van gevangen vis is verboden.

7. Vis bewaart in een leefnet dat korter is dan 2,5 meter diameter hoepel <40 cm en niet fijnmazig is.

8. Vist vanaf de bruggen over de Roer of vanaf bruggen over de Hambeek, incusief de Rode brug.

Verder gedragsregels aan het water zijn:

Loslopende honden en kamperen zijn niet toegestaan. Achterlaten van afval, plastic en vislijn kunnen dodelijk zijn voor vee en watervogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *