Vissen in Den Helder

Vissen in Den Helder

Den Helder heeft talloze vismogelijkheden voor iedereen die van vissen houdt. De Waddenzee en Noordzee zijn natuurlijk de perfecte plek om te vissen op zoutwatervissen zoals kabeljauw, makreel en zeebaars. Maar ook de binnenwateren, zoals de vijvers, polders en kanalen, bieden goede visstekken. Denk bijvoorbeeld aan de koegras polder, het Noordhollands kanaal of één van de wateren in het oude centrum van Den Helder, waar je baars, snoek, brasem en karper kunt vangen. Ook de vele havens zijn geliefde visstekken.

Wil je liever in de natuur vissen? Dan zijn de polders en meren rondom Den Helder ideaal voor het vangen van snoek, karper en baars. Met zoveel verschillende visplekken in de kop van Noord-Holland heeft Den Helder voor iedere visser wat te bieden.

Karpervissen in Den Helder

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Noordhollands kanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op het Noordhollands kanaal.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren, koegras polder en de vijvers in Den Helder een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Den Helder

Vele vaarten, vele stekken. Zowel streetfishing als het struinendvissen in de polder zijn goede technieken in de wateren van Den Helder. 

Ga je op snoek vissen in de Koegras polder kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Witvissen in Den Helder

Den Helder heeft een paar mooie witvis stekken, Noordhollands kanaal is wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je zitkist te gaan zitten en met de dobber net over het kant talud heen te vissen of een voerstek te maken op twee lengtes met de winkle picker. Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

Vis met name in de winter in de havens met een vaste stok 0p 5-6 meter lengte voor een actieve en leuke visserij.

Steur vissen in Den Helder

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de avonturenvijver van Outdoorpark Friesland, hier kun je het hele jaar door steurvissen.

Vind je dat een steur van 1,5 meter te klein is om te vangen? Meld je dan aan voor de BIG Game visvijver. Hier zwemmen tientallen steuren van meer dan 2 meter en meer dan 50 kilo!

Bij het beginnen met steurvissen is het belangrijk om de basis van de techniek onder de knie te krijgen. Dit maakt het vissen op steur nog leuker en succesvoller. Wij geven je uitleg van de eerste worp tot aan het vangen de jouw eerste steur. Begin met steurvissen en wie weet ben jij volgend jaar de steur-expert.

Vissen in Den Helder

Forel vissen in Den Helder

Op een uur rijden van Den Helder kun je je maaltje vangen bij Forel for All in St. Annaparochie. Je mag er zelfs vissen met een blinker(enkele haak)!

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Den Helder

Als je in Den Helder bent dan ga je niet voor een roofvisboot of sloep om de natuur te ontdekken. Dan huur je natuurlijk een echte visboot zoals de MS-Fish of de Mercuur

Geloof ons maar, het is mogelijke zee-misselijkheid meer dan waard. Vraag vooraf even naar de actuele vangsten en je hebt een leuke visdag vol actie in het vooruitzicht. Je kunt vaak kiezen uit makreel-, kabeljauw en/of wrakvissen.

De beste visstekken van Den Helder: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Den Helder echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Den Helder dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers is de koegras polder fantastich, voor de witvissers het Noordhollands kanaal en voor de serieuze karpervissers ook..

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Den Helder? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Den Helder?

Lijst van viswateren HSV Den Helder:

 • Noordhollandsch Kanaal beginnend bij het Marine Museum in het Werfkanaal tot de grensscheiding tussen de gemeente Den Helder en gemeente Zijpe.
 • Balgzandkanaal en Spuikanaal
 • Koopvaarders Binnenhaven vanaf de brug in Willemsoord tot de Koopvaar- derschutsluis te Den Helder.
 • Stadsgracht Den Helder vanaf Fort Erfprins, via de Prins Willem-Alexander- singels, Kerkgracht, Loodsgracht etc. tot en met de Bassingracht.
 • Werfkanaal Den Helder vanaf het Marine Museum in het Werfkanaal tot de brug in Willemsoord.
 • Polder Het Koegras: Doggersvaart – Korte Vliet – Middenvliet – Schoolvaart – Langevliet – Callantsogervaart – Hecazijvliet (oude gedeelte Van Foreestweg Oogduyne) – De Slenk te Julianadorp en het gedeelte tussen de Langevliet.
 • Erfprinsgrachten
 • De wateren in de stadsgedeelten De Schooten en Nieuw Den Helder.

Nachtvissen in de wateren van HSV Den Helder is alleen toegestaan in de wateren welke langs de openbare weg te bevissen zijn, met uitzondering van:

 • Avonturenvijver Torplaan, gelegen tussen de Ravelijnweg en de Hendrik Baskeweg. Nachtvissen en vissen met 3 hengels is hier verboden.

Vijver de Schooten, gelegen tussen de Walvisvaarderweg, Vrede en Veiligheid en bejaardentehuis De Golfstroom. Nachtvissen vanaf de oostoever, flats Heiligharn, is verboden.

Informatie over nachtvissen bij HSV Den Helder, zie www.hsv-denhelder.nl

 • De Liniewateren vanaf de brug in de Huisduinerweg tot de brug in de Schooteweg.
 • Watergang Burgermeesterhouwelingsingel
 • Linie buitenliniegracht
 • Watergangen Deibelkamp
 • Water Huisduinerweg
 • Wateren Timorpark
 • Sloot om de Linievelden
 • Fort westoever, Spoorweghaven
 • Wateren Ravelijnweg
 • Doggershoek
 • Wateren naast Rijksweg
 • Water bij de Mc Donalds
 • Water bij Kooypunt
 • Noorderhaven

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!
 • Nachtvissen in de wateren van HSV Den Helder is alleen toegestaan in de wateren welke langs de openbare weg te bevissen zijn, met uitzondering van:
 • Avonturenvijver Torplaan, gelegen tussen de Ravelijnweg en de Hendrik Baskeweg. Nachtvissen en vissen met 3 hengels is hier verboden.
 • Vijver de Schooten, gelegen tussen de Walvisvaarderweg, Vrede en Veiligheid en bejaardentehuis De Golfstroom. Nachtvissen vanaf de oostoever, flats Heiligharn, is verboden.

  Informatie over nachtvissen van HSV Den Helder, zie www.hsv-denhelder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *