Vissen in Venlo

Vissen in Venlo

Venlo centrum en omgeving hebben veel vismogelijkheden. Een populaire stek is de Maas, die door het oude stadscentrum van Venlo loopt. De rivier is bekend om zijn rijke visbestand, met onder andere baars, snoekbaars, brasem en barbeel.

Ook de vele vijvers zijn een goede optie. Zeker in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Venlo heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Venlo

Maak hit en run stekjes op de vele vijvers in en om Venlo en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Venlo heeft verschillende leuke visvijvers voor karpervissers. zoals de Bronnen, Het Beatrixpark en De Hoek Groenveldsingel/Ambrosiusstraat(alleen voor jeugdige vissers).

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op de Maas, let op je mag niet overal in de jachthaven vissen. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Roofvissen in Venlo

Vele vijvers, vele stekken. Zowel de struinend als statisch zijn goede technieken in de wateren van Venlo. 

Ga op vanaf de kant op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten op de vijvers, zoek op de Maas naar mooie onderbrekingen in de stroming, diepteverschillen en/of andere potentiële hotspots. Voor snoek heb je de beste kans op de vijvers en sloten, voor snoekbaars op de Maas en voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij bruggen en duikers in de woonwijk of de mondingen van de Maas. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.

Witvissen in Venlo

De Maas is veruit favoriet bij brasem, winde en barbeelvissers. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de Maas. 

Ga je specifiek voor zeelt op pad? De Tangkoel en het Zilvermeertje, zijn erg geschikt voor witvissen. Zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven, met wormen of mais als aas maak je goed kans. Misschien is de methodfeeder wel de leukste hengel om ze aan te vangen.

Steur vissen in Venlo

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Landgoedvisserij Someren, hier kun je van Mei tot en met September steurvissen. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Vissen in Venlo | Vissen in de Maas

Forel vissen in Venlo

In Venlo kun je je maaltje vangen bij de Maashof.  Midden tussen de bossen, aan de rand van Venlo, liggen de prachtige forellenvijvers van Maashof verscholen. De vier vijvers zijn goed  gevuld met zowel zalm- en regenboogforellen. Twijfel je of forelvissen iets voor je is? Iedereen is van harte welkom om het een keertje te proberen, ook zonder visvergunnning. Maashof biedt eveneens clinics forelvissen aan.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Venlo

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Venlo en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Voor een lekker dagje uit met de boot kun je het beste een stukje rijden naar Roermond om de TendR 600 te huren! Deze heeft een comfortabele rondzit met hoge rugkussens en heeft een ruime achterbank en daarachter ligt nog een luxe Bunkussen om op te zonnen. De boten beschikken ook over een vast zwemplateau, zodat je gemakkelijk terug in de boot komt na het zwemmen. Niet erg geschikt om te vissen dus, maar wel om lekker te genieten op de wateren van Limburg.

De beste visstekken van Venlo: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Venlo echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Limburg en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Venlo dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de werpende snoekvissers zijn de vijvers goede stekken, voor de serieuze karpervissers is de Maas dé uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Venlo? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Waar mag je vissen in Venlo?

Lijst van viswateren HSV Venlo :

 • Maas
 • Haven Groot Boller
 • Tangkoel
 • Zilvermeertje
 • De Oude Beemden
 • Beatrixpark
 • Aan de bronnen
 • Hoek groenveldsingel/Ambrosiuslaan
 • Noordervaartlaan/Oude Turfstraat
 • Jachthaven Maasboulevard
Vissen in Venlo

Voorwaarden en bepalingen:

Het is verboden:

 • Meer dan 1 kg aas + voer per visdag te gebruiken, c.q. in bezit te hebben.
 • Zich op of in het water te bevinden.
 • Parkeren is vrij toegestaan aan de Jachthavenweg mits een kopie van de bijbehorende VISpas achter de voorruit is geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *