Vissen in Ommen

Vissen in Ommen

Ommen en het vechtdal hebben veel vismogelijkheden. Een populaire stek is de Overijsselse Vecht, die langs het oude stadscentrum van Ommen stroomt. De rivier is vooral bekend door de vele aangrenzende campings en goede visplekken.

Ook de Dante Vijvers, de Regge en het Ommerkanaal zijn een goede optie. Zeker in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Ommen heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.

Karpervissen in Ommen

Maak hit en run stekjes op de vele vijvers in de woonwijken en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op de Regge, Ommerkanaal of Overijsselse Vecht. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Als je op de Vecht gaat vissen, voer dan net achter de steenstort onder eigen kant, de karpers azen precies op de grens van de stenen en de harde zand rivierbodem.

Baars en snoekbaars vissen in Ommen

De Vecht en het Ommerkanaal zijn de beste plek. Met name snoekbaars is een groot deel van het jaar goed vangbaar in de Vecht vanaf de kant. Ga in de zomermaanden of najaar werpend vanaf de kant bezig. Kies een hengel van 2.70mtr en 2500-formaat spinmolen, kunstaas van 7-10cm en je vangkansen zijn met name in de avonduren echt goed. 

Voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij stuwen en bruggen van het Ommerkanaal. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.

Vissen in Ommen Vissen in het Vechtdal

Snoekvissen in Ommen

Zowel in de Dante vijvers, alsook in de Alteveer vijvers is er goed snoek te vangen, ook de Overijsselse Vecht, de Regge en het Ommerkanaal hebben een mooi snoek bestand. Werp de begaanbare stekken af met kunstaas en een aanbeet is iedere dag sowieso goed mogelijk. Staan de snoeken echt ‘aan’ dan ga je er zeker meerdere vangen.

Kies voor toegankelijk kunstaas zoals shads, jerkbaits en spinnerbaits voor het meeste succes.

De vijvers van Ommen zijn met name in de winter erg goed voor het vissen op snoek. Kies voor het vissen met doodaas of vis je kunstaas traag binnen. Werp de stekken wel goed uit, de snoeken zijn in de winter erg voorzichtig.

Witvissen in Ommen

De Overijsselse Vecht is veruit favoriet voor brasem, grote voorn, winde en kopvoorns. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de Overijsselse Vecht. De vijvers zijn ook erg geschikt voor witvissen met de method feeder. Aan het Ommerkanaal is zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven. 

Ga je specifiek voor zeelt op pad? Probeer dan eens het Ommerkanaal of de Dante vijvers, met wormen of mais als aas maak je goed kans.

Steur vissen in Ommen

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Geesteren. Op slechts 30 minuten van Ommen kun je steur vissen bij de Broekbeke.

Een spannend gevecht met een monster steur, dikke karper of mysterieuze meerval kan in de ‘Catch & Release’ vijver. Met een groot visbestand van meer dan 2500 kg is deze vijvers altijd een aanrader! Geniet ook aan de waterkant van een hapje en drankje tussen het vissen door. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de catch & release avonturenvijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Vissen op de Overijsselse Vecht

Forel vissen in Ommen

Op slechts 30 minuten van Ommen kun je je maaltje vangen bij de Broekbeke in Geesteren.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Ommen

Basbootverhuur.nl uit Raalte is de beste optie. Deze bootverhuur trailert zowel in Zwolle als in de Overijsselse Vecht bij Dalfsen en Ommen. Je krijgt een volledig uitgeruste roofvisboot tot je beschikking met uitleg van potentieel goede stekken en vistechnieken. Uniek in Nederland en dus beschikbaar in het Vechtdal. Doe er je voordeel mee, het is stap 1 naar een vangrijk dagje roofvissen met de boot in Ommen.

De beste visstekken van Ommen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Ommen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in het Vechtdal en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in het Vechtdal dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende roofvissers zijn de Vecht en de Regge goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Overijsselse Vecht en het Ommerkanaal.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Ommen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in overijssel

Waar mag je vissen in Ommen?

Lijst van viswateren HSV Ommen:

  • Bijkersplas
  • Het Nieuwe Stroomkanaal tot de Vecht.
  • Kanaal Almelo de Haandrik vanaf 100 m ten noordoosten van de sluis te Almelo tot 100 m ten zuiden van de sluis bij de Haandrik te Gramsbergen.
  • Zandwinput Brouwersgat aan de Bijkersweg even ten zuiden van de weg Nieuwleusen-Balkbrug(N377) in de omgeving van Vinkenbuurt.
  • De Marswetering
    Geen looprecht op de Landerijen van het landgoed Rechteren.
  • Beentjesgraven voor de ligging zie www.visplanner.nl
  • Stouwesloot voor de ligging zie www.visplanner.nl

Voorwaarden en bepalingen:

Vijvers in Ommen:

Nachtvissen alleen toegestaan in de maanden juni, juli en augustus.
Men dient in bezit te zijn van een geldige VISpas van HSV De Rietvoorn Ommen.
De sportvisser dient zich te houden aan de algemene voorwaarden gebruik VISpas en wettelijke bepalingen zoals genoemd in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren, uitgegeven door Sportvisserij Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *