Vissen in Hoorn

Vissen in Hoorn

Hoorn is niet alleen bekend vanwege zijn rijke historie en gezellige binnenstad, maar ook vanwege de uitstekende vismogelijkheden. De stad heeft een actieve hengelsportvereniging en daar profiteert de visser van. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder het Markermeer, de Trekvaart Alkmaar-Hoorn en de Westerkogge Polder, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

Het Markermeer is een populaire visplek in Hoorn en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en karper. De Trekvaart Alkmaar-Hoorn is ook een geweldige plek om te vissen, met name voor roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Westerkogge- en de Oosterpolder de moeite waard om te verkennen. Deze dijk biedt vele mogelijkheden om struinend te vissen en heeft een rijke populatie aan diverse vissoorten.

Naast vissen biedt Hoorn ook tal van andere activiteiten, zoals musea, winkels en restaurants. Maak er dus gerust een dagje weg van en geniet van al het moois dat deze historische stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Hoorn om een geweldige vissessie te beleven.

Roofvissen in Hoorn

Ga je op snoek vissen in de Westerkogge polder of Oosterpolder kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de polder en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij bruggetjes, taluds en andere interessante onderbrekingen van het polderstelsel.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van duikers, bruggen en/of diepere geulen van de polder. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de polders van Hoorn.

Karpervissen in Hoorn

Voorvoeren is bijna noodzakelijk als je grip wilt hebben op je vangsten op het Markermeer. De karpers zwemmen zomers relatief kort langs de kanten op zoek naar voedsel, dus zijn ook goed vanaf de kant te vangen als je het slim aanpakt. 

Houdt vooral de wind in de gaten op je weer-app. Staat de wind al een paar dagen op jouw beoogde stek te blazen, ga daar dan zeker vissen. Het trekgedrag van de grote groepen karpers wordt flink beïnvloed door de windrichting. Staat deze al enkele dagen constant op jouw stek te blazen, dan heb je goede kans op karpervangsten.

Wil je het karpervissen op groot water echt goed aanpakken? Lees dan onze tips!

Voor de beginnende karpervissers is het slimmer om de woonwijken of polder te beginnen met de hit & run techniek.

Witvissen in Hoorn

Vis vooral in de winter met de vaste stok in de havens op wintervoorn. De brasems zullen dan wat moeilijker zijn, deze zijn in de zomer uitstekend te vangen.

Kies een stek weg van zwemgasten en je kunt goede vangsten boeken als witvisser zijnde. Wees niet te zuinig qua voer, want een groep brasem, winde of voorns hebben jouw stek zo leeggevreten. Probeer ze dus vast te houden met veel en schraal lokvoer + veel aas.

De polders in Hoorn hebben ook een paar mooie witvis stekken, de grotere weteringen zijn wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je matchhengel en de dobber af te struinen. Maak één of meerdere voerstekjes en vis deze systematisch af.  Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

Visboot huren in Hoorn

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Hoorn en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur in Lutjebroek en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Polder te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De polderwateren kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies lekker voor het vissen met de rubberboot + elektro

De grotere weteringen in de polder zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Vissen in Hoorn

Forel vissen in Hoorn

Forelvissen in Hoorn doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de forelvijvers. Er worden iedere dag forellen uitgezet, zodoende zijn je vangstkansen goed!

Hengelhuur, forelaas en accessoires zijn op locatie beschikbaar. Ideaal als je een dagje zonder vergunning wilt vissen. 

Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op forel.

Steur vissen in Hoorn

Steurvissen in Hoorn doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. De Big Game vijvers zijn een echte sport en uitdaging, zowel voor de geoefende vissers alsook voor de recreant! 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wat je nodig hebt? Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

De beste visstekken van Hoorn: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Hoorn echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Hoorn dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de polderwateren goede stekken, voor de serieuze karpervissers is het Markermer een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Hoorn? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Hoorn?

Lijst van viswateren HSV Hoorn:

Het vliegvissen in de gehele Vollerswaal alsmede het vissen thv. de Overslagkade is verboden.

Hoornse Hengelaarsbond (HHB) te Hoorn:

  • De wateren binnen de gemeentegrenzen van Hoorn vanaf de Vollerswaal tot de Pakhuisbrug is vissen verboden.
  • Oosterpolder

Voorwaarden en bepalingen:

Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *