Vissen in Uithoorn

Vissen in Uithoorn

Uithoorn, bekend om zijn mooie ligging aan de Amstel en historische charme, heeft ook uitstekende vismogelijkheden te bieden. Met een actieve hengelsportvereniging en verschillende wateren in de omgeving, waaronder de Amstel, het Zijdelmeer, en de Bovenkerkerpolder en/of Polder Groot Mijdrecht, biedt Uithoorn voor elke hengelsporter wat wils.

De rivier de Amstel, die door Uithoorn stroomt, is een populaire visstek. Hier kun je diverse vissoorten vangen, zoals snoek, brasem en karper. Het Zijdelmeer, centraal gelegen in Uithoorn, biedt ook geweldige kansen op een goede visdag, vooral voor roofvissers die op snoek en baars vissen. En voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige, landelijke visplek, zijn de Bovenkerkerpolder en Polder Groot Mijdrecht echte aanraders. Deze polders zijn populair bij vissers in de regio vanwege hun rust en struin mogelijkheden.

Naast vissen heeft Uithoorn ook andere activiteiten te bieden, zoals historische bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Maak er dus gerust een weekendje weg van en geniet van alles wat Uithoorn te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, in Uithoorn zijn er genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke visdag.

Witvissen in Uithoorn

De Amstel is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Amstel bij Uithoorn is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de winkle picker ook zeer effectief! Vooral tegen de en in de buurt van de waterplanten zijn goede resultaten te behalen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Uithoorn is het Zijdelmeer. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of method feeder, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant kan drassig zijn, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Roofvissen in Uithoorn

Ga je op snoek vissen in De Bovenkerkerpolder en/of polder Groot Mijdrecht kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de polder en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij bruggetjes, taluds en andere interessante onderbrekingen van het polderstelsel. Ook de Amstel is een goed water om te snoekbaarzen.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van duikers, bruggen en/of diepere geulen van de polder. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de polders van Uithoorn.

Vissen in Uithoorn

Karpervissen in Uithoorn

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor in de polder of op de Amstel en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in de De Bovenkerkerpolder en/of polder Groot Mijdrecht.

Voor de beginnende karpervissers zijn de vijvers in Uithoorn een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Visboot huren in Uithoorn

Huur een Sloepje en ga het water op met een stevige boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Westeinderplassen te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Westeinderplassen kun je ook goed met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling aan de Stommeerweg in Aalsmeer of ga lekker de Amstel of polderwateren op en ga vissen met de rubberboot + elektro

De polderwateren van Uithoorn zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Uithoorn

Forelvissen in Uithoorn doe je op 35 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op forel of zalmforel ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende forellen. Ook is het mogelijk om je forel zelf schoon te maken en deze vervolgens te roken. Ook is het mogelijk om deze forelvijvers te boeken voor een groep.

Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Steur vissen in Uithoorn

Steur vissen in Uithoorn doe je op 35 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op steur, meerval of karper ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende vijvers.

Wil je tips voor de juiste steur hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

De beste visstekken van Uithoorn: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Uithoorn echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Uithoorn dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke visers is de Amstel een gave uitdaging om succesvol te zijn.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Uithoorn? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Uithoorn?

Lijst van viswateren HSV Uithoorn:

Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV):

Voor alle wateren van de AHV geldt: De nummers bij de wateren corresponderen met de nummers op de AHV waterkaart.

10. De Ringvaart van de Zuiderlegmeer vanaf De Kwakel tot aan de dam bij Bilderdam.

11. Het Zijdelmeer

Het is verboden:
1) Een leefnet te gebruiken om vissen levend te bewaren. Een uitzondering hierop is het bewaren van vis op de dag van een officiële viswedstrijd;
2) te vissen en of voeren met gekleurde maden;
3) In (lok)voer en / of aas kleurextracten te gebruiken;
4) Tijdens viswedstrijden die door de AHV zijn georganiseerd of waarvoor door de AHV een wedstrijdvergunning is afgegeven, mag op het daartoe uitgezette parcours uitsluitend worden gevist door de deelnemende wedstrijdvissers;
5) Karpers van welke (onder)soort dan ook te behouden. Deze dienen onmiddellijk in hetzelfde water terug te worden gezet;
6) Snoeken te behouden. Deze dienen onmiddellijk in hetzelfde water terug te worden gezet;
7) Meer als 2 snoekbaarzen per persoon per dag te behouden. Meeneemmaat snoekbaars in alle AHV wateren vanaf 55 cm tot 70 cm;
8) Aal of paling te behouden, in bezit te hebben of te vervoeren;
9) Afval in welke vorm dan ook in of op de boden en / of water te brengen of achter te laten. Houd je visplek en omgeving schoon;
10) De groenvoorziening, bomen, planten of riet te beschadigen;
11) Met motorvoertuigen parken, voet en /of fietspaden te berijden, tenzij hiervoor ontheffing is verleend op enigerlei wijze;
12) Een stalen leefnet te gebruiken;
13) Schuin vanaf de oever te vissen;
14) Lijnen verder uit te varen dan de werpafstand van de hengel/molen combinatie toelaat (muv de Bosbaan);
15) Aanwijzingen van visserijwetcontroleurs en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren niet op te volgen.
16) Om zonder een onthaakmat op karper of roofvis te vissen.
17) Op roofvis te vissen zonder het gebruik/in bezit zijn van een onthaak- en kniptang
18) Overlast te veroorzaken voor omwonenden en passanten;
19) Een elektronische beetverklikker te gebruiken binnen een straal van 100 meter vanaf de bebouwing;
20) Gebruik te maken van een vistent groter dan 3 x 2,5 meter of in andere kleuren als groen, bruin of camouflage in deze kleurstelling;
21) Verboden om op de blote ondergrond open vuur te maken, te hebben of te houden;
22) Op enigerlei wijze de natuur te verstoren.
23) Om op enigerlei wijze in de wateren waar de AHV visrechthebbende is het visrecht economisch te benutten (bijvoorbeeld als visgids). Van dit artikel kan worden afgeweken indien een ontheffing van artikel 23 van de verbodsbepalingen is verleend door het AHV-bestuur. (voorwaarden verkrijgbaar bij de AHV). Een ontheffing heeft een geldigheidsduur van maximaal 1 jaar en hier zijn voorwaarden aan verbonden.
24) De verbodsbepalingen te overtreden die bij individuele benoemde wateren zijn genoemd.

12. De Sierwateren gelegen in Uithoorn en De Kwakel. Het is verboden binnen de gehele gemeente Uithoorn een tent of een ander nachtverblijf te gebruiken bij het vissen.

Voorwaarden en bepalingen:

  • Gevangen vis die ter consumptie wordt behouden dient onmiddellijk te worden gedood, of de nodige verzorging te worden gegeven.
  • Tijdens viswedstrijden die door de AHV zijn georganiseerd of waarvoor door de AHV een wedstrijdvergunning is afgegeven, mag op het daartoe uitgezette parcours uitsluitend worden gevist door de deelnemende wedstrijdvissers.
  • Minimummaat snoekbaars in alle AHV wateren is 55 cm.

Het is verboden:

  • Met motorvoertuigen parken, voet en /of fietspaden te berijden, tenzij hiervoor ontheffing is verleend op enigerlei wijze.
  • Niet haaks (recht vooruit) op / vanaf de oever te vissen.
  • Lijnen verder uit te varen dan de werpafstand van de hengel / molen combinatie toelaat.
  • Aanwijzingen van visserijwetcontroleurs en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van de AHV niet op te volgen.
  • Een elektronische beetverklikker te gebruiken binnen een straal 100 meter vanaf de bebouwing; Open vuur te maken, te hebben of te houden.
  • Om op enigerlei wijze in de wateren waar de AHV visrechthebbende is het visrecht economisch te benutten (bijvoorbeeld als visgids). Hiervan kan worden afgeweken indien een ontheffing is verleend door het AHV bestuur (voorwaarden verkrijgbaar bij de AHV). Een ontheffing heeft een geldigheidsduur van maximaal één jaar en hier zijn voorwaarden aan verbonden.
  • De verbodsbepalingen te overtreden die bij individuele benoemde wateren zijn genoemd

Het vissen met een drijvende broodkorst is toegestaan. Voorkom echter te allen tijde dat (water)vogels uw aas oppakken en zich vasthaken.

Wie op onverantwoorde wijze handelt, vist onsportief”

 
De Ringvaart van de Zuiderlegmeer
Het Zijdelmeer in Uithoorn
De Sierwateren gelegen in Uithoorn en De Kwakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *