Vissen in Zeewolde

Vissen in Zeewolde

Vissen in Zeewolde

De gemeente Zeewolde heeft een perfecte centrale ligging in Flevoland qua randmeren en grenst direct aan het bekende Nuldernauw en Wolderwijd. Deze randmeren zijn rijk aan vis en bieden volop mogelijkheden voor het vangen van verschillende vissoorten, zoals baars, snoek en karper. 

Daarnaast kun je in de omgeving van Zeewolde terecht bij diverse visvijvers en bijvoorbeeld de Hoge Vaart. Kortom, of je nu wilt vissen op open water of liever in een rustige omgeving, in Zeewolde vind je genoeg visplekken voor een geslaagde visdag.

Karpervissen in Zeewolde

Zeewolde is een vrij jonge stad, dus zou je denken dat er alleen maar kleine karpers zwemmen. Het tegendeel is waar, ook in Zeewolde kun je karpers vangen van 15 kilo+.

De Hoge Vaart en Horstertocht zijn mooie wateren om rustig te zitten en toch een visje te kunnen vangen. Karpers vangen op het Nuldernauw of Wolderwijd is al een veel grotere uitdaging, hierbij geldt zeker “de aanhouder wint”. Zoek een mooie stek met diepteverschillen met behulp van Genesis maps en zoek de waterplanten op. Vis met tijgernoten en boilies en je maakt goede kans als de karper in de buurt is.

De Blauwe Diamant en wateren in de woonwijken bieden ook goede mogelijkheden om karpers te vangen in Zeewolde. Zowel instant als met voorvoeren heb je altijd een goede kans, mits je de juiste stek kiest.

Roofvissen in Zeewolde

Baars vang je nabij de obstakels van de Hoge Vaart, kies bijvoorbeeld brugpeilers en dukdalven als stek en je maakt kans op grote baars. Voor snoekbaars kies je dezelfde stekken in de schemering dan weliswaar. Overdag zijn snoekbaarzen lastiger te strikken op de Hoge Vaart bij Zeewolde.

Snoek vang je trollend of werpend op de Hoge Vaart of de randmeren, maar ook in de woonwijken kun je grote snoek verwachten. Vis in de woonwijken met ondiep lopend en weedless kunstaas zoals snoekstreamers, shads of spinnerbaits. 

In de winter vis je in en rondom de havens op snoek. De vissen in Zeewolde krijgen ieder jaar veel montages te zien, dus makkelijk is het niet. Let wel net als bij Harderwijk op de loop- en visrechten, deze zijn niet allemaal opgenomen in de landelijke vispas.

Witvissen in Zeewolde

Het witvissen in Zeewolde kan met name goed vanaf de koppen van de havens van de Randmeren. Vis met lokvoer dat rijk aan vismeel is om de beste vangsten te boeken. Zeker in het voorjaar is de grote brasem erg eiwit/vismeel behoevend, speel hier dus zeker op in met je voer. Een method feederhengel set met pelletvoer en mini-boilie als aas kan dan zeer effectief zijn.

De voorns zijn het hele jaar goed te vangen aan een trosje maden. In de winter zoek je de havens op om ze te vangen, gebruik dan meer aas dan voer om ze niet te verzadigen.

Steur vissen in Zeewolde

Vanuit Zeewolde rijdt je zo over de snelweg in een paar minuten naar Nijkerk. Bij de Berenkuil is het genieten als recreatie visser of fanatiek forelvisser.

De Berenkuil heeft een divers aanbod van forelvijvers en personeel met kennis van zake. Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Nijkerk toe om het te leren.

Forel vissen in Zeewolde

Vanuit Zeewolde rijdt je zo over de snelweg in een paar minuten naar Nijkerk. Bij de Berenkuil is het genieten als recreatie visser of fanatiek forelvisser.

De Berenkuil heeft een divers aanbod van forelvijvers en personeel met kennis van zake. Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Nijkerk toe om het te leren.

Visboot huren in Zeewolde

Een visboot of sloep huur je bij Ponsendt. Neem een goed gevulde picknickmand mee op de visboot en ga een heerlijk dagje vissen of lunchen in de natuur.

Huur een sloep voor enkele uren vissen of meer en vaar heerlijk door de omliggende dorpen.

Zoek naar waterplanten en andere onderbrekingen in het water, dit zijn vaak de stekken waar de vis zich ophoudt.

De beste visstekken van Zeewolde: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Zeewolde echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Flevoland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Zeewolde dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers en serieuze karpervissers is het Wolderwijd een flinke uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Zeewolde? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in flevoland

Waar mag je vissen in Zeewolde?

Lijst van viswateren HSV Zeewolde:

 1. Aanloop en Pluuthaven
 2. Harderhaven
 3. Het dorpsgrachten stelsel binnen de dorpsgrenzen
 4. De insteekhaven aan de Baardmeesweg op de Hoge vaart
 5. Alle water op het gehele industrie terrein met uitzondering van de Hoge Vaart
 6. De Spiekvaart en Spiek tocht

Voorwaarden en bepalingen:

Nachtvissen is binnen de bebouwde kom van Zeewolde NIET toegestaan.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • het water rondom de Verbeelding. Hier is het nachtvissen met maximaal 2 hengels en schuilmiddel toegestaan op de W-oever langs het fietspad en de Z-oever langs de bosrand. Deze oevers zijn tevens hondenlosloopgebied van de gemeente Zeewolde.
 • het water aan de Waterlinie. Hier is het nachtvissen met maximaal 2 hengels en schuilmiddel toegestaan aan de NO-oever die parallel loopt met de Ossenkampweg.
 • Binnen de bebouwde kom is het toegestaan om te vissen met maximaal 2 hengels vanaf 06:00 uur tot 23:00 uur zonder overlast te veroorzaken.

Niet toegestaan zijn o.a.:

 • Open vuur, openlijk alcoholgebruik, vuil achterlaten, geluidsoverlast.
 • Gebruik van een schuilmiddel zoals bijvoorbeeld Bivvy en Overwrap.
  (Een paraplu zonder zijschermen is wel toegestaan)
 • Er geldt een terugzetplicht in hetzelfde water voor snoek, karper, zeelt en giebel.
 • De vereniging beheert actief de regels zoals gesteld in de voorwaarden van de vispas en/of de kleine vispas en/of de visplanner, en onderneemt actie als er sprake is van overlast. (Het recht tot vissen in de verenigingswateren kan worden ingetrokken).
 • De vereniging zet haar controleurs in, deze zullen waar mogelijk samenwerken met Boa’s van Sportvisserij Mid-West Nederland, Boa’s van de gemeente Zeewolde en de politie.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *